Hyundai Motorsport a castigat Raliul Argentinei, cea de-a cincea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC) 2017, alaturi de echipa formata din Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul.

Raliul Argentinei
Hyundai Motorsport este prima echipa care obtine victorii consecutive in cadrul sezonului 2017.
Thierry Neuville a castigat Raliul Argentinei, precum si victoria in Power Stage.
Hayden Paddon ocupa locul al saselea, in timp ce Dani Sordo pozitia a opta.

Hyundai Motorsport a castigat Raliul Argentinei, cea de-a cincea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC) 2017, alaturi de echipa formata din Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul.

Pentru Hyundai Motorsport,rezultatul reprezinta cel de-al doilea succes consecutivin anul 2017, dupa clasarea pe primul loc in Turul Corsicii, precum si cel de-al cincilea din WRC. Mai mult, Hayden Paddon si copilotul sau, John Kennard, au ocupat locul al saselea, in timp ce Dani Sordo si Marc Martí s-au clasat pe pozitia a opta.

Dupa startul dificil de vineri, echipa cu numarul #5, formata din Neuville si Gilsoul, a demarat ziua de sambata intr-un ritm competitiv. Prin castigarea probei speciale SS17 (Mina Clavero – Giulio Cesare), Neuville a finalizat ziua la o distanta de doar 0.6 secunde fata de ocupantul primei pozitii.

Etapa din Argentina s-a incheiat cu doua echipaje luptand pentru victoria din El Condor Power Stage. Neuville a castigat cea de-a cincea etapa din WRC la o distanta de doar 0,7 secunde, una dintre cele mai apropiate din istoria WRC, dupa Raliul Iordaniei in anul 2011 (0,2 secunde) si Raliul Noii Zeelande in 2007 (0,3 secunde). In plus, Neuville a obtinut maximum de 30 de puncte in Power Stage, ocupand in acest moment pozitia a treia in clasamentul pilotilor.

Neuville si Nicolas Gilsoul au castigat cinci probe speciale in Raliul Argentinei. Este pentru prima data cand echipajul castiga de doua ori consecutiv in cadrul aceluiasi sezon, fiind totodata cea de-a patra victorie din WRC. Neuville si Gilsoul detin un total de 19 puncte acumulate in Power Stage.

Neuville a declarat: "Este un rezultat uimitor si trebuie sa multumesc in primul rand echipei pentru tot ceea ce a realizat. A fost un raliu interesant, dar dificil inca de la inceput. Acest triumf in Power Stage ne ofera un impuls important pentru participarea in Campionatul Pilotilor si al Constructorilor. Nu ne-am fi putut dori mai mult".

Paddon a declarat: "Ne-am luptat pana la final, dar, din pacate,nu am putut face mai mult cu privire la pozitia noastra.“

Sordo a mentionat: "A fost un sfarsit de saptamana dificil pentru noi. Cand pierzi atat de mult timp, este aproape imposibil sa recuperezi. Din pacate, am fost nevoiti sa ne concentram pe incheierea competitiei.“

Argentina devine primul raliu in care echipa Hyundai Motorsport a avut victorii repetate cu un final in Power Stage, la fel ca si in anul 2016. Cu acest rezultat, sansele pentru a obtine locul al doilea in Campionatul Constructorilor au crescut.

Responsabilul echipei, Michel Nandan, a adaugat: "Ce finala incredibila pentru un raliu palpitant. Ii felicitam pe Thierry si pe Nicolas pentru o victorie de care ne vom aminti mult timp de acum inainte. Am intampinat o serie de obstacole, dar am luptat pana la final. Am avut multe lectii de invatat pe care le vom folosi pentru a imbunatati Hyundai i20 Coupe WRC pentru urmatoarele evenimente. In acest moment putem sarbatori o victorie importanta. Suntem foarte bucurosi sa devenim prima echipa care castiga doua raliuri in acest sezon si speram sa nu ne oprim aici."

WRC se va intoarce acum in Europa pentru Raliul Portugaliei, care va avea loc in perioada 18 - 21 mai, al doilea dintre cele cinci evenimente consecutive pe macadam.

Rezultate Raliul Argentinei:
1 T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 3:38:10.6
2 E. Evans / D.Barritt (Ford Fiesta WRC) +0.7
3 O. Tanak / M. Jarveoja (Ford Fiesta WRC) +29.9
4 S. Ogier / J. Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +1:24.7
5 J. M. Latvala / M. Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:48.1
6 H. Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 Coupe WRC) +7:42.7
7 J. Hänninen / K. Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +11:16.9
8 D. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 Coupe WRC) +14:44.1
9 M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta WRC) +15:11.3
10 P. Tidemand / J. Andersson (Škoda Fabia R5) +17:32.1

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa a cincea etapa
1 S. Ogier 102
2 J.M Latvala 86
3 T. Neuville 84
4 O. Tanak 66
5 D. Sordo 51
6 E. Evans 42
7 C. Breen 33
8 H. Paddon 33
9 K. Meeke 27
10 J. Hänninen 15
11 A. Mikkelsen 12
12 S. Lefebvre 10

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa a cincea etapa
1 M-Sport World Rally Team 162
2 Hyundai Motorsport 140
3 Toyota Gazoo Racing WRC 99
4 Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 71

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii