Daimler oferă camioane şi autovehicule off-road în valoare de aproximativ 4 milioane de euro pentru susţinerea operaţiunilor de salvare şi reconstrucţie din Japonia.
Autovehiculele vor fi donate Fundaţiei Nippon, o organzaţie niponă de ajutorare.
Autoturismele pentru diferite tipuri de teren şi camioanele Mercedes-Benz, precum şi camioanele Fuso sunt ideale pentru operaţiunile de reamenajare a zonelor devastate.
În urma efortului de strângere de fonduri a angajaţilor Daimler, s-a obţinut mai bine de jumătate de million de euro.

Stuttgart – La scurt timp după  dezastrul provocat în Japonia de cutremur şi tsunami, Daimler a oferit asistenţă de urgenţă constând într-o donaţie în numerar de 2 milioane de euro. Mai mult, Daimler trimite şi 50 de autovehicule în valoare de aproximativ 4 milioane de euro Fundaţiei Nippon, o organizaţie niponă de ajutorare din Tokyo, pentru a sprijini procesul de reconstrucţie. Autovehiculele vor fi folosite în principal pentru operaţiunile de curăţare în partea de nord-est a ţării, devastată de tsunami.

Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administraţie Daimler AG, responsabil cu Daimler Trucks şi Daimler Buses, a declarat: “Când am văzut imaginile din Japonia ne-am dat imediat seama că trebuie să ajutăm cât mai repede posibil populaţia locală, cei aproape 13.000 de angajaţi ai noştri din Japonia şi Guvernul Japonez cu echipament de mare tonaj şi alte tipuri de asistenţă materială. Suntem încântaţi că, datorită acestor măsuri, putem ajuta comunitatea afectată din Japonia. Prezenţa globală a companiei Daimler reprezintă un avantaj pentru noi aici, pentru că avem acces rapid la camioanele Fuso produse local, pe lângă camioanele Mercedes-Benz şi autoturismele Clasa G pe care le trimitem în Japonia.”

Albert Kirchmann, CEO şi Preşedinte al Fuso şi reprezentant al Daimler Group în Japonia, a adăugat: “Fiind o companie cu prezenţă globală, ne simţin acasă şi în Japonia şi dorim să participăm prin măsuri de salvare şi asistenţă în urma devastatorului cutremur şi a catastrofalului tsunami. Sunt mândru că putem oferi 50 de autovehicule Mercedes-Benz şi Fuso fundaţiei japoneze Nippon într-un interval atat de scurt. Astfel, contribuim la accelerarea refacerii infrastructurii.”

Takao Suzuki, Preşedintele Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), a adăugat: “Daimler şi MFTBC au păstrat întotdeauna o legătură puternică de-a lungul anilor, iar colaborarea germano-niponă şi-a demonstrat valoarea. Pentru că ne confruntăm cu una dintre cele mai puternice crize cunoscute de ţara noastră, suntem bucuroşi să avem alături de noi un partener precum Daimler, care poate rapid şi nebirocratic să ne ofere know-how, sprijin finanaciar şi autovehicule. ”

Iar Nicholas Speeks, Şeful Mercedes-Benz Japan Co., Ltd (MBJ), a declarat: “Mercedes-Benz are o relaţie strânsă şi durabilă cu Japonia, iar MBJ este un membru responsabil al acestei societăţi. Purtând un profund respect şi apreciere pentru poporul japonez care ne-a susţinut de-a lungul anilor, suntem determinaţi să depăşim împreună dificultăţile, făcând tot ce ne stă în putinţă să susţinem eforturile de recuperare.”

Daimler crede că o astfel de situaţie necesită expertiza sa în domeniul transportului. De aceea, compania susţine operaţiunile de salvare donând 50 de autovehicule Fuso şi Mercedes-Benz. Autovehiculele includ opt camioane Zetros, patru Mercedes-Benz Unimog şi opt autoturisme Clasa G off-road. Treizeci de camioane Fuso Canter din Japonia sunt, de asemenea, incluse. Autovehiculele au fost transportate în data de 13 aprilie 2011 de la Aeroportul din Stuttgart în două aeronave de cargo de tip Antonov-124. Toate cele 50 de automobile vor participa la operaţiunile din zonă în cel târziu două săptămâni.

Datorită sarcinii lor utile mari, autovehiculele Mercedes-Benz şi Fuso sunt ideale pentru distribuirea ajutoarelor şi pentru sprijinirea operaţiunilor de reconstrucţie. Iar datorită agilităţii lor şi performanţelor off road extraordinare, autovehiculele se vor putea deplasa în condiţii de siguranţă către orice destinaţie.  

Managementul, Consiliul General al Fabricilor şi comitetul executiv al Daimler organizează împreună o campanie de strângere de fonduri ca răspuns la dorinţa angajaţilor de a dona bani pentru colegii lor din Japonia, dar şi pentru întregul popor japonez. Până în momentul de faţă, mai mult de 10.000 de angajaţi din Germania ai Daimler au participat, donând peste o jumătate de milion de euro. Banii strânşi vor merge către Crucea Roşie Germană, care îi va înainta Crucii Roşii Japoneze.

Fotografii ale încărcării autovehiculelor la Aeroportul din Stuttgart vor fi disponibile începând cu 3 aprilie 2011 pe Internet la:  
www.media.mercedes-benz.ro

Sursa: Mercedes-Benz Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii