Producţia subsidiarei Maruti Suzuki, cel mai mare producător auto din India, a depăsit în luna martie pragul de 10 milioane de unităţi. Modelul aniversar, cu numărul „10 milioane”, este un WagonR VXi, de culoare albastră, produs la uzina Gurgaon langă New Delhi.

Cu această realizare, Maruti Suzuki devine singura companie auto din India care îşi face intrarea în clubul select al producătorilor de automobile din întreaga lume a căror producţie a depăşit această barieră.

Maruti Suzuki India Limited, a început operaţiunile în India în 1983 (pe atunci Maruti Ugyog Limited), ca un joint-venture între guvernul Indian şi Suzuki Motor Corporation, Japonia.

În prezent Maruti Suzuki oferă o gamă largă de 16 modele de autoturisme în India. Acesta este cel mai mare producător auto, cu o cotă de piaţă ce depăşeşte 45% din piaţa auto.

Începând cu predarea primului model produs, un Maruti 800, în decembrie 1983, compania a produs autoturismul cu numărul 1 milion în 1994. Producţia a depăşit două milioane în 1997, bariera de 5 milioane de unităţi fiind atinsă în aprilie 2005, aproape la 22 de ani de la primul model ieşit din linia de asamblare.

Portofoliul actual de modele ale companiei include maşini compacte, Maruti 800, Alto, Alto K10, Estilo, Wagon R, Ritz, A-Star, Swift, MPV-urile Omni şi Eeco, sedanul Swift DZire, Sx4 şi SUV-ul Gipsy. Compania importa de asemenea Grand Vitara şi sedanul sport Kizashi de la Motor Suzuki Corporation, Japonia.
Gama de modele Maruti Suzuki este disponibilă în versiuni pe benzină, motorină, CNG şi opţional GPL. Cu peste 900 de puncte de vânzare şi 2900 ateliere de service, Maruti Suzuki are cea mai mare retea de distributie si servicii in India.

Sursa: Suzuki Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii