În ultimii ani, Bosch şi-a extins permanent producţia de discuri şi plăcuţe de frână. Competenţa şi poziţia de lider ocupată de Bosch pe acest segment se reflectă şi asupra gamei de produse. În prezent, Bosch asigură, prin cele peste 1.200 de modele de discuri de frână şi 900 de variante de plăcuţe de frână, piesele de schimb adecvate pentru aproape toate modelele de autovehicule disponibile pe piaţa europeană. Mai mult, plăcuţele de frână Bosch depăşesc cerintele impuse de standardul european de calitate CEE R90. 


Unul dintre cele mai importante sisteme ale unui autovehicul este sistemul de frânare, acesta fiind o componentă de bază a sistemului de siguranţă activă. Sistemul de frânare are două roluri: de a micşora viteza autovehiculului sau de a-l opri şi bloca pe parcursul parcării. Din acest motiv, între plăcuţele şi discurile de frână se pot atinge temperaturi de mai multe sute de grade Celsius. Forţa de frânare necesară este transmisă prin intermediul lichidului de frână, la o presiune înaltă. Situaţiile rutiere diferite necesită însă forţe de frânare diferite. Mai mult, componentele instalaţiei de frânare sunt supuse permanent influenţelor exercitate de mediul înconjurător – umezeală, sare, praf, mizerie. 

Discuri de frână şi plăcuţe Bosch pentru ateliere de service - disponibile la aceeaşi calitate ca şi produsele din primă dotare
Prin producţia proprie şi controlul întregului proces de fabricaţie, din momentul dezvoltării produsului şi până la selectarea materialelor şi producţia la standarde înalte, Bosch se asigură că toate produsele sale au acelaşi nivel superior de calitate. O mare parte dintre discurile de frână din gama de produse Bosch sunt fabricate cu conţinut ridicat de carbon. Acest tip de fontă, cu o concentraţie mai mare de carbon, gestionează mai bine căldura produsă în timpul frânării. Din acest motiv, discurile ating un grad optim de conductibilitate termică, asigură confort sporit şi astfel, o frânare mai rapidă şi un spaţiu de frânare mai mic.

Gama de produse Bosch oferă plăcuţe de frână adecvate pentru toate modelele actuale de autovehicule existente pe piaţa europeană. Plăcuţele de frână Bosch se caracterizează printr-un comportament optim, dar şi printr-un nivel ridicat de calitate. Datorită reacţiei rapide, a gradului ridicat de stabilitate la fricţiune, a lipsei vibraţiilor şi menţinerii capacităţii de frânare, plăcuţele de frână Bosch depăşesc cerintele impuse de standardul european de calitate CEE R90. 

Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii