Incepand cu data de 1 august 2011, Asociatia Soferilor si a Drepturilor acestora din Romania (ASDR) pune la dispozitia membrilor sai un nou serviciu: asistenta juridica pentru soferii care sunt opriti de politia rutiera pe teritoriul Bulgariei.
Numarul de turisti romani care viziteaza Bulgaria in fiecare an a ajuns la un milion, iar aproximativ 70% dintre acestia prefera sa se deplaseze cu autoturismul. Pentru a beneficia de un concediu confortabil si fara probleme, ASDR ofera membrilor sai un nou serviciu: asistenta juridica pentru soferii care au o intalnire mai putin placuta cu politia rutiera din Bulgaria. Cabinetul de avocatura din Bulgaria, partener ASDR, preia cazul soferului si face demersurile necesare pentru a rezolva problema, asigurandu-se ca sunt respectate drepturile soferului si ca nu se iau masuri abuzive impotriva acestuia. Serviciile ASDR in Bulgaria includ asistenta juridica pentru urmatoarele probleme:
-contestatie proces verbal de contraventie;
-retinere permis;
-retinere certificat inmatriculare;
-alte probleme ce tin de Codul Rutier din Bulgaria.
Asociatia Soferilor si a Drepturilor acestora din Romania anunta castigarea primelor procese pentru recuperarea taxei auto, deschise in beneficiul membrilor sai. Taxa de prima inmatriculare / poluare este ilegala iar cei care au fost obligati sa o plateasca pentru a-si putea inmatricula autovehiculul au dreptul sa ceara restituirea ei. In acest sens, ASDR ofera asistenta juridica gratuita membrilor sai, pentru ca acestia sa poata recupera taxa in cel mai scurt timp. 
'Soferii care apeleaza la ASDR recupereaza taxa auto aproape sigur. Garantia castigului este data de cazurile Tatu si Nisipeanu, judecate la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, unde s-a stabilit clar cum trebuie interpretata legea. De altfel, toate procesele deschise de ASDR in numele membrilor sai au fost castigate.', a declarat Marian Morosanu, presedintele ASDR.
O conditie foarte importanta pentru castigarea procesului este ca un avocat sau consilier juridic sa se ocupe de intocmirea dosarului si redactarea documentelor. O formulare incorecta sau lipsa unui act poate duce la pierderea procesului. De aceea, Departamentul Juridic ASDR se ocupa de tot ce tine de proces, de la redactarea documentelor, pana la reprezentarea in instanta. 'Practic, membrii ASDR care doresc sa recupereze taxa auto trebuie doar sa puna la dispozitia Asociatiei actele necesare intocmirii dosarului si sa ne dea acordul sa actionam in numele lor. De restul ne ocupam noi !', a spus Radu Braileanu, avocat partener ASDR.
SERVICII DE CARE BENEFICIAZA MEMBRII ASDR:
Asistenta juridica gratuita. ASDR isi desfasoara activitatea pe intreg teritoriul Romaniei, oferindu-le membrilor sai asistenta juridica gratuita. Acestia beneficiaza de serviciile unui avocat care le va oferi consiliere de specialitate si reprezentare in instanta. De la 1 august 2011, ASDR asigura asistenta juridica pentru soferii romani care calatoresc in Bulgaria sau tranziteaza aceasta tara. In cazul recuperarii taxei auto, toate procesele membrilor ASDR au fost castigate. In cazul ridicarii masinii, daca se demonstreaza ca s-a comis un abuz, soferul poate recupera banii platiti pe taxele pentru ridicare, transport si depozitare, precum si amenda. 
Asistenta rutiera. ASDR pune la dispozitia soferilor care se confrunta cu probleme tehnice servicii de tractare auto, depanare si cazare pe teritoriul Romaniei.
Despre ASDR
Asociatia Soferilor si a Drepturilor acestora din Romania (ASDR) a fost infiintata cu scopul de a oferi sprijin si asistenta soferilor in momentele cand acestia intampina dificultati. Totodata, ASDR are ca obiectiv diminuarea numarului tot mai mare al cazurilor de nereguli si abuzuri comise asupra soferilor. Prin actiunile sale, ASDR ia atitudine impotriva acestor abuzuri si ii sprijina pe conducatorii auto care se confrunta cu astfel de probleme. De asemenea, un obiectiv important al ASDR este incurajarea conducatorilor auto sa respecte legislatia in vigoare si sa aiba un comportament responsabil in trafic. 
Soferii care au nevoie de sprijin sau vor sa devina membri ASDR pot folosi una din urmatoarele optiuni de contact: 
-pe site-ul www.asdr-romania.ro
-la email: office@asdr-romania.ro
-la numerele de telefon: 0728.502.426 / 0755.885.554 

Sursa: ASDR Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii