Dupa demararea cursei nationale de inscriere pentru acordarea titlului de Capitala Verde a Romaniei pentru anul 2010, Umbrela Verde anunta primul eveniment al anului care va avea loc in Brasov, orasul care a primit aceasta titulatura pe care o va purta pe tot parcursul anului 2011.
„Programul initiat de Umbrela Verde a primit sprijinul nostru din primul moment, datorita faptului ca ofera un exemplu de bune practici in randul autoritatilor locale si al romanilor. Ceea ce ne-a atras a fost faptul ca nu vorbim de o simpla campanie, ci de un program amplu de creare a unor obiceiuri pozitive la nivelul atitudinii civice pentru recunoasterea eforturilor acolo unde este cazul” a declaratCristian Apostol, Secretar de Stat in Ministerul Mediului si Padurilor.
Celebrarea si inaugurarea Brasovului - Capitala Verde a Romaniei va avea loc chiar in saptamana in care sunt sarbatorite Zilele Orasului.

„Recunoasterea titulaturii de Capitala Verde a Romaniei nu se putea face intr-un moment mai potrivit decat Zilele Orasului, pentru ca este un moment mult asteptat de fiecare brasovean in parte. Anul acesta avem un motiv in plus de sarbatoare si suntem onorati sa putem celebra cu totii acest eveniment special care va deveni, fara indoiala, un moment unic in viata orasului nostru” a declaratPrimarul Brasovului, George Scripcaru.
In perioada 29 aprilie – 1 mai, echipa Umbrela Verde, alaturi de Toyota,masina oficiala a evenimentului, invita romanii sa ia parte la primul eveniment din acest an.
„Capitala Verde a Romaniei este unul dintre cele mai ample programe nationale de responsabilitate civica, prin care ne-am propus sa schimbam vizibil comportamentul si atitudinea pe care romanii, impreuna cu autoritatile locale, o manifesta fata de mediul in care traiesc. Ne bucuram sa fim alaturi de locuitorii Capitalei Verzi, printr-o serie de actiuni autentice Umbrela Verde, avand, bineinteles, sprijinul autoritatilor locale si centrale” a declarat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg si coordonator Umbrela Verde.
Un element de atractie pe durata zilelor de 29 si 30 aprilie va fi Cortul Umbrela Verde, functional in Piata Sfatului intre orele 10:00 si 18:00, unde vizitatorii pot intra in posesia unor sfaturi practice privind colectarea selectiva, depozitarea deseurilor sau utilizarea corecta a energiei. Tot aici, localnicii si turistii vor putea afla informatii despre experienta condusului masinii hibrid Toyota Auris.
„A avea o atitudine proactiva fata de mediu presupune un adevarat stil de viata si implica un cumul de elemente care se invata, de la depozitarea selectiva a deseurilor, pana la folosirea unor mijloace de transport cat mai putin poluante.
Toyota este recunoscuta pentru grija deosebita fata de mediul inconjurator, pentru preocuparea permanenta de a dezvolta si perfectiona tehnologii de reducere a impactului vehiculelor asupra mediului inconjurator. In acest moment, in portofoliul Toyota se regasesc 2 modele ce utilizeaza tehnologia hibrida – Toyota Prius – primul autovehicul hibrid din lume produs in masa – si Toyota Auris, model lansat in septembrie anul trecut si care se bucura deja de succes in randul consumatorilor.
Pana in anul 2020, Toyota intentioneaza sa aiba o gama completa de vehicule hibrid, cate o versiune hibrid pentru fiecare model cu propulsie clasica.
In acest context, prezenta noastra la evenimentul Umbrela Verde are scopul de a informa publicul cu referire la alternativele pe care le oferim si de a sustine aceasta initiativa care promoveaza protectia mediului inconjurator prin schimbarea unor atitudini si comportamente” a declaratNicoleta Gerea, Sales & Network Director Toyota Romania.
Pe parcursul celor trei zile va fi anuntata inscrierea oficiala a Brasovului in cursa pentru Capitala Verde a Europei si lansarea unei beri speciale dedicata Brasovului, produsa de URBB cu sprijinulCan-Pack Romania, care va fi disponibila pe piata in cantitate limitata si pentru o perioada limitata.
O parte din premiul oferit de orasului Brasov va fi evenimentul de sambata, 30 aprilie, cand Piata Sfatului, va prinde viata, incepand cu ora 19.00, pe muzica formatiilor Directia 5, Damian Draghici & LA Session Brand si Taraful Funky Ciocarlia & The B-man.
 „Este un prilej de bucurie sa luam parte la prima celebrare a Capitalei Verzi a Romaniei, in Brasov, si incurajam atitudinea responsabila fata de mediu, fata de lucrurile frumoase din Romania care merita protejate cu grija, dar mai ales cu o atitudine potrivita” a declarat Damian Draghici.
Sarbatoarea in Capitala Verde a Romaniei va presupune numeroase activitati de interactiune cu publicul, printre care si un panou cu intrebari la care cei care raspund corect vor participa la o tombola ce ofera drept premiu prin tragere la sorti o bicicleta.
Ziua de 1 mai va fi celebrata de echipa Umbrela Verde la Cetatea de la „Pietrele lui Solomon” – Junii Brasovului – unde toti brasovenii si turistii vor fi incurajati sa participe la pastrarea curateniei.
Programul "Capitala Verde a Romaniei" va continua in 2011 cu cea de-a doua editie. Incurajand implicarea castig-castig care are loc atunci cand comunitatea sprijina initiativele autoritatilor locale, organizatorii isi propun ca numarul oraselor inscrise in competitie pentru titlu sa se dubleze. Totodata, participarea asigura recunoasterea eforturilor de punere in practica a unor planuri de dezvoltare durabila si sustenabila destinate generatiilor viitoare.
Despre Umbrela Verde
Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007. Obiectivele campaniei sunt sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: "Gestul meu nu conteaza" si sa-i convinga ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata, prin actiuni care urmaresc responsabilizarea prin puterea exemplului personal. Programul se bucura in acest moment de sprijinul a peste 1.300 de voluntari si peste 1000 de bloggeri parteneri. In plus, mai mult de 150.000 de stickere pentru masina cu mesajul "Eu nu arunc gunoi pe strada" au fost distribuite atat prin actiuni punctuale derulate in trafic, cat si direct beneficiarilor, in urma solicitarilor primite pe site-ul campaniei, www.umbrelaverde.ro.
Sursa: Toyota Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii