Ford B Max
Ford crește numărul de angajați de la Uzina din Craiova cu aproape 1700 de persoane în acest an. Producția lui B-MAX va înceta începând cu prima parte a lunii septembrie.

Ford anunță că, din cauza modificărilor de dinamică din segmentul B, compania intenționează să oprească producția modelului B-MAX la uzina din Craiova începând cu prima parte a lunii septembrie.

De asemenea, compania anunță faptul că peste 500 de noi angajați vor fi recrutați pentru a sprijini nevoile zonei de Producție Vehicule.

Aceștia se adaugă celor 976 de angajați deja anunțați în luna aprilie și celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru Productia de Motoare.

În aceste condiții, numărul de angajați care se alătură uzinei din Craiova în 2017 ajunge la aproape 1700.

Ford B-MAX a avut performanțe bune de la lansarea sa, care a avut loc în 2012, însă clasa mică a evoluat, iar monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri și Crossovere.

În acest context se încadrează SUV-ul de succes de clasă mică EcoSport, care va fi construit pentru clienții din Europa la uzina Ford din Craiova începând cu toamna acestui an. Investiția pentru productia noului EcoSport se ridică la aproape 200 de milioane de euro.

"Aș vrea să-i mulțumesc fiecărui angajat al uzinei Ford Craiova care a contribuit la producția celui mai inovator Multi Activity Vehicle (MAV) construit vreodată: Ford B-MAX. Craiova este o parte solidă a viitorului producției globale Ford, astfel că sunt foarte fericit să anunț astăzi că echipa noastră de Resurse Umane analizează posturile pe care le vor acoperi cei peste 500 de angajați care vor fi recrutați la Craiova până la finalul acestui an", a declarat John Oldham, Președinte Ford România, într-o întâlnire pe care acesta a avut-o astazi cu angajații Ford Craiova.

Anunțul care privește cele peste 500 de locuri de muncă adiționale vine în contextul în care Ford a lansat în luna aprilie o campanie de recrutare pentru 976 de operatori de bază și calificați care vor sprijini producția noului EcoSport. În plus, compania a demarat și procesul de recrutare pentru angajarea a 200 de operatori dedicați producției de motoare la uzina din Craiova.

"Creșterea numărului de angajați de la Craiova este o veste excelentă pentru activitățile de producție derulate de noi în România. Am început acest proces în aprilie pentru recrutarea a 976 de operatori de bază și calificați, la care adaugam încă 200 de operatori pentru uzina de motoare. Prin adăugarea celor peste 500 de noi angajați anunțați astăzi, vom putea să facem față cererii pentru noul EcoSport în condițiile în care vorbim despre unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creștere de pe piață", a concluzionat John Oldham. Pentru comunicate de presă, materiale relevante, fotografii sau clipuri video, vizitați www.fordmedia.eu sau www.media.ford.com. Urmăriți www.twitter.com/FordEu sau www.youtube.com/fordofeurope 2

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilitățile de producție din România. Compania caută în continuare oportunități pentru aduce noi produse la Craiova cu scopul de a utiliza cât mai eficient capacitatea potențială a uzinei.

În acest moment, numărul de angajați de la Craiova - atât în zona de Producție Vehicule, cât și în cea de Producție Motoare - este de 2860 de persoane.

Sursa: Ford Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii