Acesta va fi primul model de generaţie viitoare Mazda care va integra tehnologiile SKYACTIV şi linia de design KODO.


Bucureşti, 18 aprilie 2011 – Mazda Motor Corporation a anunţat azi că noul SUV compact crossover se va numi Mazda CX-5. Acesta este modelul de serie derivat din conceptul Mazda MINAGI, care a fost prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva din martie anul acesta şi urmează să fie expus şi la Salonul Auto Internaţional de la New York, pe 20 aprilie 2011. 

CX-5 va fi primul vehicul produs în serie care va integra noua temă de design Mazda, KODO – Sufletul Mişcării, prezentată pentru prima dată anul trecut prin modelul concept Mazda SHINARI. Alături de noua linie de design, CX-5 va include o serie de tehnologii SKYACTIV, printre care motoare de generaţie nouă, transmisii, caroserie şi şasiu. CX-5 va intra în gama de modele Mazda disponibilă la nivel global începând cu 2012.

“CX” reprezintă indicativul Mazda pentru gama de vehicule SUV crossover, care mai include Mazda CX-7 şi Mazda CX-9. CX-5 va fi modelul compact din gamă.

Mazda CX-5 îşi va face debutul internaţional la Salonul Auto de la Frankfurt, din Germania, în septembrie 2011.

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii