Sistem unic ce salvează spaţiu prin integrarea în bara de protecţie spate. 
Manipularea ergonomică previne afecţiuni ale spatelui. 
Soluţia inovatoare FlexFix este disponibilă pentru Corsa, Astra, Meriva şi Antara.
Rüsselsheim. Tentaţi de temperaturile calde şi zilele însorite, milioane de biciclişti au urcat din nou în şa în această primăvară. În plus faţă de distracţia adusă de mersul pe bicicletele moderne de astăzi, beneficiile pentru sănătate sunt de necontestat. Mersul pe bicicletă întăreşte inima, plămânii şi muşchii şi nu afectează articulaţiile. Dar luarea unei biciclete în excursie sau vacanţă ridică problema transportării ei. Răspunsul corect la această problemă este sistemul inovator de transport pentru biciclete dezvoltat de Opel, FlexFix. Integrat în bara de protecţie spate, sistemul de transport extrem de stabil şi sigur este disponibil pentru Corsa, Astra, Meriva şi Antara. 


Sistemul unic şi inteligent face economie de spaţiu şi dispare aproape invizibil în bara de protecţie spate, eliminând partea de asamblare, demontare şi depozitare a unui sistem de transport pentru biciclete. Un alt mare plus este distanţa faţă de sol a sistemului, care face ca actul greoi de ridicare a unei biciclete peste cap pe un suport de acoperiş să devină învechit. Experţii în sănătatea spatelui de la Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR - Acţiune pentru un spate sănătos) au subliniat acest lucru atunci când au acordat noului Meriva titlul lor extrem de râvnit pentru conceptul de ergonomie globală. Meriva este prima maşină de producţie din lume care obţine acest sigiliu. 

Sistemul de transport Opel FlexFix încorporează o serie de inovaţii, patente şi soluţii care au fost înregistrate spre brevetare. Suportul pentru bicicletă integrat glisează din bara de protecţie spate, ca un sertar, şi este deblocat de către o pârghie poziţionată pe marginea portbagajului. Acest design permite sistemului să fie folosit chiar şi atunci când portbagajul este plin şi fără folosirea unor instrumente speciale. Sistemul FlexFix poate transporta două biciclete cu cadre între 18 şi 28 de inch şi o greutate maximă de 40 kg. Un semnal de avertizare este activ atunci când maşina este în marşarier.
Aproape 60.000 de clienţi Opel au decis să achiziţioneze şi sistemul de transport FlexFix, dintre care 40.000 sunt proprietari de Corsa. În urma lansării noului Meriva, în iunie 2010, Opel a vandut aproximativ 6.700 de unităţi cu FlexFix anul trecut. 

Preţurile în România pentru sistemul FlexFix sunt de 535 de euro cu TVA pentru Corsa şi de 630 de euro cu TVA la Astra, Meriva şi Antara.

Opel va oferi alte două modele cu FlexFix până la sfârşitul anului. 
Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii