Dar cand trebuie totusi sa schimbam kit-ul de distributie la o masina?

Kit distributie
In ultimul timp mi se intampla din ce in ce mai des, la service-ul auto la care lucrez, sa constat ca sunt foarte multi conducatori auto, atat de sex masculin cat si de sex feminin, foarte derutati in privinta schimbarii kit-urilor de distributie la masinile proprii si de serviciu.

Ce este si mai interesant, este ca majoritatea acestora, fie sunt speriati si vor sa schimbe distributia mult mai devreme decat o prevede constructorul auto, fie sunt total nepasatori si asteapta ca motorul sa inceapa sa aiba o functionare neregulata cu zgomote la comanda distributiei sau chiar mai rau, se trezesc doar atunci cand se rupe cureaua de distributie.

Dar cand trebuie totusi sa schimbam kit-ul de distributie la o masina?
Inainte de a raspunde la aceasta intrebare, sa spunem ca mecanismul de distributie in intregime este un ansamblu de piese care asigura umplerea cilindrilor cu amestec de carburant sau aer proaspat si evacuarea gazelor arse. Prin comanda distributiei, elementul principal al mecanismului de distributie, se transmite miscarea de la arborele cotit la arborele cu came.

Comanda distributiei poate fi:
  •          cu roti dintate;
  •          cu lant;
  •          cu curea dintata, care este si cea mai folosita.
Daca in cazul distributiilor cu lant, constructorii auto nu prevad de regula un termen pentru inlocuire, in cazul distributiilor cu curea dintata, acestia recomanda un termen de mentenanta, specific fiecarui motor in parte. Chiar daca parerile sunt impartite intre specialisti sau mai putin specialisti in auto, cel mai indicat este sa respecati termenul de inlocuire dat de catre constructorul auto al masinii d-voastra si acest lucru il puteti afla fie din cartea masinii, fie apeland la un consilier din cadrul unui service auto. Dar, informatia cea mai corecta si mai clara o gasiti tot in cartea masinii d-voastra.

Pe masura ce va apropiati de termenul de inlocuire al distributiei, este bine sa incepeti sa va informati si in privinta costurilor unei astfel de operatii de mentenanta. Kituri distributie puteti gasi de exemplu pe www.import-pieseauto.ro.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii