Hyundai Motorsport pastreaza totusi sanse matematice pentru castigarea titlulrilor mondiale in Campionatul Mondial de Raliuri (FIA) dupa rezultatele dezamagitoare din Raliul Spaniei.

Hyundai Motorsport
Sansele echipei Hyundai Motorsport de a castiga titlurile in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) au scazut considerabil dupa abandonul lui Thierry Neuville in Raliul Spaniei.
Dani Sordo si Andreas Mikkelsen au terminat etapa conform regulamentului Rally 2, iar Sordo a luat cinci puncte suplimentare pentru victoria din Power Stage.
Hyundai Motorsport si-a propus sa obtina rezultate cat mai bune in etapele din Marea Britanie si Australia pentru a demonstra adevaratul potential al echipei.

Hyundai Motorsport pastreaza totusi sanse matematice pentru castigarea titlurilor mondiale in Campionatul Mondial de Raliuri (FIA) dupa rezultatele dezamagitoare din Raliul Spaniei.

Dupa ce Dani Sordo si Andreas Mikkelsen au abandonat pe probele de sambata, Thierry Neuville a iesit din lupta duminica dimineata. Belgianul s-a oprit pe PS16 (Santa Marina) dupa ce a taiat un viraj si a avariat partea din fata a modelului Hyundai i20 Coupe WRC.

In urma rezultatului din acest weekend, Neuville a retrogradat pe trei in clasamentul general al pilotilor, dupa Sebastien Ogier si Ott Tanak.

Sordo si Mikkelsen au revenit duminica dimineata, conform regulamentului Rally 2, dar nu au reusit sa mai adune puncte pentru echipa. Hyundai Motorsport are 275 puncte in clasamentul constructorilor si se afla la 83 de puncte in spatele celor de la M-Sport. In ultimele doua etape mai pot fi castigate maximum 86 de puncte.

Singura consolare de duminica a fost victoria din Power Stage pentru Dani Sordo si Marc Marti care au primit astfel cele 5 puncte suplimentare.

“Sunt multe lucruri pozitive cu care plecam de la acest raliu, mai ales victoria din Power Stage. Masina s-a comportat foarte bine si chiar daca mai sunt lucruri care pot fi imbunatatite, timpii pe probe au fost foarte buni. Din pacate insa o greseala stupida ne-a costat foarte mult. Sunt sigur insa ca vom reveni mult mai puternici dupa aceasta experienta”, a spus Dani Sordo.

Mikkelsen si Anders Jæger, copilotul sau, au atras cu siguranta atentia tuturor. Lideri dupa specialele pe macadam de vineri, echipajul norvegian a avut mai multe probleme pe asfalt, dar a reusit sa adune experienta pentru etapele urmatoare.

“A fost un raliu plin de evenimente pentru noi. Ritmul de vineri pe macadam a fost unul foarte bun si a fost placut sa fim lideri la primul raliu pentru Hyundai Motorsport. Avem nevoie de mai multi kilometri pe asfalt cu masina pentru ca nu am avut incredere sa mergem la limita. Am testat mai multe lucruri si cred ca avem o directie buna. Ma bucur ca am sansa sa merg in ultimele trei etape din acest an pentru a fi in forma maxima sezonul viitor”, a spus Andreas Mikkelsen.

Neuville si Nicolas Gilsoul au iesit din lupta pentru un loc pe podium dupa problemele hidraulice de sambata. Echipajul belgian spera sa termine totusi in top cinci, dar a fost nevoit sa abandoneze in ultima zi a raliului.

“Sunt dezamagit, dar astfel de ghinion face parte din mondialul de raliuri. Dupa problemele de sambata am incercat sa recuperam timpul pierdut si am mers la limita. Pe PS16, pe un viraj lent, am virat foarte strans, am lovit ceva si s-a rupt suspensia fata. Acolo s-a terminat totul. Situatia s-a complicat mult in clasamentul pilotilor si al constructorilor, dar avem o masina competitiva si o echipa puternica asa ca inca nu renuntam la lupta”, a spus Thierry Neuville.

Echipa Hyundai Motorsport se va regrupa acum la fabrica din Alzenau pentru a pregati ultimele doua etape din acest an si desigur sezonul 2018.

“A fost un weekend dificil pentru intreaga echipa. In ciuda tuturor dezamagilor avem si cateva lucruri pozitive. Dani a mers in ritmul la care ne asteptam si a fost multumit de comportamentul masinii. Performanta din Power Stage arata potentialul nostru, dar este clar ca trebuie sa ne imbunatatim pe asfalt si vom face acest lucru pentru etapele viitoare. Thierry mai are sanse la titlul pilotilor, dar pentru titlul constructorilor sansele noastre mai sunt doar matematice”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) este Raliul Marii Britanii care se va desfasura in perioada 26 – 29 octombrie. Hyundai Motorsport va lua sartul cu patru masini, Sordo facand parte din echipa alaturi de Neuville, Mikkelsen si Hayden Paddon.

REZULTATERALIUL SPANIEI 2017
1          K. Meeke       P. Nagle                    Citroën C3 WRC                 3:01:21.1
2          S. Ogier                     J. Ingrassia   Ford Fiesta WRC                +28.0
3          O. Tänak       M. Järveoja   Ford Fiesta WRC                +33.0
4          J. Hänninen K. Lindström Toyota Yaris WRC  +54.1
5          M. Østberg    T. Eriksen      Ford Fiesta WRC                +2:26.2
6          S. Lefebvre   G. Moreau     Citroën C3 WRC                 +2:43.0
7          E. Evans       D. Barritt                    Ford Fiesta WRC                +4:37.4

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC (dupa etapa a 11-a)
1          S. Ogier                     198 puncte
2          O. Tanak       161 p
3          T. Neuville    160 p
4          J.M Latvala   123 p
5          D. Sordo       94 p
6          E. Evans       93 p
7          J. Hänninen 71 p
8          C. Breen                    64 p
9          K. Meeke       60 p
10       H. Paddon    55 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC (dupa etapa a 11-a)
1          M-Sport World Rally Team                                    358 puncte
2          Hyundai Motorsport                                 275 p
3          Toyota Gazoo Racing World Rally Team           225 p
4          Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team      198 p

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii