Odată cu ŠKODA SCALA și cu SUV-ul urban KAMIQ, producătorul auto ceh a introdus în gama sa de dotări și noua platformă modulară de sisteme de infotainment a Grupului Volkswagen.

Virtual Cockpit
Peste jumătate dintre exemplarele modelului KAMIQ livrate în Europa sunt comandate cu display-urile ŠKODA digitale ce pot fi configurate după preferințele utilizatorilor.
41% dintre proprietarii SUV-ului urban își comandă automobilul cu funcție de navigație asistată on-line și îl dotează cu display-ul de 9,2 inchi.
Aproape unul din două automobile ŠKODA SCALA și KAMIQ recepționează digital programele radio.

Odată cu ŠKODA SCALA și cu SUV-ul urban KAMIQ, producătorul auto ceh a introdus în gama sa de dotări și noua platformă modulară de sisteme de infotainment a Grupului Volkswagen. Astfel, de exemplu, datorită eSIM-ului integrat, cele două compacte sunt în permanență on-line, iar asistentul vocal Laura asigură suport pentru navigație, infotainment și telefonie. În special clienții modelului KAMIQ apreciază dotările avansate, precum sistemul de navigație Amundsen și Virtual Cockpit. Aproximativ unul din două automobile ce fac parte din cele două game de modele compacte sunt, de asemenea, echipate cu funcția de recepție radio digitală DAB.

La nivel european, ŠKODA SCALA și KAMIQ se numără printre liderii în infotainment și conectivitate în segmentele auto din care fac parte, oferind tehnologii inovatoare, aplicații de ultimă oră și servicii mobile avansate. Cu eSIM-ul integrat, clienții pot fi în permanență on-line, iar sistemele de navigație, infotainment și telefonie pot fi operate cu ajustorul asistentului vocal digital Laura, ce înțelege și frazele întregi rostite de utilizatori. Display-urile sistemului avansat de infotainment Amundsen și anume ecranul de 9,2 inchi și afișajul Virtual Cockpit de 10,25 inchi se numără printre cele mai mari ecrane din segmentele din care fac parte cele două modele.

Cerere mare de dotări de top pentru SUV-ul urban KAMIQ
La ŠKODA KAMIQ în special, mulți clienți fac uz de dotările cele mai avansate oferite pentru sistemul modular de infotainment. În 2019, 52% dintre SUV-urile de oraș din Mladá Boleslav au fost echipate cu afișajul Virtual Cockpit opțional. Acest afișaj poate fi configurat individualizat și oferă cinci layout-uri diferite: de la layout-ul Classic, cu vitezometru și turometru de mari dimensiuni, la layout-urile Basic, Modern și Sport, precum și layout-ul Extins, ce integrează harta de navigație pe o suprafață mare a ecranului. 41% dintre cei care au cumpărat un KAMIQ au optat și pentru sistemul de infotainment Amundsen cu navigație asistată on-line. 49% dintre unitățile modelului KAMIQ au ieșit din fabrică având sistemul de infotainment Bolero cu ecran de 8 inchi la bord. În total 65% dintre mașinile acestei game pot recepționa radio digital la bord, datorită sistemului DAB. La aproape o treime dintre automobile (27%), smartphone-ul poate fi încărcat inductiv și conectat la sistemul de infotainment folosind dispozitivul Phone Box opțional. 95% dintre exemplarele KAMIQ livrate au fost echipate cu SmartLink. Dintre acestea 60% funcționează prin cablu, iar 40% wireless.

Clienții modelului SCALA apreciază excelentul raport preț/performanțe oferit de hatchback-ul spațios. Pentru ei, caracterul practic joacă un rol mai important la configurarea automobilului decât pentru cei ce au optat pentru SUV-ul urban KAMIQ. 50% dintre toate autovehiculele SCALA ce au ieșit pe porțile fabricii în anul 2019 au avut instalat sistemul de infotainment Bolero, iar 28% au fost echipate cu sistemul Amundsen. Clienții au optat și pentru afișajul Virtual Cockpit, mai exact acesta a fost comandat pentru 34% dintre automobilele SCALA produse. Phone Box a fost instalat la un sfert dintre toate mașinile SCALA, iar peste jumătate dintre automobile beneficiază de sistemul radio digital DAB. 90% dintre toate automobilele SCALA dispun de SmartLink.

Sunetul excelent se numără printre prioritățile clienților
Cumpărătorii ambelor modele ŠKODA au pus preț pe un sunet de calitate superioară. 81% dintre toate automobilele SCALA și 89% dintre SUV-urile KAMIQ livrate în 2019 au opt difuzoare. Sistemul de sunet ŠKODA oferit opțional îndeplinește pretenții și mai ridicate. De sunetul său excelent, ridicat la standarde premium, beneficiază unul dintre 12 clienți ai modelului KAMIQ. Acest sistem de sunet se face remarcat cu cei 405 W și centrespeaker-ul adițional din bord, plus subwoofer-ul din portbagaj. De asemenea, sistemul permite selectarea mai multor profiluri de sunet diferite. Sunetul poate fi însă configurat și în manieră individualizată, grație egalizatorului cu 5 benzi. Sunetul poate fi, de asemenea, ajustat la numărul de pasageri și la locurile ocupate de aceștia în automobil. Amplificatorul extern procesează semnalul separat pentru fiecare dintre cele 10 difuzoare, folosind în acest scop un un procesor digital.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing &Communication Manager Škoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii