Federal-Mogul Motorparts anunță că marca sa specializată de produse pentru frânare Ferodo® va furniza plăcuțe pentru cea mai nouă generație a modelului emblematic Ford Fiesta.

Ferodo ECO Friction
Federal-Mogul Motorparts anunță că marca sa specializată de produse pentru frânare Ferodo® va furniza plăcuțe pentru cea mai nouă generație a modelului emblematic Ford Fiesta. Plăcuțele de frână Eco-Friction® de la Ferodo vor fi montate pe puntea față a celor mai populare modele Fiesta. Plăcuțele ecologice fără cupru vor oferi proprietarilor noului Fiesta încredere în acreditările ecologice și performanțele de frânare ale mașinilor.

După cinci ani de cercetare dedicată, Ferodo a lansat pentru prima dată pe piața aftermarket plăcuțele de frână fără cupru, ca parte din gama sa Eco-Friction. Cu peste 1.500 de materiale testate și 25 de compuși noi, dezvoltarea și testarea plăcuțelor a fost riguroasă. Realizate din materiale mai ecologice și cu o reducere semnificativă a emisiilor de particule fine, plăcuțele oferă o siguranță sporită, suprimarea zgomotului și cea mai bună performanță în domeniu.

„Este minunat să vedem un alt producător care alege plăcuțe Eco-Friction, mai ales pe un model popular cum este Ford Fiesta", explică Gozde Kirali, Brand Manager, Divizia sisteme de frânare, Federal-Mogul Motorparts EMEA. „Modificările legislative solicită o reducere a conținutului de cupru din plăcuțele de frână, și de aceea am început dezvoltarea soluției noastre acum câțiva ani, aceasta fiind adoptată pentru prima dată în 2014. Acest lucru demonstrează angajamentul nostru de a fi pionieri în industrie prin dezvoltarea tehnologiei înainte ca piața să o impună."

Plăcuțele de frână conțin 20 - 30 de materiale diferite, fiecare cu funcții diferite. În timpul procesului de proiectare, a fost limpede că nu există un singur material care să înlocuiască cuprul și de aceea gama Eco-Friction folosește o serie de sulfuri metalice, minerale, abrazivi, fibre, particule ceramice şi anumite tipuri de grafit, pentru a obţine aceleaşi caracteristici de uzură şi fricţiune pe care le au plăcuţele de frână cu cupru.

Plăcuțele Ferodo Eco-Friction au o calitate dovedită. În urma testelor pe 6 modele de vehicule, rezultatele au demonstrat că Eco-Friction oferă o putere de oprire cu până la 17%* mai mare decât cea a concurenței. Acoperirea pe piață este de asemenea semnificativă, tehnologia fiind disponibilă pentru 90% din gama de produse Ferodo, marca devenind astfel un furnizor de top de plăcuțe de frână mai ecologice.

Ford Fiesta a fost lansat inițial în 1976 și, până în prezent, au fost vândute la nivel global peste 16 milioane de Fiesta. Noul Ford Fiesta a fost introdus în 2017, la mai bine de 40 de ani după original.

Dacă doriți să aflați mai multe despre produsele Ferodo, inclusiv gama Eco-Friction, vizitați www.ferodo.com. Pentru mai mult conținut tehnic și tutoriale accesați canalul Youtube Garage Gurus. https://www.youtube.com/FMGarageGurusemea

*Sursa: Testele de oprire la distanță efectuate de Federal-Mogul Motorparts R&D și asistate de compania independentă MIRA, UK.

Despre Federal-Mogul

Federal-Mogul LLC este un furnizor global de top de produse şi servicii destinate producătorilor auto şi operatorilor de service pentru vehicule şi echipamente de pe piaţa automobilelor, vehiculelor comerciale uşoare, medii şi grele, navale, feroviare şi aerospaţiale, precum şi de pe piaţa energetică şi industrială. Produsele şi serviciile companiei contribuie la reducerea consumului de combustibil, a emisiilor de CO2, şi îmbunătăţesc siguranţa vehiculelor.

Federal-Mogul cuprinde două departamente comerciale independente, conduse fiecare de către un director general executiv, aflat în subordinea consiliului de administraţie al Federal-Mogul.

Divizia Federal-Mogul Motorparts vinde şi distribuie un portofoliu larg de produse prin intermediul a peste 20 dintre cele mai recunoscute mărci de pe piaţa globală auto din segmentul aftermarket, deservind în acelaşi timp echipamente originale incluzând sisteme de frânare, ștergătoare și o gamă de componente de șasiu, către producătorii de vehicule. Mărcile aftermarket ale companiei includ ştergătoarele ANCO®; piesele și fluidele auto premium calitate OE Beck/Arnley®; sistemele de aprindere BERU®*, sistemele de iluminare, bujiile, ştergătoarele şi filtrele Champion®, filtrele Interfil® , produsele pentru motoare AE®, Fel-Pro®, FP Diesel®, Goetze®, Glyco®, National®, Nüral®, Payen®, Sealed Power® și Speed-Pro®, piesele de șasiu MOOG® şi produsele pentru frânare şi iluminare Abex®, Ferodo®, Jurid® și Wagner®.

Divizia Federal-Mogul Powertrain proiectează şi produce componente originale pentru sisteme de propulsie şi produse de protecţie a sistemelor pentru autoturisme, autovehicule grele, aplicaţii industriale şi de transport.

Federal-Mogul a fost înfiinţată la Detroit în anul 1899 şi are sediul central în Southfield, Michigan. Compania are aproximativ 55.000 de angajaţi în 24 de țări. Pentru mai multe informații, vizitați www.FMmotorparts.com.

*BERU este marcă comercială înregistrată a BorgWarner

Sursa: Adriana Brutaru, Senior Account Manager MCCANN PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii