Cortina se ridică pentru noua ŠKODA KAROQ. Marca cehească de tradiție îşi prezintă noul SUV compact la salonul auto IAA de la Frankfurt.

Noua ŠKODA KAROQ
Noul SUV compact continuă campania mărcii în segmentul SUV-urilor.
Premieră pentru ŠKODA: panoul digital de instrumente care poate fi complet personalizat.
Mereu online, cu modulul LTE şi ŠKODA Connect.
Cel mai mare portbagaj din clasă.
SUV-ul compact, cu limbaj de design modern, continuă ofensiva mărcii în segmentul SUV-urilor.
Noile model ŠKODA sunt prezentate la salonul IAA, în hala 3, între 14 şi 24 septembrie.

Cortina se ridică pentru noua ŠKODA KAROQ. Marca cehească de tradiție îşi prezintă noul SUV compact la salonul auto IAA de la Frankfurt. ŠKODA KAROQ va fi prezentată pentru prima dată publicului la standul ŠKODA din hala 3. Premieră pentru ŠKODA: panoul digital de instrumente. SUV-ul este, de asemenea, pe deplin interconectat, dispunând de modul LTE şi de ŠKODA Connect. Designul său emoţional şi dinamic, cu elemente cristaline, reflectă pe deplin noul limbaj de design al modelelor SUV ale mărcii. ŠKODA va prezenta SUV-ul în hala 3, alături de multe alte modele noi.

ŠKODA KAROQ este un SUV cu caracter: designul său emoţional şi dinamic, cu numeroase elemente cristaline, prezintă noul limbaj de design al mărcii ŠKODA. SUV-ul compact are o lungime de 4.382 mm, lăţimea de 1.841 mm şi înălţimea de 1.605 mm. Ampatamentul mare, de 2.638 mm garantează mult spaţiu pentru pasageri. Portbagajul are un volum de 521 litri cu bancheta în poziţie uzuală. Rabatarea scaunelor din spate sporeşte capacitatea portbagajului la 1.630 de litri. ŠKODA a integrat numeroase soluţii Simply Clever în acest SUV compact, inclusiv pedala virtuală, cu care puteţi deschide portbagajul fără a folosi mâinile şi sistemul opţional VarioFlex pentru scaunele din spate. În combinaţie cu scaunele spate VarioFlex, spaţiul portbagajului devine variabil şi poate oferi între 479 şi 588 litri. Sistemul VarioFlex include trei scaune separate în spate, care pot fi individual reglate şi pot fi chiar scoase complet, astfel că acest SUV devine un van cu capacitatea maximă de încărcare de 1.810 l.

ŠKODA KAROQ este modelul ŠKODA care atinge cel mai înalt nivel de digitalizare. Este prima dată când ŠKODA oferă un panou de instrumente digital, care poate fi personalizat complet. Afişajul poate fi adaptat şi este conectat la sistemul de infotainment. Interconectarea automobilului cu şoferul şi pasagerii asigură călătorii confortabile şi sigure, atât pentru şofer, cât şi pentru pasageri. Toate soluţiile de conectivitate contribuie la optimizarea fluxului de informaţii şi sporesc siguranţa şi posibilităţile de entertainment. ŠKODA KAROQ oferă cele mai moderne sisteme de infotainment. Toate ecranele tactile capacitive au designul glass specific dispozitivelor ŠKODA. Pasagerii de la bordul modelului ŠKODA KAROQ pot fi mereu online, datorită modulului LTE şi a hotspot-ului WiFi la care fiecare pasager îşi poate conecta dispozitivul mobil.

Noile servicii online mobile ŠKODA Connect sunt împărţite pe două categorii: serviciile Infotainment online sunt utilizate pentru informare şi navigaţie, iar serviciile Care Connect sunt folosite pentru asistenţă în caz de avarii sau urgenţe. De exemplu, serviciul de apel de urgenţă cheamă ajutor în cazul unui accident. Aplicaţia ŠKODA Connect oferă servicii online adiţionale, care permit utilizatorilor să verifice, să configureze şi să găsească automobilul de la distanţă.

Interconectarea inteligentă a maşinii cu smartphone-ul a atins un nou nivel la ŠKODA KAROQ. Phone Box cu încărcare inductivă conectează smartphone-ul la antena de pe plafon şi îl reîncarcă fără fir.

ŠKODA KAROQ oferă, de asemenea, noi sisteme de asistenţă pentru şofer. Printre altele, asistenţii Park Assist (manevre de parcare), Lane Assist (menţinerea benzii de rulare) şi Traffic Jam Assist (ambuteiaje) sporesc confortul la condus. Blind Spot Detect (ieşire din parcare), Front Assist (distanţa faţă de autovehiculul din faţă) cu funcţia predictivă de monitorizare a pietonilor şi Emergency Assistant (urgenţă medicală) au rolul de a spori siguranţa. SUV-ul compact oferă un sistem confortabil de iluminare, cu faruri şi blocuri optice spate full-LED, precum şi iluminare ambientală pentru interior.

Sunt disponibile cinci variante de motoare: 2 motoare pe benzină şi trei motoare diesel, cu puteri între 85 kW (115 CP) şi 140 kW (190 CP). Ambele motoare pe benzină şi două motoare diesel sunt noi în gamă.  Cilindreele sunt de 1,0, 1,5, 1,6 şi 2,0 litri. Cu excepţia celui mai puternic motor diesel, toate propulsoarele pot fi comandate cu transmisia manuală cu 6 trepte sau cu transmisia automată DSG cu 7 trepte. Motorul 2,0 TDI de 140 kW (190 CP) este oferit în echiparea standard cu tracţiune 4x4 şi cu transmisia DSG cu 7 trepte. Noul motor 1,5 TSI oferă funcţia de dezactivare a cilindrilor.

Şasiul modelului ŠKODA KAROQ defineşte noi standarde în segmentul său şi îşi demonstrează calităţile chiar şi în afara drumurilor bătătorite. Începând cu linia de echipare Ambition, este disponibilă opţional funcţia de selectare a modului de condus, cu modurile Normal, Sport, Eco, Individual şi Snow (4x4).

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii