Producţia totală de Mazda MX-5 a atins 900.000 de unităţi pe 4 februarie 2011. Acest moment important a fost atins la 21 de ani şi 10 luni de la începerea producţiei în serie a primei generaţii, în aprilie 1989.

Producţia totală de Mazda MX-5 a atins 900.000 de unităţi pe 4 februarie 2011. Acest moment important a fost atins la 21 de ani şi 10 luni de la începerea producţiei în serie a primei generaţii, în aprilie 1989. MX-5 a fost certificată iniţial de Guinness World Records drept „Cea mai vândută maşină sport cu două locuri”, când producţia a ajuns la 531.000 de unităţi, în mai 2000. Guinness a actualizat recordul când producţia a depăşit 700.000 şi respectiv 800.000 de unităţi. În prezent, Mazda aplică din nou, de data aceasta pentru actualizarea recordului la 900.000 de unităţi.
          
În anii `60 - `70 multe maşini sport, uşoare şi plăcute la condus, ofereau manevrabilitate superioară şi spiritul liber al unui roadster. În anii `80 Mazda a decis să reînvie acest spirit cu un nou roadster pentru epoca modernă. Folosind ultimele tehnici disponibile, Mazda a dezvoltat MX-5, lansându-l în februarie 1989 şi reamintind că  experienţa la volan poate fi ”fun”,  în pofida standardelor din ce în ce mai stricte de siguranţă şi de calitate. Până în ziua de azi, MX-5 rămâne cel mai longeviv nume din gama Mazda. 
Mazda MX-5
          
Nobuhiro Yamamoto manager de program al actualei Mazda MX-5 a declarat: “De la lansarea primei generaţii MX-5 modelul a parcurs două reproiectări complete şi o serie de upgrade-uri. Succesul îndelungat se datorează susţinerii de care se bucură MX-5 din partea fanilor din întreaga lume. Mergând mai departe, voi depune eforturi pentru a păstra spirirtul MX-5 viu, evoluându-l într-o maşină care va fi îndrăgită de cât mai mulţi oameni.”           

Seita Kanai, responsabilul de dezvoltare la Mazda a declarat: ”Au trecut mai mult de 20 de ani de la lansarea primei generaţii Mazda MX-5. În tot acest timp societatea şi vehiculele     s-au schimbat semnificativ. Răspunsul la problemele de mediu şi la epuizarea resurelor naturale a devenit foarte important pentru toţi producătorii auto. Ca parte a eforturilor de mediu, Mazda a anunţat anul trecut noile tehnologii SKYACTIV. În momentul actual, progresăm în dezvoltarea produselor viitoare ce vor încorpora aceste tehnologii. Multe dintre elementele incluse în tehnologiile SKYACTIV, cum ar fi reducerea greutăţii, sunt bazate pe anii îndelungaţi de dezvoltare destinaţi modelului MX-5. Într-adevăr, principiul de ghidare din spatele tehnologiilor SKYACTIV – de a construi maşini “fun to drive” – este perfect integrat în MX-5.”

“Îndreptându-ne spre un nou moment important, marcat de producţia a un million de unităţi”, a continuat Kanai, “Mazda se agajează să dezvolte în continuare MX-5. Vom perfecţiona caracterul plăcut la condus şi vom îmbunătăţi atributele de mediu şi de siguranţă. Pe măsură ce Mazda depăşeşte 91 de ani, ne îndreptăm spre ce-a de-a 100-a aniversare. În anii care urmează, alături de fani, vom continua să preţuim MX-5 ca simbol al brandului Mazda.”

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii