Pentru a combate ideea că culoarea vârfului bujiilor incandescente înseamnă că nu sunt articole cu adevărat noi, DENSO explică de ce au acest aspect.

 

Bujii incandescente DENSO

Pentru a combate ideea că culoarea vârfului bujiilor sale incandescente înseamnă că nu sunt articole cu adevărat noi, DENSO explică de ce au acest aspect.

Alături de multe alte produse de calitate premium, DENSO este un producător de bujii incandescente, furnizându-le ca piese de echipament original (OE), dar furnizează și sectorului independent de service și reparații, iar gama sa aftermarket este produsă pe aceleași linii de producție, pe care se pot baza atât tehnicienii auto, cât și șoferii.

Deși această afirmație ar trebui să fie suficientă pentru a-i asigura pe cei care au orice îngrijorare cu privire la furnizarea bujiilor incandescente, pentru a clarifica situația și pentru a oferi liniște sufletească atât mecanicilor, cât și clienților săi valoroși din toată Europa, DENSO este foarte bucuros să explice de ce vârfurile bujiilor au această colorare.

În comun cu multe produse de înaltă inginerie, fabricarea bujiilor incandescente este un proces complex, în special producția tubului incandescent, care, atunci când este instalat, poate fi încălzit până la temperaturi de peste 800 de grade Celsius în câteva secunde, fiind necesar pentru a asigura o pornire rapidă și fiabilă atunci când motorul este rece și pentru a reduce emisiile atunci când acesta este în funcțiune.

Secțiune bujie incandescentă DENSO
Deoarece acest element de încălzire este componenta cea mai critică a bujiei incandescente și îi permite să-și îndeplinească rolul în sistemul de aprindere, funcționalitatea acestuia trebuie verificată în timpul procesului de producție. Din acest motiv, la sfârșitul liniei de producție, performanța fiecărei bujii incandescente este testată temeinic pentru a se asigura că funcționează în conformitate cu specificațiile date, inclusiv timpul de încălzire și temperatura pe care trebuie să o atingă.

Acesta este testul de producție în linie care face ca vârful bujiei incandescente să capete acest ton de gri/albastru. Această colorare se datorează oxidării metalului, care este accelerată de temperatura ridicată la care este supus în timpul testului, dar nu dăunează bujiei incandescente și nici nu îi degradează performanța.

Prin urmare, mai degrabă decât să fie un motiv de îngrijorare pentru tehnicieni atunci când deschid cutia, ar trebui privit ca un semn de asigurare, deoarece indică faptul că bujia incandescentă pe care urmează să o monteze a fost testată și funcționează conform specificațiilor date și va performa așa cum s-ar aștepta de la unul dintre cei mai importanți furnizori de piese auto OE din lume.

În fruntea tehnologiei auto, investițiile considerabile în cercetare și dezvoltare ale DENSO l-au ajutat să devină pionier în motoare diesel din ce în ce mai eficiente, puternice și fiabile, cu emisii minime.

DENSO Aftermarket, care se bazează în mod natural pe această expertiză, oferă ulterior un program cuprinzător de bujii incandescente pentru toate mărcile de calitate OE, care beneficiază de tehnologia sa de ultimă oră și oferă performanțe remarcabile la pornire cu temperaturi de post-încălzire extinse, pentru a oferi un soluție la preț competitiv.

Sursa: Denso România

Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii