Pasiunea pentru automobile şi-a focusat-o, în ultimii 7 ani, în Campionatul Național de Automodele, acolo unde Aurelian ALBU reuşea să termine sezonul 2017, pe locul secund al clasamentului general.

Aurelian ALBU
Pasiunea pentru automobile şi-a focusat-o, în ultimii 7 ani, în Campionatul Național de Automodele, acolo unde Aurelian ALBU reuşea să termine sezonul 2017, pe locul secund al clasamentului general. După experiența avută în lumea modelelor auto la scară redusă, Aurelian a luat decizia de a face pasul în lumea curselor auto la scara de 1:1.

Trofeul Teliu, cea de-a doua etapa a Campionatului Național de Viteză in Coastă, va reprezenta, pentru pilotul bucurestean, prima apariție alături de modelul Peugeot 206 RC. În acesta aventură îi vor fi alături şi prietenii săi, Calin LAZAR si Bogdan IVANUŞ care la rândul său va lua startul în acest sezon competițional pe o maşină identică de concurs, într-o etapă viitoare.   

Într-adevăr este un vis care va deveni realitate odată cu etapa de la Teliu. Visul s-a concretizat anul trecut odată cu achiziționarea maşinii şi începerea pregătirilor pentru sezonul competițional. Chiar dacă 7 ani mi-am focusat atenția în Campionatul Național de Automodele, sunt conştient de diferențele majore dintre discipline, dar cred că acest lucru te ajută pe plan mental, precum şi în pregatirea etapelor. Obiectivul meu este acela de a parcurge toate urcările şi a mă obişnui cu maşina. Am efectuat deja o primă serie de teste pe circuitul Motorpark, acolo unde maşina s-a comportat bine şi sper să continuăm în aceaşi direcție şi pe traseele de concurs. Există foarte mulți prieteni care au fost şi sunt alături de mine în această aventură şi cărora vreau să le multumesc pe această cale. Totodată, vreau să îi salut încă de pe acum pe cei care vor fi alături de noi pe marginea traseului, aşa cum si eu am fost ani la rând”, declara Aurelian înainte de participarea la prima sa etapă de viteză în coastă.

Trofeul Teliu se desfasoară în perioada 19-20 mai pe DN 10 sectorul Teliu – Bradet, având o lungime de 3.55 km şi o diferență de nivel de 147m. Concurenții vor avea la dispoziție 3 runde de recunoaşteri si 3 runde de antrenamente cronometrate, sâmbată, 19 mai, urmând ca duminică, 20 mai, ziua sa fie deschisă de 2 manşe de recunoasteri şi cele 2 manşe de concurs.

Aurelian ALBU este susținut în Campionatul Național de Viteză în Coastă de Mobexpert Office şi Motorsportnews.ro în calitate de partener media.

Sursa: Eduard Baban, Editor in Chief - Motorsportnews.ro 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii