Radu Necula și Adrian Temeș, vicecampioni în sezonul trecut în Cupa Suzuki, au obținut prima victorie din acest sezon pe specialele de asfalt din Transilvania Rally.

Radu Necula - Cupa SuzukiRadu Necula și Adrian Temeș, vicecampioni în sezonul trecut în Cupa Suzuki, au obținut prima victorie din acest sezon pe specialele de asfalt din Transilvania Rally. Podiumul etapei de la Cluj a fost completat de echipajele Dănuț Budai/Lucian Budai și Andrei Gîrtofan/Doru Vrajă.

5 echipaje au luat startul în acest weekend în Cupa Suzuki la Transilvania Rally, etapa a doua din Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2017. Desfășurată pe o vreme schimbătoare, etapa de la Cluj a fost una extrem de spectaculoasă. Radu Necula și Adrian Temeș, aflați la prima participare din acest sezon în competiția monomarcă, au avut un început excelent și au câștigat toate probele programate în prima zi a raliului.

Dănuț Budai a terminat prima zi pe locul secund, urmat de Ionel Rus și Andrei Gîrtofan, care a pierdut timp din cauza unei pene de caucicuc, în timp ce Bogdan Vrabie, primul lider din Cupa Suzuki, a fost nevoit să abandoneze după o ieșire în decor.

Chiar dacă Radu Necula a câștigat alte cinci probe speciale în ziua a doua a raliului și s-a impus în Cupa Suzuki, victoria nu a fost una deloc ușoară. “Ne-am intrat foarte repede în ritm și asta s-a văzut în timpii obținuți pe probe. Eram în lupta pentru prima poziție atât în Cupa Suzuki, cât și la clasa 9, când a cedat ambreiajul mașinii. Am avut noroc și am ajuns în parcul de service după ce am mers doar cu treapta a patra pe probe. Am pierdut peste un minut și am mai primit încă două minute și 10 secunde de penalizare pentru că am ieșit târziu din parcul de service. Din fericire, avansul nostru de timp a fost mai mare și am reușit să obținem prima victorie în Cupa Suzuki din 2017 și să terminăm pe podium la clasa 9. Sunt bucuros că am găsit un set-up bun al mașinii și aștept cu nerăbdare etapa de macadam de la Arad”, a spus Radu Necula.

Nici Dănuț Budai și Lucian Budai nu au avut o zi ușoară având probleme la servodirecție. În  final au reușit să termine etapa de la Cluj pe poziția secundă și au preluat conducerea în Cupa Suzuki. “Sunt foarte bucuros că am ajuns la sosire cu mașina întreagă. Am avut o zi foarte dificilă în care am mers fără servodirecție și tocmai de aceea acest rezultat înseamnă foarte mult pentru noi. A fost un raliu cu condiții meteo schimbătoare, dar care mi-a plăcut foarte mult mai ales că a fost o luptă extrem de disputată între noi. Aștept și eu acum cu nerăbdare etapa pe macadam de la Arad”, a spus Dănuț Budai.

Andrei Gîrtofan și Doru Vrajă nu și-au mai asumat niciun risc după ce în prima zi au pierdut minute bune din cauza unei pene de cauciuc. În final, Andrei Gîrtofan a terminat pe ultima poziției a podiumului și se află la doar un punct de liderul Cupei Suzuki, în clasamentul general, după etapa de la Cluj. “Pana din prima zi  ne-a compromis raliul. Era imposibil să mai recuperez timpul pierdut așa că nu mi-am mai asumat niciun risc în ziua a doua. Sunt destul de mulțumit cu rezultatul final, dar voi continua lupta la Arad, un raliu care mie îmi place foarte mult. Voi încerca să-mi iau revanșa în fața adversarului și prietenului meu Dănuț Budai care a avut un ritm excelent aici. Îl felicit și pe Radu Necula pentru această victorie, dar și pe Bogdan Vrabie, un pilot foarte rapid, care a revenit în super rally. A fost o cursă interesantă și lupta pentru puncte în Cupa Suzuki este una foarte strânsă”, a spus Andrei Gîrtofan.

Ionel Rus și Dorin Costea, aflați la prima participare în Cupa Suzuki, au terminat pe locul patru, iar Bogdan Vrabie și Rareș Badea, reveniți în cursă conform regulamentului super rally, au terminat pe locul 5 și au retrogradat pe poziția a treia în clasamentul general al Cupei. “În etapa de la Cluj lucrurile au mers complet altfel decât ni le-am dorit. Am ieșit în decor pe prima specială, iar a doua zi am luat startul în super rally cu o penalizare foarte mare. Am încercat să adun cât mai multe puncte și să-mi reintru în ritm după incidentul din prima zi”, a spus și Bogdan Vrabie.

După etapa a doua a sezonului, Dănuț Budai a trecut pe prima poziție în clasamentul general cu un total de 55 de puncte, fiind urmat de Andrei Gîrtofan cu 54 de puncte, Bogdan Vrabie cu 52 de puncte, Radu Necula cu 40 de puncte și Ionel Rus cu 23 de puncte.

Următoarea confruntare pentru piloții din Cupa Suzuki va fi la Raliul Aradului, etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, programat în perioada 2 – 3 iunie 2017.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii