Primul model Chevrolet de clasă mijlocie, comercializat la nivel global, care va oferi clienţilor.


Un exterior complet nou, proiectat pentru a ieşi în evidenţă în întreaga lume.
Un interior nou, cu post de conducere dublu, mai mult spaţiu,mai multă linişte, mai multe materiale şi conţinut de lux şi o calitate mai înaltă a manoperei.
O gamă de motoare economice şi puternice cu 4 şi 6 cilindri, cu transmisii manuale şi automate, cu propulsie diesel, pe benzină, sau GPL.
Un pachet nou de conducere şi manevrabilitate proiectat pentru a atinge performanţe neegalate în clasa sa.
O formă nouă, eficientă din punct de vedere aerodinamic, care economiseşte carburant şi reduce zgomotul produs de vânt.
Noul sistem integrat de infotainment Chevrolet MyLink ce include servicii online precum radioul pe Internet Pandora® şi Stitcher SmartRadio®.
Caracteristicile de siguranţă variază în funcţie de piaţă şi includ 10 airbaguri, sisteme de avertizare la părăsirea benzii şi la iminenţa unei coliziuni frontale, precum şi un sistem cu cameră de luat vederi orientată spre spatele autovehiculului.
Lansarea va avea loc în China înainte de sfârşitul lui 2011; în Statele Unite, modelul va fi pus în vânzare la începutul lui 2012.

DETROIT şi SHANGHAI – Noul Chevrolet Malibu şi-a făcut astăzi debutul global prin lansarea simultană în Statele Unite şi China – două dintre cele aproape 100 de ţări de pe şase continente în care va fi comercializat. Primul sedan „global” de clasă mijlocie al mărcii Chevrolet va oferi clienţilor din întreaga lume un design expresiv, tehnologii avansate, performanţă a conducerii şi sisteme de propulsie cu consum redus de carburant.

„Modelul actual Malibu a lăsat impresia unui câştigător şi a schimbat modul în care oamenii percep marca Chevrolet”, a declarat Susan Docherty, vice-preşedinte GMIO pentru vânzări, marketing şi servicii post-vânzare. „Acest nou Malibu egalează toate performanţele modelului curent, şi oferă clienţilor chiar mai mult: mai mult stil, consum mai redus de carburant, conţinut şi dotări, manoperă de calitate şi caracteristici dinamice care rivalizează cu cele ale sedanurilor de lux.”
Printre principalele caracteristici ale modelului Malibu pe pieţele din întreaga lume se numără:
  • O gamă de 10 motoare economice şi puternice cu 4 şi 6 cilindri, cu transmisii manuale şi automate, cu propulsie diesel, pe benzină, sau GPL. Pentru anumite pieţe, va fi disponibilă şi opţiunea unui motor turbo.
  • Caracteristici sportive de conducere şi manevrabilitate
  • Versiuni cu volanul pe partea stângă sau pe partea dreaptă pentru pieţele globale
  • Un design exterior sportiv, cu ţinută largă şi atletică
  • Caracteristici aerodinamice, asemănătoare cu cele ale modelului electric cu autonomie extinsă Chevrolet Volt, care reduc consumul de carburant şi zgomotul produs de vânt
  • Noul interior cu post de conducere dublu, specific Chevrolet, oferind mai mult spaţiu, materiale de lux şi un design ce asigură cel mai redus nivel de zgomot din segmentul autovehiculelor de clasă mijlocie
  • Noul sistem de conectivitate Chevrolet MyLink integrează complet servicii online precum radioul pe Internet Pandora® şi Stitcher SmartRadio® (disponibil pe majoritatea pieţelor)
  • O gamă largă de funcţii şi tehnologii de siguranţă (disponibile în funcţie de piaţă) ce include 10 airbaguri, oţel extrem de rezistent, sisteme de avertizare la părăsirea benzii sau la iminenţa unei coliziuni frontale, precum şi un sistem cu cameră de luat vederi orientată spre spatele autovehiculului şi un sistem de asistenţă la parcare.
Un exterior expresiv şi eficient
„Designul exterior al noului Malibu poartă ADN-ul surorilor sale, modelele Camaro şi Corvette, pentru a aduce sensibilitatea modelelor sport în segmentul sedanurilor de familie,” spune Bryan Nesbitt, director executiv în cadrul departamentului de design exterior al GM şi ambasador al mărcii Chevrolet.
Ţinută mai largă, umeri puternici şi spoilerul spate integrat oferă modelului Malibu un caracter nou, atletic şi un aspect mai agresiv. Noul Malibu are un ampatament mai scurt cu 114 mm (4,5 inci) şi un ecartament faţă şi spate de 1.574 mm (62 inci) – cu peste 50 mm (2 inci) mai larg decât cel al modelului pe care îl înlocuieşte.
Alte caracteristici ale designului exterior sunt grila dublă a radiatorului, specifică Chevrolet, proiectoare HID, emblemele în formă de papion Chevrolet mai mari atât în faţă, cât şi în spate şi noile lumini spate duble, cu LED-uri, inspirate de modelul Camaro. Dimensiunile jantelor se înscriu în intervalul 16–19 inci, pentru a răspunde unei game largi de preferinţe ale consumatorilor.
Se preconizează ca exteriorul noului Malibu să fie certificat SAE ca unul dintre modelele cu cele mai eficiente caracteristici aerodinamice din acest segment, cu un coeficient de rezistenţă aerodinamică de 0,280, apropiat de cel al modelului Chevrolet Volt. Datorită noii forme şi noului design al modelului Malibu, inginerii au reuşit să obţină un coeficient de rezistenţă aerodinamică cu 60 de puncte mai mic decât cel al modelului anterior.
Un interior mai spaţios şi mai rafinat
Interiorul noului Malibu a fost proiectat pentru a aduce călătoriilor de fiecare zi o notă sofisticată, cu ajutorul noului design cu post de conducere dublu care creează un mediu atrăgător, spaţios şi confortabil. Ecartamentul mai mare al noului Malibu înseamnă un habitaclu mai spaţios. În comparaţie cu modelul anterior, acesta are un volum suplimentar de aproape 113 litri, la care se adaugă spaţiul sporit pentru umeri şi şolduri.
În zona schimbătorului de viteze, a afişajului central, a panoului de instrumente, pe portiere şi pe volan, interiorul modelului Malibu are accente metalice, cromate sau de lemn. Lumina ambientală discretă, de culoare albastru-gheaţă, este reflectată de accentele cromate, scoţându-le în evidenţă şi asigurând o iluminare uniformă a panoului de instrumente şi a spaţiilor de depozitare. Lumina de culoare albastru-gheaţă a cadranelor afişajului central, cusăturile franceze contrastante, în aceeaşi culoare, suprafeţele texturate şi plăcute la pipăit şi aplicarea strategică a materialelor fonoizolante sporesc rafinamentul interiorului al modelului Malibu.
Modelul Malibu dispune, de asemenea, de o serie de zone de depozitare, printre care se numără capacul rabatabil în sus şi în jos al radioului pentru a permite accesul la zona de depozitare, adâncă de 15 cm, din spatele afişajului tactil de 7" al radioului – o dotare prezentă pentru prima dată într-un autovehicul de clasă mijlocie. Modelul Malibu va oferi, de asemenea, o gamă completă de dotări opţionale de ultimă oră ce va include noi sisteme color ale radioului şi un sistem de navigaţie.
Pe majoritatea pieţelor globale, modelul Malibu va include noul pachet Chevrolet de infotainment MyLink. Acesta se bazează pe funcţiile de siguranţă şi securitate OnStar şi integrează fără rest servicii online precum radioul pe Internet Pandora® şi Stitcher SmartRadio®. MyLink include posibilitatea de conectare wireless prin Bluetooth pentru a permite utilizarea hands-free a anumitor aplicaţii de telefon inteligent în timp ce dispozitivul rămâne depozitat în siguranţă.
MyLink include un ecran tactil de înaltă rezoluţie, cu gamă completă de culori, proiectat pentru a gestiona toate etapele necesare pentru efectuarea unei sarcini. De asemenea, MyLink profită de capacităţile de streaming audio şi control wireless ale telefoanelor inteligente, utilizând funcţia de apelare hands-free prin Bluetooth oferită deja de numeroase modele Chevrolet.
La achiziţia unui nou Malibu, clienţii din întreaga lume vor dispune de o gamă largă de opţiuni de motoare. În total, pe pieţele din întreaga lume, Malibu va fi disponibil împreună cu zece motoare economice şi puternice, cu 4 şi 6 cilindri. Malibu va fi disponibil pe numeroase pieţe împreună cu sisteme manuale şi automate de transmisie, iar clienţii vor putea alege între motoarele cu propulsie diesel, pe benzină sau GPL. Pentru anumite pieţe, va fi disponibilă şi opţiunea unui motor turbo. Vor fi disponibile atât modele cu volan pe partea dreaptă cât şi modele cu volan pe partea stângă, pentru a răspunde nevoilor tuturor pieţelor pe care modelul Malibu va fi comercializat.
Experienţa de conducere
Noul Chevrolet Malibu oferă un nivel înalt de precizie în ceea ce priveşte conducerea şi manevrabilitatea. Acesta a fost proiectat pentru a fi cel mai bun model din clasa sa, egalând sedanuri sport mai scumpe. Beneficiind de rafinarea permanentă a unei arhitecturi globale premiate, inginerii au testat, reglat şi calibrat modelul Malibu pe drumuri de ţară, şosele, autostrăzi şi circuite de validare GM din întreaga lume.
Printre altele, caracteristicile de conducere şi manevrabilitate ale modelului Malibu sunt determinate de:
  • Structura solidă a caroseriei, la fel de rigidă ca oricare alta din segmentul sedanurilor de dimensiuni medii din întreaga lume, permiţând o calibrare precisă şi un control dinamic al autovehiculului
  • Un mecanism de direcţie premium pentru reacţii line şi exacte şi o senzaţie de precizie 
  • Suspensie faţă McPherson şi suspensie spate multi-braţ, îndelung testate şi permanent îmbunătăţite
  • Discuri de frână faţă de mari dimensiuni, cu sistem de ventilaţie şi discuri de frână spate solide, acţionate cu piston dublu pe faţă şi piston unic cu saboţi de aluminiu pe spate, care, conform estimărilor, vor oferi cea mai mică distanţă de frânare din această clasă
  • Un suport izolat al motorului pentru un feedback calibrat şi rafinat, silenţios şi lipsit de vibraţii
    •    Servodirecţia cu pinion şi cremalieră şi efort variabil, acţionată electric şi asigurând reducerea consumului de carburant, oferă manevre lipsite de efort la viteze mici şi un feedback mai clar al direcţiei la viteze mai mari
  • Tehnologiile de control instalate pe şasiu includ sistemul de frânare anti-blocare (ABS) cu patru canale, controlul tracţiunii cu funcţii complete, controlul electronic al stabilităţii (ESC) în patru colţuri, sistemul electronic de distribuţie a forţei de frânare (EBD), sistemul de asistenţă la frânare (BA), controlul frânării la virare, sistemul hidraulic de evitare a scăderii capacităţii de frânare şi controlul cuplului în funcţie de rezistenţa aerodinamică.
Funcţiile de siguranţă
În ceea ce priveşte siguranţa, noul Malibu va fi unul dintre cele mai bine echipate modele din acest segment de piaţă. De asemenea, Malibu va respecta reglementările privind protecţia pietonilor de pe toate pieţele pe care va fi comercializat.
În plus, modelul Malibu va oferi, pe toate pieţele, funcţiile de siguranţă de mai jos ca dotări standard sau opţiuni: Funcţii suplimentare ce vor fi anunţate ulterior vor fi disponibile pe anumite pieţe.
  • Airbaguri pentru şofer şi pasagerul din faţă, cu declanşare în două etape
  • Airbaguri laterale pentru zona pelviană şi toracică a şoferului şi pasagerului din faţă
  • Airbaguri de pavilion cu protecţie la răsturnare
  • Sistemul de asistenţă la parcarea cu spatele este disponibil opţional
  • Sistemul cu cameră de luat vederi orientată spre spatele autovehiculului este disponibil opţional
Funcţiile de siguranţă ale modelului Malibu includ sistemul OnStar, care cuprinde sistemul automat de reacţie la coliziuni, precum şi o tehnologie îmbunătăţită de recunoaştere vocală, un sistem de diagnostic la distanţă, o telecomandă pentru sistemul de închidere a portierelor, sistemul de încetinire a autovehiculului în caz de furt şi un abonament pe şase luni la serviciul de lux Directions and Connections (Orientare şi conexiuni) ce include navigarea Turn-by-Turn.
Noul Malibu este disponibil cu niveluri diferite de echipare, în funcţie de piaţă, la care se adaugă zece culori exterioare şi până la patru combinaţii de culori interioare, în funcţie de modelul selectat.
Modelul Malibu va fi fabricat în unităţi de producţie din întreaga lume, printre care se vor număra uzinele din Statele Unite şi China.
Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii