În urma unui studiu efectuat de site-ul britanic Auto Trader, a reieşit ca modelul Peugeot 207 este cea mai fiabilă maşină din Europa. În conformitate cu datele furnizate de compania Warranty Direct, doar un procent de 6% dintre aceste maşini ajung în service în timpul unui an, ceea ce înseamnă o maşină din 17.
Warranty Direct a analizat mai mult de 20.000 poliţe ale unor maşini cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani pentru a le determina fiabilitatea, costurile de întreţinere, media kilometrajului şi costurile de reparaţie.
Reprezentantul Warranty Direct, Duncan McClure Fisher, a declarat: «Unii ar putea fi surprinşi să vadă Peugeot şi Fiat pe primele trei poziţii ale topului, dar datele nu mint, aceste maşini sunt foarte fiabile . Este poate mai surprinzător să nu vezi o serie de VW în top 10».
Întreţinerea unei maşini este o acţiune costisitoare, mai ales când maşina se află în al patrulea sau al cincilea an de viaţă, când cele mai multe maşini ies din garanţia oferită de constructor.

Studiul nu a luat în considerare modelele mărcilor non-europene, iar Dacia nu a intrat în acest studiu, pentru că marca nu se află pe piaţa britanică.
Top 10 cele mai fiabile maşini
1. Peugeot 207
2. Fiat Panda
3. Peugeot 206CC
4. Volkswagen Polo
5. Renault Clio
6. Volkswagen Beetle
7. Smart Forfour
8. Volvo S40
9. Peugeot 107
10. Mercedes SLK
Sursa: Peugeot Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii