Paravanturi auto, o problema pentru multi dintre participantii la trafic. Aceeași problema am avut si eu cand m-am gandit daca sa iau paravanturi logan sau nu.

Paravanturi auto Dacia Logan
Foto: MaxyTuning.ro
Paravanturi auto, o problema pentru multi dintre participantii la trafic. Aceeasi problema am avut si eu cand m-am gandit daca sa iau paravanturi logan sau nu.

Cu siguranta, un rol trebuie sa aiba aceste paravanturi auto, m-am gandit, de aceea am inceput sa caut care sunt beneficiile utilizarii unui astfel de accesoriu.

Am descoperit ca, intr-adevar exista si beneficii, dar si dezavantaje.  Hai sa vorbim, mai intai, despre motivele pentru care trebuie sa achizitionam paravanturi auto.

In primul rand trebuie sa spunem ca rolul lor este sa asigure buna deplasare a masinii cu geamurile deschise, asta daca discutam despre cele care nu sunt dotate cu aer conditionat.  Montarea lor reduce disconfortul determinat de puterea aerului sau de zgomot. Si pentru ca tot vorbeam despre zgomot, este important de spus ca acesta se transforma intr-un suierat asemanator celui care este scos de un steag cand flutura.

De asemenea, daca se alege un model potrivit el poate deveni parte integranta din masina. Pentru cine se intreaba daca montarea acestor paravanturi auto deranjeaza cumva sistemul de inchidere a geamurilor, raspunsul este clar, nu. Geamurile electrice se inchid la fel de bine ca si inainte.

Sigur, ca sa fim echitabili, este important sa vorbim si despre dezavantajele utilizarii acestor paravanturi auto. In primul rand, trebuie avuta in vedere protectia geamurilor in momentul in care se monteaza aceste accesorii. Fara doar si poate, utilizatorul trebuie sa se gandeasca la faptul ca montarea acestor paravanturi vor zgaria putin suprafata geamurilor, fara a pune problem deosebite, insa.

In plus, fixarea lor pe geamuri poate face posibila aparitia unui zgomot deranjant atunci cand se realizeaza manevra de inchidere a geamurilor, pentru ca se poate produce o frecare intre sticla si plasticul din care este realizat paravantul.

Asadar, acestea fiind spuse si dupa o investigatie completa a avantajelor si dezavantajelor instalarii acestor accesorii la nivelul geamurilor, singura grija este sa alegem modelul care se potriveste perfect modelului masinii noastre. In completare, este important de spus ca aceste paravanturi auto pot fi montate si pe geamurile din fata, dar si pe cele din spate, asigurand astfel o antifonare dubla si o protectie completa impotriva aerului care bate deranjant in timpul deplasarii. 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii