MINI John Cooper Works

Noul MINI John Cooper Works E PROtotip este programat să urce coasta de la Goodwood Festival of Speed din acest an, înaintea premierei mondiale din toamna lui 2024. Cu trei ani de performanţe sportive – Racing MIMI a demonstrat deja potenţialul sportiv al modelor electrice MINI, acum dus la un nivel superior.

MINI John Cooper Works E PROtotype marchează un reper semnificativ ca primul model MINI John Cooper Works electric. Având un design atractiv şi un sistem de propulsie electric avansat, acest prototip întruchipează angajamentul MINI faţă de inovaţie şi mobilitate electrică.

Sărbătorind premiera mondială la sfârşitul acestui an, MINI John Cooper Works E reprezintă o mişcare îndrăzneaţă în evoluţia MINI, combinând moştenirea bogată a mărcii cu tehnologia de ultimă oră. Viitorul portofoliu John Cooper Works va include atât modele pe benzină, cât şi modele electrice.

Într-o conexiune cu victoria istorică a MINI prin Mini Cooper S la Raliul Monte Carlo din 1964 în urmă cu 60 de ani, maşina de curse prezintă un camuflaj distinctiv, proiectat de echipa de design MINI, şi logo-ul "37", care omagiază această realizare importantă. Această emblemă reprezintă un omagiu adus tradiţiei bogate a MINI în motorsport.

Premiera dinamică de la Goodwood Festival of Speed oferă o privire asupra viitorului automobilelor electrice de înaltă performanţă, prezentând designul emblematic şi măiestria inginerească a MINI. Fanii şi pasionaţii de automobile deopotrivă se pot aştepta la o prezentare de neuitat a capacităţilor MINI John Cooper Works E PROtotype în timp ce abordează coasta provocatoare.

Proiectul românesc Racing MIMI, bazat pe un model MINI Cooper SE de generaţie anterioară, a demonstrat deja potenţialul sportiv excelent al modelelor MINI electrice. Racing MIMI are deja la activ trei ani de participări continue în motorsport, în curse pe distanţă scurtă. Modelul pregătit de Engage Engineering are a obţinut anul trecut titlul de campion naţional în competiţia SuperRally la Clasa 2A, care corespunde modelelor cu tracţiune faţă, o competiţie foarte disputată.

Goodwood Festival of Speed se desfăşoară pe parcursul a patru zile, în perioada 11-14 iulie 2024.

Sursa: MINI România

Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii