BMW Startup Garage, un business accelerator şi venture client al BMW Group, îşi uneşte forţele cu tinere companii de tehnologie.

 

Automated driving in the plant.

BMW Startup Garage, un business accelerator şi venture client al BMW Group, îşi uneşte forţele cu tinere companii de tehnologie. Soluţiile software de la Seoul Robotics şi Embotech permit deplasarea maşinilor noi produse fără şofer în fabrică. Programul-pilot cu noul BMW Seria 7 se lansează în iulie 2022.

BMW Group lansează un proiect unic care va însemna deplasarea automobilelor în spaţiul de producţie fără a fi necesar un şofer. Proiectul "Condus Autonom în Uzină" ("Automatisiertes Fahren im Werk", AFW) este realizat în colaborare cu două companii start-up şi va spori eficienţa logisticii automobilelor noi în fabrici şi centre de distribuţie.

Obiectivul proiectului-pilot AFW este ca automobilele să se deplaseze autonom în zonele de logistică şi asamblare - în siguranţă, eficient şi fără a necesita un şofer. Pentru ca acest lucru să se întâmple, BMW Group a colaborat cu Seoul Robotics din Coreea de Sud şi Embotech din Elveţia. Lansat în iulie 2022 la uzina BMW Group din Dingolfing, noul sistem va fi testat mai întâi pe două automobile care încorporează tehnologii inovatoare: noul BMW Seria 7 şi versiunea electrică BMW i7.

Deplasare automată de la prima pornire până la transportul ulterior

"Condusul autonom în interiorul fabricii este fundamental diferit de condusul autonom pentru clienţi. Nu foloseşte senzori în automobil. De fapt, maşina în sine este mai mult sau mai puţin oarbă, iar senzorii pentru manevrarea ei sunt integraţi de-a lungul traseului prin fabrică", explică project managerul BMW Group, Sascha Andree. AFW se bazează pe două tehnologii importante: o infrastructură de senzori pentru a sprijini localizarea automobilelor şi pentru a detecta obstacolele din mediul uzinei şi un software de planificare a condusului care transmite comenzi controlate automobilelor fără şofer prin intermediul comunicaţiilor mobile.

Iniţial, automobilele se vor deplasa doar prin zona de asamblare şi apoi către logistică. Proaspăt ieşite de pe linia de producţie, ele se vor deplasa autonom către o zonă de parcare, pregătite pentru a fi transportate cu trenul sau camionul. În esenţă, tehnologia poate fi utilizată din momentul în care maşinile sunt capabile să conducă independent în producţie - cu alte cuvinte, chiar după prima pornire a motorului.

BMW Startup Garage recrutează companii tinere pentru proiect

Software-ul de detectare lidar de la Seoul Robotics foloseşte senzori de monitorizare statică pentru a crea un geamăn digital al mediului, inclusiv clasificarea obiectelor şi localizarea automobilelor, în timp ce software-ul de planificare a condusului de la Embotech conduce, frânează, accelerează şi parchează automobilele fără conducător. Traseele sunt calculate în timp real şi, în loc să fie antrenate sau programate pentru situaţia actuală, fiecare maşină este capabilă să reacţioneze independent de mediul înconjurător.

"Această colaborare, cu două companii start-up tinere şi un producător de automobile (OEM) precum BMW Group, care lucrează împreună la un singur proiect, este probabil prima de acest gen", spune HanBin Lee, director executiv al Seoul Robotics. Aceasta a fost posibilă datorită diviziei de venture client a BMW Group, BMW Startup Garage. După ce a descoperit Seoul Robotics ca un furnizor potenţial de tehnologii, BMW Startup Garage a iniţiat primul ideea proiectului concept, cu Sasche Andree şi echipa. După o demonstraţie a produsului, Embotech a fost de asemenea binevenit la bord. "Fără BMW Startup Garage, nu am fi putut niciodată să evaluăm şi să testăm soluţia noastră", spune Alexander Domahidi, cofondator şi director tehnic executiv al Embotech.

Proiectul pilot se va desfăşura timp de câteva luni. Ulterior va fi lansat în continuare, iniţial pe modele suplimentare la uzina din Dingolfing şi mai târziu şi în alte fabrici.

Abordarea clientului de risc alimentează inovaţia la BMW Group

Condusul Autonom în Uzină este un proiect revoluţionar în industria auto şi doar una dintre multele poveşti de succes ale BMW Startup Garage. Modelul de venture client este în funcţiune din 2015, lucrând cu companii start-up pentru a le evalua potenţialele proiecte. Este un instrument de vârf pentru fondurile de investiţii şi încearcă să facă achiziţii de produse şi servicii de la start-up-uri, mai degrabă decât să preia companiile start-up în sine.

Prin această abordare, BMW Startup Garage a derulat cu succes peste 150 de proiecte-pilot cu companii start-up de top, cu un volum cumulat de investiţii de peste 4,5 miliarde de dolari.

BMW Startup Garage

BMW Startup Garage este unitatea de venture client a BMW Group. În contact cu peste 1.000 de companii start-up pe an din întreaga lume, caută inovaţii care vor avea o valoare strategică pentru produsele, serviciile, sistemele şi procesele BMW Group. Abordarea venture client accesul timpuriu la inovaţii, care apoi pot fi modelate şi adaptate înainte de a ajunge la maturitatea pieţei pentru a satisface nevoile BMW Group. Pentru companiile start-up, acest lucru oferă informaţii valoroase asupra proceselor auto, o oportunitate de a construi reţele în industrie şi sprijin pentru dezvoltarea în continuare a planurilor lor de afaceri. Obiectivul este de a evalua companiile start-up şi de a le dezvolta astfel încât acestea să devină parteneri pe termen lung ai BMW Group. BMW Startup Garage are o prezenţă globală, cu baze în fiecare locaţie BMW Tech Office: München, Mountain View, Shanghai, Seul, Tokyo, iar din 2020, Tel Aviv.

Sursa: BMW Romania

Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii