Îndepărtarea restricţiei de viteză maximă de 250 km/h.
Formare OPC privind siguranţa la volan inclusă în preţul de cumpărare.

Rüsselsheim. Varianta de mare performanţă Opel Insignia de 239 kW/325 CP – cunoscută sub abrevierea „OPC” – este acum disponibilă şi în versiunea „Unlimited”, fără limitator electronic de viteză. Acest model-vârf de gamă din portofoliul de produse Opel, cu tracţiune integrală ca dotare standard, va exploata la maximum dinamica de conducere a vehiculului, oferind viteze maxime de până la 270 km/h (sedan, cu transmisie manuală).
„Răspundem unora dintre dorinţele cele mai frecvent exprimate de către clienţii noştri”, afirmă Alain Visser, Vice-Preşedintele Vânzări, Marketing şi Servicii post-vânzare al Adam Opel AG. „Cumpărătorii variantei Insignia OPC sunt, în general, şoferi experimentaţi şi responsabili care vor să se bucure de întreg potenţialul tehnic al autovehiculelor lor.”

Opel Insignia OPC „Unlimited” se distinge vizual printr-un logo albastru Brembo şi un tahometru şi un vitezometru cu un design nou. Este planificată şi lansarea unei ediţii speciale a autovehiculului, vopsită în culoarea negru mat.
Vedeta de performanţă din gama de modele Opel este dotată cu transmisie manuală sau automată cu 6 viteze pentru toate tipurile de caroserie. Acestea cuprind: modelul notchback cu 4 uşi, hatchback cu 5 uşi sau break-ul Sports Tourer OPC, votat de două ori „Maşina anului” (în 2009 şi în 2010) de revista germană „Auto Bild sportscars”.
Pachetul „Unlimited” adresat clienţilor include un curs de formare în domeniul conducerii de performanţă OPC, desfăşurat pe pista de încercare Opel de la Dudenhofen. Proprietarii vor învăţa să folosească cu mai multă încredere şi siguranţă dinamica de conducere a vehiculelor lor, sub supervizarea ambasadorului mărcii Opel, Joachim Winkelhock, şi a unor instructori cu experienţă în conducerea maşinilor cu motoare sport.
Performanţa de conducere cu noua variantă „Unlimited” este identică cu cea a versiunilor cu limitare de viteză, excepţie făcând viteza maximă superioară. Modelul Insignia OPCs poate ajunge la 100 km/h în 6 până la 6,6 secunde, în funcţie de tipul caroseriei şi al transmisiei. Consumul şi emisiile combinate de CO2 se înscriu în intervalul de la 10,6 l/100 km şi 249 g/km până la 11,0 l/100 km şi 259 g/km.
Grup motopropulsor alternativ: noua transmisie automată cu 6 viteze  
Noua transmisie automată cu 6 viteze îmbină dinamica sportivă şi confortul de conducere la un nivel extrem de ridicat, oferind o alternativă atractivă la versiunile cu schimbare manuală a vitezelor. În afară de funcţia automată, este disponibil un mod în plus, care îi permite şoferului să schimbe manual vitezele – opţional folosind manetele volanului. Sistemul de control al transmisiei este legat de şasiul mecatronic FlexRide al modelului Insignia OPC. În plus faţă de setarea standard care conferă caracteristici de echilibru în condiţiile unei tracţiuni integrale, în conducerea de zi cu zi, mai există încă două moduri care pot fi selectate de către şofer: modul „Sport” oferă mai multă agilitate şi reacţii mai rapide ale vehiculului la comenzi, iar modul „OPC” oferă experienţa supremă şi extremă a unei dinamici de conducere fără compromisuri. Caracteristica de schimbare automată a vitezelor este adaptată pentru a oferi o plăcere mai mare a conducerii, în condiţiile de conducere cele mai des întâlnite şi în acord cu modul de ales.
Sistemul adaptabil 4x4 al modelului Insignia OPC asigură o manevrare precisă, un maximum de stabilitate şi folosirea completă a tracţiunii disponibile. Sistemul foloseşte un diferenţial sport cu ambreiaj hidraulic Haldex multi-disc, precum şi diferenţiale electronice de limitare a derapării faţă şi centru (eLSD).
Ca toate modelele de performanţă Opel, modelul Insignia OPC „Unlimited” beneficiază de un program de testare de 10.000 km specific OPC, fapt care îi dovedeşte acordajul de fineţe şi rezistenţa în timp sub cele mai dificile condiţii cu putinţă, pe pista de la Nürburgring Nordschleife (circuitul de nord). Sarcinile suportate de vehicul în timpul acestui program sunt evaluate la nivelul factorului 18, care corespunde conducerii pe o distanţă de 180.000 de kilometri pe un drum obişnuit.
Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii