Huff şi Menu au câştigat cele două curse, Muller s-a clasat de două ori pe podium, iar Bueno o dată.

CURITIBA – A fost un debut de sezon triumfal pentru noul Cruze 1.6 turbo; autovehiculele albastre au distrus concurenţa la Curitiba: Rob Huff a câştigat Cursa 1, înaintea lui Muller şi a eroului local Cacá Bueno, iar Alain Menu (locul 6 în Cursa 1) a obţinut victoria în Cursa 2, iar Muller, Huff şi Bueno au obţinut poziţiile 3, 4, respectiv 5. Echipa Chevrolet nu se aștepta la rezultate așa de impresionante, plecând din Brazilia cu multe cupe şi puncte. 
Cursa 1 a fost relativ liniştită, Huff, Muller şi Bueno folosind la perfecţie cele trei poziţii de start pentru a controla cursa de la început la sfârşit, iar Menu a reuşit să recupereze câteva poziţii, clasându-se pe locul 6.

Elveţianul a primit un cadou sâmbătă seara după calificări, când sancţiunea impusă unuia dintre autovehiculele SEAT l-a readus în primii 10, ceea ce a însemnat că a pornit din pole position în Cursa 2. Chiar dacă nu a reuşit să profite de acest avantaj la start, a avut după aceea o prestaţie superbă, depăşindu-i pe Tarquini şi Coronel după dueluri aprige şi obţinând o binemeritată victorie, iar Muller, Huff şi Bueno au terminat cu puţin în spatele lui Coronel. 

Cu aceste rezultate, noul Cruze 1.6 turbo a demonstrat că este cel mai competitiv autovehicul de la WTCC şi echipa Chevrolet şi-a onorat în cel mai bun mod posibil statutul de dublă Campioană Mondială.
DECLARAŢII 
Rob Huff (locurile 1 / 4): „A fost un week-end excelent pentru întreaga echipă şi, bineînţeles, faptul că plec din Brazilia drept lider în campionat mă face foarte fericit! Cursa 1 a fost destul de liniştită, pur şi simplu a trebuit să profităm de poziţiile bune obţinute în calificări. Cursa 2 a fost foarte intensă, la limită. Motorul a rămas puţin în spatele lui Coronel şi de aceea m-a depăşit Yvan, a fost o luptă strânsă în următoarele două viraje, însă totul a fost OK şi ne putem declara foarte mulţumiţi de aceste rezultate excelente” 

Alain Menu (locurile 6 / 1): „Cu siguranţă o zi mult mai bună decât ieri! Am avut noroc cu sancţiunea aplicată lui Barth, însă după tot ghinionul de anul trecut, cred că a fost o compensaţie corectă… În Cursa 1, am urcat câteva poziţii şi am ajuns în spatele BMW-urilor lui Coronel şi Poulsen, între care se desfăşura o luptă intensă. Nu m-am implicat, pentru că nu am vrut să risc înainte de Cursa 2. În Cursa 2, am avut un start prost şi apoi a trebuit să lupt pentru a recâştiga poziţia de lider. Am reuşit să-l depăşesc pe Tarquini relativ uşor, însă cu Coronel a fost mult mai greu. Ştiam că singurul loc în care puteam să-l depăşesc era la sfârşitul liniei drepte, unde el era la fel de rapid ca mine, însă eu puteam să frânez puţin mai târziu, astfel că am profitat de această oportunitate când mi-a lăsat spaţiu pe interior”. 

Yvan Muller (locurile 2 / 3) : „Două poziţii pe podium în sesiunea de deschidere este un rezultat foarte bun. Nu am câştigat şi nu sunt lider în campionat, însă sunt foarte fericit, deoarece maşina se comportă foarte bine. Am avut o luptă strânsă cu Rob în cursa 2, însă a fost foarte corectă şi ne-a făcut plăcere amândurora. Acum trebuie să continuăm ce am început; vom vedea cum se comportă Cruze la temperaturi mai ridicate şi cu mai multă greutate”. 

Cacá Bueno (locurile 3 / 5): „A fost un week-end foarte plăcut, este o experienţă excelentă să fac parte dintr-o asemenea echipă şi sunt foarte mulţumit de rezultatele mele, care sunt ceva mai bune decât mă aşteptam. În Cursa 1, nu a fost prea dificil să menţin poziţia a 3-a şi faptul că am terminat cursa pe podium în ţara mea de origine este o recompensă foarte plăcută. În Cursa 2, am făcut tot ce a fost posibil să escortez şi să protejez celelalte autovehicule Chevrolet. Acum sper că voi avea posibilitatea să revin curând în WTCC”. 

Eric Nève: „Am început excelent sezonul! Suntem cu adevărat mândri de întreaga echipă, de piloţi şi în special de colegii noştri care au lucrat la motoare, care au avut rezultate fantastice în condiţii de iarnă, ceea ce ne-a asigurat un week-end perfect aici. A fost foarte plăcut şi faptul că am avut un public foarte numeros la Curitiba, cred că ideea de a combina campionatul Brazilian Stock Car cu WTTC a fost excelentă”. 

REZULTATELE CURSEI 1 DE LA CURITIBA
1. R. Huff Chevrolet Cruze - 14 ture în 29m29s481
2. Y. Muller Chevrolet Cruze + 0s873
3. C. Bueno Chevrolet Cruze + 3s924 
4. T. Coronel BMW 320 TC + 12s714 
5. K. Poulsen BMW 320 TC + 13s004 
6. A. Menu Chevrolet Cruze + 13s042 


REZULTATELE CURSEI 2 DE LA CURITIBA
1. A. Menu Chevrolet Cruze - 14 ture în 19m38s428 
2. T. Coronel BMW 320 TC + 0s265 
3. Y. Muller Chevrolet Cruze + 0s917 
4. R. Huff Chevrolet Cruze + 1s321 
5. C. Bueno Chevrolet Cruze + 2s409 

PUNCTAJELE PILOŢILOR DUPĂ CURSA 2 DIN 24 
1. Huff (Chevrolet), 37 puncte
2. Menu (Chevrolet) şi Muller (Chevrolet), 33 
4. T Coronel (BMW), 30
5. Bueno (Chevrolet), 25, etc. 

PUNCTAJELE PRODUCĂTORILOR DUPĂ CURSA 2 DIN 24 
1. Chevrolet, 83 puncte
2. BMW, 53
3. SEAT, 40
4. Volvo, 12.


URMĂTOAREA CURSĂ: Runda 2, Cursa din Belgia, Zolder, 23-24 aprilie 2011. 
Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii