Bucureşti, 16 iunie 2011 – La 20 de ani după câştigarea celei mai solicitante curse de anduranţă de 24 de ore, Mazda 787B, cu numărul 55 s-a întors ca invitat de onoare pentru Le Mans 2011. Condusă în două tururi demonstrative pe circuitul legendar de la Sarthe, joi 9 iunie şi sâmbătă 11 iunie, modelul câştigător a încântat mulţimea de spectatori la Le Mans cu reînvierea  sunetului de neuitat al motorului cu 4 rotoare. Modelul original, restaurat complet a deschis vineri, 10 iunie, şi parada şoferilor din centrul oraşului Le Mans. 
„Este o oportunitate extraordinară să mă aflu din nou anul acesta la Le Mans. Este pentru prima dată când mă aflu în această maşină plină de personalitate. Am încercat să stabilesc o legătură cu ea în două ture” a declarat Patrick Dempsey, actorul, pilotul Mazda RX-8 şi proprietatul echipei Grand-AM din Statele Unite ale Americii. Dempsey a fost primul care a condus 787B joi, înainte de a se alătura paradei şoferilor de vineri, spre încântarea celor prezenţi. De asemenea, acesta a participat şi la conferinţa de presă Mazda alături de Seita Kanai, Vicepreşedintele executiv Mazda şi de numeroşi membri şi piloţi ai echipei câştigătoare din 1991, dar şi alături de Jean-Claude Plassart Preşedintele ACO, organizatorul Le Mans.

La parada şoferilor, 170.000 de spectatori au urmărit plini de uimire bolidul de 700 CP condus pe străzile din Le Mans de către Yojiro Terada (Japonia) şi David Kennedy (Irlanda), ambii piloţi Mazda la Le Mans.Defilarea  a continuat cu Patrick Dempsey şi Seita Kanai împreună cu Pierre Dieudonné (Belgia) şi mulţi alţii.
Sâmbătă, ca încălzire a cursei, Johnny Herbert (Marea Britanie) s-a reîntors pentru prima dată la volanul modelului câştigător pentru două tururi de pistă pline de emoţie. În 1991, după ce a trecut primul linia de sosire, nu s-a putut alătura colegilor săi pe podium din cauza stării de slăbiciune şi a deshidratării. În acest an, după o punere în scenă a leşinului de atunci, Herbert a fost invitat să păşească pe podiumul de la Le Mans şi să celebreze victoria Mazda; primul şi singurul producător japonez care a câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans.
Seita Kanai, Vicepreşedinte executiv Mazda Motor Corporation a declarat: „Este uimitor să vezi atât de mulţi fani care încă îşi amintesc de victoria Mazda şi sunt la fel de entuziasţi. Victoria noastră a fost o poveste a angajamentului şi a pasiunii inginerilor şi întregii echipe. Acelaşi spirit continuă astăzi cu dezvoltarea TEHNOLOGIILOR inovatoare SKYACTIV pentru modelele de generaţie viitoare Mazda”.  
Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii