ŠKODA VISION E la salonul auto IAA
Dezvoltare a design-ului studiului prezentat la Shanghai.
Primul conceptcar ŠKODA pur electric.
Două motoare electrice cu o putere totală de 225 kW (306 CP).
Autonomie de până la 500 km, viteză maximă de 180 km/h.
Respectă normele pentru nivelul 3 de condus autonom.
Pionier al conectivităţii.
ŠKODA VISION E îşi sărbătoreşte premierea europeană la salonul auto IAA.

La salonul auto IAA (12-24 septembrie), ŠKODA îşi prezintă primul conceptcar pur electric – VISION E. Conceptul îndeplineşte normele pentru nivelul 3 al condusului autonom şi prezintă un design dezvoltat faţă de studiul expus de marcă la Shanghai. Acest prototip merge cu un pas mai departe în viitorul digital şi este un real pionier al conectivităţii. Printre cele mai marcante detalii de design se numără absenţa montantului B şi portierele cu deschidere opusă. Tradiţionale pentru modelele ŠKODA sunt numeroasele soluţii Simply Clever, spaţiul generos şi sistemele de asistenţă moderne.

Designul studiului VISION E prezintă caracteristicile distinctive ale noului limbaj de design al mărcii ŠKODA, specific modelelor electrice. Dotări ieşite din comun sunt portierele cu deschidere opusă şi cele patru scaune individuale rotative. Oglinzile exterioare ne arată viitorul auto: camerele video ale acestora redau pe ecran imagini cu zona care înconjoară automobilul. VISION E renunţă în mod deliberat la montanţii B, pentru a oferi o senzaţie de spaţiu chiar şi mai generos. Spre deosebire de automobilul prezentat la Shanghai, partea frontală a evoluat şi are acum un caracter şi mai puternic.

Odată cu VISION E, ŠKODA face un pas mare înainte în viitorul digital. Primul conceptcar complet electric din istoria companiei prezintă, de asemenea, un nou nivel de conectivitate. Fiecare ocupant al automobilului are propriul său ecran la dispoziţie, suplimentar faţă de ecranul de pe bord şi touchscreen-ul central, care le permite şoferului şi pasagerului din faţă să vizualizeze şi utilizeze funcţiile şi serviciile ŠKODA Connect. Touchscreen-urile oferă un nivel ridicat de confort la accesarea datelor automobilului şi a funcţiilor de divertisment. În fiecare portieră este integrat câte un Phonebox care încarcă inductiv smartphone-urile. Totodată, acest compartiment serveşte ca interfaţă care le permite pasagerilor să-şi acceseze setările personale, datele şi informaţiile de pe dispozitivele lor mobile, utilizând touchscreen-ulrile individuale.

Numeroase alte funcţii şi dotări semnalează faptul că viitorul a sosit deja. Sistemele de infotainment pot fi utilizate prin comandă vocală şi gesturi, de exemplu. Camerele video monitorizează şoferul în permanenţă, verificând starea sa prin intermediul analizării ochilor. Detectorul de oboseală avertizează şoferul în cazul în care constată că este prea obosit. VISION E dispune şi de "doctorul digital": sistemul de monitorizare a bătăilor inimii frânează automat maşina dacă sunt detectate probleme de sănătate. La fel ca la multe dintre modelele ŠKODA din producţia actuală de serie, cei de la bordul modelului VISION E sunt în permanenţă online, datorită hotspot-ului WiFi şi a modulului LTE.

Cu o lungime de 4.668 mm, lăţimea de 1.924 mm şi înălţimea de 1.591 mm, VISION E este o prezenţă marcantă. Datorită ampatamentului mare, de 2.851 mm şi a consolelor scurte, în faţă şi în spate, designerii au reuşit să conceapă un interior de dimensiuni extrem de generoase şi foarte confortabil: specific tuturor modelelor ŠKODA.

Motoarele electrice cu o putere totală e 225 kW (306 PS) antrenează toate cele patru roţi ale conceptcar-ului. Autonomia de până la 500 km şi viteza maximă de 180 km/h sunt valori impresionante. VISION E respectă normele pentru nivelul 3 al condusului autonom. Pe autostrăzi, sistemul de autopilotare permite autovehiculului accelerarea,  controlarea direcţiei, frânarea şi chiar evitarea obstacolelor în mod autonom. Sistemul Car Park Autopilot găseşte locurile de parcare libere şi directionează automobilul automat pe locurile de parcare. VISION E poate fi, de asemenea, încărcat inductiv.

ŠKODA VISION E îşi sărbătoreşte premierea europeană la salonul auto IAA de la Frankfurt. Conferinţa de presă a mărcii ŠKODA va avea loc la prânz, în 12 septembrie 2017, în pavilionul 3.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii