Modelul este bazat pe Kia Rio si dezvoltat special pentru piata chineza.
Productia locala va incepe in iunie 2011.
K2 reprezinta o faza superioara in strategia de dezvolatre locala a Kia.

19.04.2011 – Kia Motors si joint venture-ul sau din China, Dongfeng Yueda Kia, au prezentat astazi modelul K2, de segment B, in cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Bazat pe platforma noului Rio, care a avut premiera mondiala la recent incheiatul Salon Auto de la Geneva, noul K2 a fost desenat si fabricat special pentru piata chineza si va intra in productie in luna iunie, in uzina Dongfeng Yueda Kia. O versiune hatchback cu 5 usi va fi produsa incepand cu luna august a acestui an.

K2 va fi pozitionat ca o masina premium de clasa mica si este de asteptat sa fie foarte competitiv intr-un segment care reprezinta 16% din totalul de masini noi vandute in China.

     K2 reprezinta un pas in plus pe care Kia il face in strategia de a satisface mai bine cerintele clientilor din diferite piete la nivel mondial prin dezvoltarea de produse care sa raspunda preferintelor si nevoilor unei piete anume. Dupa introducerea modelului cee’d si MPV-ului de segment B Kia Venga, concepute special pentru clientii europeni, noul K2 este un semnal clar al planurilor Kia de a deveni unul din leaderii de piata din China. 

Sursa: Kia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii