Experienţă de conducere sportivă.
Un exterior îndrăzneț, elegant.
Un interior rafinat, de lux, cu posibilităţi de depozitare inteligente.
Motoare economice, cu emisii scăzute de CO2; o nouă transmisie automată cu şase trepte de viteză.
Disponibil pe piaţă în a doua parte a anului 2011.

Înainte de lansarea de mare succes a modelului Cruze, Aveo a fost autovehiculul Chevrolet cu cele mai mari vânzări în întreaga lume. Un model Aveo nou-nouţ va fi disponibil din această vară şi este conceput pentru a extinde succesul mărcii pe piaţa extrem de competitivă a autovehiculelor de mici dimensiuni. Va fi disponibil în varianta hatchback cu cinci uşi şi în varianta sedan, fiecare dintre acestea oferind o ținută la drum şi manevrabilitate excelente, un design sportiv şi sofisticat, precum şi un spaţiu generos şi consum redus de carburant.

Fie că este folosit zilnic, pe ruta obişnuită de acasă la lucru sau în weekend, pe drumuri rurale, noul Aveo reprezintă o alegere irezistibilă pentru cei tineri sau cu inimă tânără și şoferii cu stil şi întregeşte gama de noi modele captivante Chevrolet care vor fi lansate de-a lungul anului 2011, anul centenar Chevrolet.
„Este un moment extraordinar să te afli la Chevrolet: nu numai că avem noi lansări în clasa de autovehicule MPV şi compacte, dar Aveo este un autovehicul complet nou, gata să intre în competiţie cu cei mai buni din segmentul de piaţă al autovehiculelor de mici dimensiuni, care este şi cel mai mare din Europa”, a afirmat Wayne Brannon, Preşedinte și Director Executiv al Chevrolet Europe.
Cea mai recentă versiune a modelului Aveo reprezintă un autovehicul complet nou, cu un exterior şi un habitaclu reproiectate în întregime, un şasiu şi o structură a caroseriei dezvoltate recent, precum şi o gamă actualizată de motoare cu consum redus de carburant şi emisii scăzute de CO2.
Modelul Aveo a fost creat pentru a transforma conducerea de zi cu zi a unui autovehicul de mici dimensiuni într-o experienţă mai dinamică şi mai plăcută, oferind, în acelaşi timp, valoare şi soluţii practice şi ingenioase. Pentru a asigura o manevrabilitate receptivă, inginerii au dezvoltat un şasiu complet nou pentru modelul Aveo, care este printre cele mai rigide din segmentul său.
Caracterizat printr-un exterior sport care utilizează limbajul mondial de design al mărcii Chevrolet, noul Chevrolet Aveo îi atrage pe cei tineri și pe cei cu inimă tânără. Acest lucru este valabil pentru ambele variante de caroserie, dar mai ales pentru varianta  hatchback cu cinci uşi, cu linii fluide şi agresive. În acelaşi timp, noua versiune cu patru uşi complet nouă oferă o imagine mai matură şi mai elegantă. Varianta notchback este destinată în special familiilor tinere.
„În multe regiuni din Europa, şi mai ales în zonele din sudul şi estul Europei, autovehiculele sedan de mici dimensiuni joacă un rol important, fiind cumpărate mai ales de acele familii care posedă un singur autovehicul”, a declarat Wayne Brannon, explicând importanţa ocupată de varianta notchback în gama de produse Chevrolet.
O călătorie fascinantă
Experienţa de conducere sportivă a noului Aveo reprezintă o trăsătură-cheie ce contribuie la atracţia exercitată de acest autovehicul. Aceasta se datorează unei structuri extrem de rigide a caroseriei monococe, cu partea de sus a caroseriei şi cadrul proiectate pentru a funcţiona ca un tot unitar, fapt care sporeşte rezistența şi eficacitatea totală a structurii. Oţelul de calitate superioară folosit în construcţia noului Aveo are o rezistenţă la întindere considerabil mai mare, fapt care contribuie la creşterea siguranţei pasagerilor.
Suspensia faţă McPherson cu arcuri elicoidale şi bară stabilizatoare şi suspensia spate cu arbore compuse, cu bară de torsiune şi montare pe punte, oferă stabilitate şi confort în timpul deplasării. Receptivitatea extraordinară la comenzi a autovehiculului este îmbunătăţită de controlul electronic al stabilităţii (ESC) şi servodirecţia electrică montată pe coloana de direcție (EPS), disponibilă pentru modelele echipate cu motoare pe benzină de 1,2 litri sau turbo-diesel de 1,3 litri. Sofisticatul sistem de susținere include un compensator de uzură care garantează precizia sistemului de direcţie pe măsură ce autovehiculul avansează în vârstă.
În acelaşi timp, caroseria monococă rigidă a modelului Aveo este şi cheia performanţelor ridicate de siguranţă ale autovehiculului. În cazul unui accident, acoperișul va putea suporta o greutate de 4,2 ori mai mare decât greutatea autovehiculului. Un set de senzori atent reglaţi controlează un sistem de şase airbaguri disponibil standard în Europa, precum şi un sistem de frânare antiblocare (ABS) cu patru canale și asistență la frânare. În plus, şoferul poate activa tempomatul cu funcţie de limitare a vitezei. Odată atinsă viteza maximă stabilită, sistemul declanşează o alarmă.
Modelul Aveo oferă, de asemenea, o experienţă de conducere liniştită şi relaxată. Măsurile rafinate de control al nivelului de zgomot au condus, în anumite circumstanţe, la o performanţă de amortizare cu 10 până la 40 de procente mai mare decât în cazul tehnicilor şi materialelor folosite anterior.
Două stiluri distinctive de caroserie
Designul exterior al noului Aveo va aduce în segmentul său un aer proaspăt, tinereţe şi spirit sportiv. În partea din faţă, grila dublă de mari dimensiuni a radiatorului, împreună cu papionul amplasat central, identifică imediat modelul Aveo ca aparținând mărcii Chevrolet.
Un important element distinctiv al modelului Aveo este reprezentat de farurile proeminente, cu un design inspirat de cel al motocicletelor, fără apărătoare de lentilă. Acestea sunt instalate în tuburi duble, cu cadre negre, lucioase şi inele cromate. Pasajele roților pronunţate, distanţa de 114 mm dintre barele de acoperiș şi consolele scurte subliniază ținuta stabilă şi încrezătoare a variantei hatchback.
Ca şi în cazul modelului Chevrolet Spark, varianta hatchback are mânerele portierelor din spate ascunse în partea de sus a portierei, creând o înfăţişare de coupé. Lămpile din spate ale variantei hatchback nu sunt acoperite şi se armonizează cu designul părții din față a autovehiculului. Spre deosebire de aceasta, lămpile din spate ale variantei notchback sunt instalate ca ansamblu dublu, conferind o notă de eleganță acestui sedan elegant, cu caracteristici aerodinamice rafinate. Varianta sedan este cu 360 mm mai lungă decât varianta hatchback, care măsoară 4039 mm în lungime.
Toate jantele au designul cu cinci spiţe specific Chevrolet şi sunt disponibile în următoarele variante şi dimensiuni: jante din oţel şi aliaj de 15 inch, precum şi jante din aliaj de 16 şi de 17 inch.
Interior sportiv şi sofisticat
Atenţia ridicată pentru detaliu manifestată în designul habitaclului Aveo a avut ca rezultat o execuţie de lux, prezentă în mod obişnuit la autovehiculele dintr-o clasă superioară. Pentru acelaşi nivel de echipare, nu există diferenţe de stil şi dispunere a interiorului între variantele hatchback şi sedan.
Postul de conducere dublu specific Aveo a fost preluat de la modelul Chevrolet Corvette – unul dintre autovehiculele sport cele mai reprezentative din lume. Acesta încorporează un alt element distinctiv de design – panoul de instrumente arcuit către portiera şoferului şi cea a pasagerului din faţă. În partea dreaptă şi stângă, orificiile de ventilaţie ies în evidenţă de pe suprafaţa panoului de instrumente.
Panoul de instrumente continuă tema inspirată de designul motocicletelor prezentă la exterior, încorporând un vitezometru de formă rotundă şi un afişaj digital LCD. Lumina ambientală de culoare albastru-gheaţă conferă habitaclului o notă de eleganţă şi modernitate.
Spaţiile de depozitare inteligent proiectate subliniază atenţia pentru detalii specifică modelului Aveo. Alături de cele două torpedouri, dintre care unul include un port USB integrat, numeroase compartimente de mici dimensiuni şi buzunare în portiere, precum şi cele trei suporturi pentru pahare din faţă oferă un spaţiu de depozitare generos pentru obiecte de diverse dimensiuni. Toate dispozitivele electronice instalate în torpedoul superior pot fi controlate cu ajutorul butoanelor de pe volan sau al interfeţei radio.
Portbagajul variantei notchback oferă un volum de depozitare de 502 litri, printre cele mai mari pentru clasa sa, iar cel al variantei hatchback – 653 litri, cu bancheta din spate pliată, un spaţiu mai mult decât suficient pentru o incursiune de sfârşit de săptămână sau vizita precedentă la mall.                                                                                  
Sisteme de propulsie eficiente, cu consum redus de carburant
Economia de carburant şi plăcerea de a conduce creând o amprentă de carbon cu un impact cât mai scăzut asupra mediului au fost criteriile principale de design pentru gama de motoare cu care este echipat modelul Aveo. Motorul pe benzină de 1,6 litri (115 CP) conferă modelului Aveo caracteristici de accelerare şi o percepere instantanee a performanţei la conducerea la turaţii mici.
Gama de motoare pe benzină cuprinde şi două versiuni de 1,2 litri cu puteri de 70 şi 86 CP, precum şi o versiune de 1,4 litri (100 CP) şi de 1,6 litri (115 CP). Începând cu toamna acestui an, noul Aveo va fi disponibil şi împreună cu un motor turbo-diesel de 1,3 litri – primul pentru un autovehicul Chevrolet de mici dimensiuni din Europa – dotat cu sistem de injecţie common-rail, tehnologie start/stop şi un turbocompresor cu geometrie variabilă.
Motoarele pe benzină cu patru cilindri și cilindree de 1,2 litri, 1,4 litri şi 1,6 litri sunt dotate cu doi arbori cu came în chiulasă şi sincronizare variabilă a supapelor. Blocul de cilindri realizat din fontă este fixat pe o structură tubulară. Motoarele de 1,2 litri şi de 1,4 litri prezintă o bază din fontă care asigură o rigiditate mai mare a structurii, având ca rezultat o performanţă mai uniformă şi mai silenţioasă a motorului.
Consumul de carburant în ciclu combinat este de 5,1 litri/100 km pentru versiunea de 86 CP a motorului de 1,2 litri şi de 6,6 litri/100 km pentru motorul de 1,6 litri cu transmisie manuală. Motorul pe benzină Ecotec de 1,2 litri emite 119 g de CO2 per km.
Modelul Aveo va fi primul autovehicul Chevrolet de mici dimensiuni dotat cu o transmisie automată cu şase trepte de viteză. Unul dintre principalele avantaje este reprezentat de amplasarea angrenajelor pe aceeaşi axă cu linia centrală a arborelui cotit al motorului. Printre beneficiile aduse de această modificare se numără un tren de rulare mai scurt, o linie a capotei mai joasă şi un spaţiu interior mai generos.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii