Renault organizeaza saptamana aceasta primul Roadshow 100% electric din Romania.
Fluence Z.E., primul sedan electric din lume, si Kangoo Z.E. vor fi testate in Bucuresti in perioada 18-22 aprilie.
Renault este primul constructor mondial care propune o gama completa de vehicule 100% electrice accesibile, fiabile, cu performante exceptionale.
Lansarile comerciale vor avea loc in a doua jumatate a anului 2011 la nivel international.

Reprezentantii mass-media, liderii de opinie si partenerii Renault vor avea ocazia sa testeze in premiera in Romania doua modele din gama Renault Z.E.: Fluence Z.E. si Kangoo Express Z.E. De-a lungul celor cinci zile de test-drive 100% electric, patru masini electrice vor fi testate in traficul din Bucuresti, in zona centrala. Astfel, participantii la test drive vor putea experimenta performantele masinii in conditii reale de trafic urban.

Preocuparea pentru protectia mediului si, implicit, strategia Zero Emission face parte din ADN-ul noii viziuni de marca a Renault, a carei semnatura este “Drive the Change”. Vehiculul electric este o provocare strategica si o etapa cruciala in istoria marcii, pe care Renault o trateaza cu foarte multa responsabilitate si implicare.

Obiectivul aliantei Renault-Nissan este comercializarea la scara larga a vehiculului electric, vizand ocuparea pozitiei de lider pe piata mondiala a vehiculelor electrice. Amploarea angajamentului Renault in acest proiect se traduce intr-un obiectiv de mediu extrem de ambitios: reducerea amprentei carbonice cu peste 20% pe vehicul vandut pana in 2016.

Incepand din toamna anului 2011, Renault va comercializa 4 vehicule electrice pe pietele internationale: un cvadriciclu micro urban (Twizy), o citadina compacta (Zoe), o berlina familiala, primul sedan electric din lume (Fluence Z.E.), o furgoneta de transport marfa (Kangoo ZE).

In plus, un aspect esential in atingerea obiectivului comercial este gradul ridicat de accesibilitate a vehiculelor electrice Renault. Astfel, pe piata din Franta, Fluence Z.E, spre exemplu, costa 21.300 € (pret din care s-a dedus subventia de 5000 € de la stat) la care se adauga 79 €, chiria lunara pentru baterie.

La nivel international, Renault nu se limiteaza la a oferi un produs catre piata, ci lucreaza concret cu autoritatile centrale, locale si companiile din domeniul electricitatii pentru dezvoltarea infrastructurii. In Romania, Renault are aceeasi abordare responsabila a acestui subiect. Comercializarea vehiculului electric este o revolutie a modelului de business traditional, implica mult mai multe eforturi de pregatire in etapa de pre-lansare fata de vehiculul termic.

Astfel, Renault se implica activ in incheierea de parteneriate cu autoritatile romane si energeticieni de renume. Etapa urmatoare va consta in cooptarea catorva orase-pilot care vor fi precursoarele acestui proiect, implementand infrastructura de reincarcare. Urmeaza apoi etapa de comercializare cu adresabilitate, in prima faza, catre companii.

Sursa: Renault Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii