Comasarea diviziilor Pkw-Reifen (Divizia de anvelope pentru vehicule de pasageri) şi Nfz-Reifen (Divizia de anvelope pentru camioane uşoare) într-o singură divizie sub conducerea domnului Nikolai Setzer, membru în Comitetul Director.
Dr. Hans-Joachim Nikolin, membru în Comitetul Director, părăseşte compania, la 31 iulie 2011.

Hanovra, 8 iunie 2011. Comitetul Director al Continental AG, Hanovra, a decis redistribuirea sarcinilor. Începând din 1 august 2011, vor fi comasate diviziile Pkw-Reifen (Divizia de anvelope pentru vehicule de pasageri) şi Nfz-Reifen (Divizia de anvelope pentru camioane uşoare) într-o singură divizie de anvelope. Conducerea va fi preluată de Nikolai Setzer (40), care, de la începutul activităţii sale în Comitetul Director al Continental AG, în august 2009, răspunde de Divizia de anvelope pentru vehicule de pasageri. Domnul. Hans-Joachim Nikolin (55), cel care a condus până acum Divizia de anvelope pentru camioane uşoare, părăseşte compania, la 31 iulie 2011, prin acordul părţilor. Consiliul de administraţie şi-a dat acordul, în şedinţa de astăzi, asupra depunerii, de comun acord, a acestui mandat.

Cu o cifră de afaceri de circa 1,4 miliarde euro (2010), un EBIT de 50 milioane euro şi aproximativ 7.100 de angajaţi, Divizia de anvelope pentru camioane uşoare este cea mai mică dintre cele şase divizii ale Continental AG. În 2010, Divizia de anvelope pentru vehicule de pasageri a înregistrat, la o cifră de afaceri de 5,8 miliarde euro şi peste 28.200 angajaţi, un EBIT în valoare de aproape un miliard de euro. Cifra de afaceri a celor două divizii de anvelope s-a situat, în 2010, la un nivel de aproape 7,2 miliarde euro. Împreună, ele reprezintă cea mai mare divizie a companiei.
"Producerea de anvelope reprezintă una dintre componentele de bază ale companiei Continental. Domeniile de activitate pentru producerea de anvelope de autoturisme şi de autoutilitare se confruntă, în mod evident, cu provocări asemănătoare, de mare amploare şi din acest motiv, dezvoltându-se în aceeaşi direcţie. Obiectivul nostru este o creştere accelerată, profitabilă pe plan internaţional, mai ales pe pieţele emergente. Prin crearea unei singure divizii de anvelope, ne unim acum forţele în acest scop. În plus, structura de business a companiei, la nivel de corporaţie va fi mult mai echilibrată ", a spus domnul. Elmar Degenhart, preşedintele Comitetului Director al Continental AG, adăugând: "Nikolai Setzer este un manager cu experienţă, care cunoaşte activitatea de producere de anvelope pentru autoturisme de mulţi ani, din diferite perspective şi ocupând de-a lungul timpului diverse poziţii de conducere. În ultimii doi ani, dl. Setzer a coordonat cu succes această divizie. În numele întregului comitet director, îi mulţumesc domunului Nikolin, în mod special, pentru activitatea sa îndelungată şi de succes în cadrul companiei. Plecarea sa este un motiv de regret pentru noi. El a tratat toate sarcinile sale de conducere din cadrul companiei cu un maxim de competenţă, angajament, integritate şi loialitate. Prin plecarea sa, pierdem o personalitate de conducere impresionantă, care şi în cele mai vitrege vremuri a urmărit continuu succesul per ansamblu al companiei Continental.
Preşedintele consiliului de administraţie, prof. dr. ing. Wolfgang Reitzle a spus: "Doresc să-i mulţumesc, în numele meu şi al întregului consiliu de administraţie, dl. Hans-Joachim Nikolin, care timp de 12 ani a făcut parte din Comitetul Director şi care, cu personalitatea şi prin acţiunile sale, a contribuit continuu, în mod exemplar, la succesul şi bunăstarea companiei Continental. Îi dorim toate cele bune pentru viitor."
Divizia de anvelope pentru vehicule de pasageri are 27 de unităţi de producţie în 16 ţări. Activitatea sa este compusă din cinci domenii de afaceri: achipamente iniţiale, piese de schimb pentru zona EMEA; piese de schimb pentru zona the Americas; piese de schimb pentru zona Asia Pacific şi anvelope pentru vehicule pe două roţi. Anvelope pentru vehicule utilitare sunt fabricate la 15 locaţii din zece ţări. Activitatea cuprinde patru domenii de activitate: echipamente şi piese de schimb pentru zona EMEA , piese de schimb pentru zona America,, piese de schimb pentru zona  Asia Pacific şi anvelope industriale.
Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii