Vineri, 4 februarie, în uzina Bielsko Biala din Polonia, Fiat a atins numărul de producţie 4 milioane pentru renumitul propulsor 1.3 Multijet lansat în anul 2003.

Vineri, 4 februarie, în uzina Bielsko Biala din Polonia, Fiat a atins numărul de producţie 4 milioane pentru renumitul propulsor 1.3 Multijet lansat în anul 2003.
Fiat 500
          
Considerată inovaţia care a schimbat percepţia asupra tehnologiei Diesel şi a modalităţii în care poate fi ea folosită, Multijet este o evoluţie a sistemului Common Rail inventat de Fiat în 1997. Ales în 2005 Motorul Anului, 1.3 Multijet a devenit în timp un adevarat reper pentru propulsoarele diesel, asigurând performanţă, un consum foarte redus şi o perioadă îndelungată de utilizare în condiţiile unor costuri reduse. Motorul 1 .3 16 v se află în prezent la cea de-a doua generaţie, Multijet II, şi este disponibil într-o gamă ce porneşte de la 75 CP, cu turbocompresor şi geometrie fixă, şi ajunge la 85 şi respectiv 95 CP. Motorul se regăseşte pe multe dintre modelele grupului Fiat, de la Fiat Panda, familia Punto, Lancia Ypsilon, Fiat Qubo, Alfa Romeo MiTo şi Fiat 500. De altfel, un model Fiat 500 95 CP Euro 5 este şi cel echipat cu motorul numărul 4 milioane şi este destinat unui client din Franţa.

În România au fost comercializate până în prezent peste 14.000 de autovehicule echipate cu motorul 1.3 Multijet.

Sursa: Fiat Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii