Rulmenti SKF Explorer
Lagărele sunt esențiale pentru performanța echipamentelor rotative.

Cu ajutorul expertizei în proiectarea rulmenților, în tribologie, metalurgie, lubrifiere și metode de fabricație, inginerii SKF au dezvoltat gama de rulmenți SKF Explorer. SKF Explorer reprezintă standardul mondial de performanță, introdus de SKF pentru majoritatea gamelor de rulmenți.

Rulmenții produși în clasa SKF Explorer sunt superiori standardelor normale în ceea ce privește precizia dimensională, oferind ajustaje precise cu arborele, carcasa, umerii de sprijin axial și, acolo unde este cazul, la împerecherea în seturi.

SKF Explorer se diferențiază prin toleranțe reduse la circularitatea inelelor și la precizia corpurilor de rostogolire. Precizia de rotire obținută este mult îmbunătățită față de clasa normală ISO, asigurând funcționarea cu vibrații reduse, moment de frecare și temperatură de funcționare reduse, consum de lubrifiant și energetic optim.

Rulmenții SKF Explorer au stabilizarea termică mai bună decât standard. În funcționare, dilatarea termică a inelelor este redusă iar ajustajele și jocul intern rămân stabile pe o plajă mare de temperaturi de funcționare a lagarului.

De ce SKF Explorer?
 • Durată de viață a lagărelor și fiabilitate neegalate
 • Uzură mecanică mai mică a utilajelor, consum energetic și de lubrifiant redus
 • Performanță deosebită în aplicații grele, chiar dacă nivelul de contaminare cu impurități este ridicat și lubrifierea este insuficientă
 • Costuri reduse de întreținere a utilajelor
 • Gamă tipo-dimensională foarte mare, aflată în producție curentă și cu disponibilitate în stoc
 • Nivel redus de zgomot și vibrații

Proiectat pentru o performanță optimă
 • Rulmenţii SKF Explorer sunt caracterizați de:
 • Geometrie internă optimizată pentru a reduce frecarea, uzura și generarea de căldură; aceasta permite capacități de încărcare axiale și/sau radiale mai mari. Elemente de rulare optimizate pentru distribuția sarcinii și reducerea  nivelului de vibrații. Colivii optimizate pentru ghidarea optimă a elementelor de rulare și pentru o distribuție eficientă a  lubrifiantului
 • Rugozitate și finisare îmbunătățite a căilor de rulare, nivel redus de frecare și film de lubrifiant creat în condiții optime
 • Oțel foarte pur și omogen ce conferă rulmenților SKF Explorer o rezistență excepțională la uzură prin oboseală
 • Un proces patentat de tratament  termic, care conferă combinația optimă de duritate și rezistență, precum și stabilitate termică dimensională superioară standardelor ISO normale.

Sursa: Elena Botezatu, MarCom Coordinator/Business Support SKF Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii