Rezultate peste medie cu punctaje maxime şi pentru modelele Corsa, Astra şi Zafira.


Rüsselsheim.  În cadrul clasamentului de fiabilitate ADAC (Clubul auto german) pentru anul 2010 publicat recent, toate cele patru modele Opel amintite au obţinut rezultate peste medie, iar modelul Opel Meriva s-a clasat în frunte. Campionul flexibilităţii pentru perioada 2005 - 2010 a obţinut punctaje maxime aproape în fiecare an şi este recunoscut ca având „un număr considerabil mai mic de defecţiuni decât valoarea medie” (locul al doilea în anul 2008). Datorită acestui fapt, modelul Meriva, descris de TÜV Germania (Agenţia germană de inspecţie tehnică) în 2007 drept „autovehiculul cu deficienţe minuscule”, a fost cel mai bun minivolum şi s-a clasat pe locul patru în categoria autovehiculelor de dimensiuni mici în cadrul celui mai recent clasament al ADAC.

Modelul Opel Corsa a fost mai bun decât media în anii 2009 şi 2010, primind, de asemenea, cele mai bune punctaje ADAC (în perioada 2006 - 2008: locul al doilea). Acesta s-a evidenţiat deja în cadrul Raportului de defecte DEKRA pentru anul 2010, unde a fost câştigătorul absolut, cu cea mai mică rată de defecte dintre toate autovehiculele testate. Cele mai bune rezultate ale evaluării din cadrul clasamentului de fiabilitate au fost obţinute şi de modelele Opel Astra şi monovolumul compact Opel Zafira pentru anii 2009 şi 2010.
Clubul auto german a început să publice acest clasament de fiabilitate în anul 1978. Pentru a stabili clasificarea a fost evaluat un număr de 500.000 din cele peste 4,25 milioane de defecţiuni pentru care a fost apelat ADAC în anul 2010. Statisticile se referă la modelele de autovehicule din ultimii şase ani ai clasamentului pentru care s-a efectuat un număr de 10.000 de înmatriculări în cursul a cel puţin unui an din cadrul acestei perioade şi de cel puţin 5.000 de înmatriculări pentru ceilalţi ani. Un model de autovehicul trebuie să îndeplinească aceste condiţii timp de cel puţin trei ani consecutivi de înmatriculare. 
Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii