Câştigătorii din Europa ai concursului YCC 2011 vor participa la festivitatea de premiere care va avea loc la Londra.

Zurich. Anul acesta au fost înscrise în concurs un număr record de 522 proiecte de la 155 de şcoli în cadrul următoarelor cinci discipline de arte aplicate: design vestimentar, muzică, fotografie, video şi arte vizuale.

„Acest an este unul foarte special pentru Chevrolet, este anul centenar. Mă uimeşte abilitatea studenţilor de a transforma indicaţiile oferite de noi în proiecte atât de inspirate. Am fost cu adevărat surprins de modul în care studenţii au apreciat centenarul nostru,  tradiţia şi moştenirea mărcii, precum şi viitorul acesteia,” a declarat Wayne Brannon, preşedinte şi director executiv al Chevrolet Europe.

Studenţilor de la muzică li s-a cerut să creeze un cântec aniversar pentru Chevrolet, iar piesa câştigătoare a fost compusă de un trio din cadrul Universităţii IED Roma din Italia. Sven Schäferkord, membrul al jurului de muzică, a descris cântecul drept „o melodie modernă şi veselă, bine structurată, care are, de asemenea, ca subiect aniversarea centenarului Chevrolet, după cum a fost specificat în indicaţii.”

Studentul Cristian Corduneanu, de la Universitatea Media din Bucureşti a obţinut locul trei la muzică, aducând numele Românei pe podiumul Young Creative Chevrolet. Este primul an în care România are câştigători în finala europeană. Chevrolet România îl felicită pe Cristian Corduneanu pentru reuşita sa.

„Young Creative Chevrolet este un loc nou, plin de idei inovatoare. Nu a fost uşor să alegem cele mai bune proiecte, deoarece toate acestea au fost create la un nivel înalt de calitate,” a spus Tiberio Timperi, reprezentantul presei de lifestyle din cadrul juriului.

Toţi câştigătorii din Europa vor primi un premiu în bani. În plus, câştigătorii locurilor 1,  vor participa în această vară la o „experienţă în culise” alături de artişti/experţi renumiţi. Au fost planificate deja evenimente precum: o proiecţie video cu Samuel Prat în cadrul Festivalului de Film Off-Courts din Trouville, Franţa.

Premiile pentru toţi câştigătorii din Europa ai concursului YCC 2011 vor fi decernate în această toamnă în cadrul festivităţii de premiere din Londra.

Câştigătorii concursului european „Young Creative Chevrolet”, ediţia 2011 
Chevrolet Europe are onoarea de a publica lista completă a câştigătorilor la nivel european din cadrul celei de-a cincea ediţii anuale a concursului pan-european de arte aplicate „Young Creative Chevrolet” (YCC). Finaliştii acestei ediţii constau într-un număr de 58 de ocupanţi ai locului 1 la faza naţională a concursului „Young Creative Chevrolet”, reprezentând 155 de şcoli de artă din 22 de ţări europene.

Câştigătorii concursului european „Young Creative Chevrolet”, ediţia 2011, în funcţie de fiecare disciplină, ţările de provenienţă şi şcolile pe care le reprezintă sunt după cum urmează:

DESIGN VESTIMENTAR
1. Lubica Mildeová; Slovacia; FA STU BRATISLAVA
2. Ida Klamborn; Suedia; Borĺs Textilhögskola
3. Tobias F. Müller; Germania; Mediadesign Hochschule München

FOTOGRAFIE
1. Juliana Křížová şi Jakub Vlček; Cehia; Universitatea Tomáše Bati
2. Marie Luise Jaeger, Natalja Knauer, Daniel Koller şi Friedrich Paul Spielhagen; Germania; Mediadesign HochschuleBerlin
3. Matija Munjiza Petrović; Serbia; Akademija umetnosti

MUZICĂ
1. Michele Baldi, Roberto Attanisio şi Jacopo Bruschini; Italia; IED Roma
2. Gregor Brechmann; Germania; Popakademie Baden-Württemberg
3. Cristian Corduneanu; România; Universitatea Media Bucureşti

VIDEO
1. Ludovic Versace, Pierre Valdivielso, Clément Dufour, Arthur Sotto, Xavier Lebu; Franţa; Ecole Emile Cohl de Lyon
1. Tomáš Hercog, Petr Bača şi Jan Berghauer; Cehia; AA&RF FUD UJEP (Atelierul de fotografie aplicată şi publicitară, Facultatea de arte şi design, Universitatea J.E. Purkynế din Ústí nad Labem)
3. Stefano Drago; Italia; IAAD Torino

ARTE VIZUALE
1. Sofia Stergiopoulou; Grecia; OMIROS
2. Laura Hobson; Marea Britanie; Universitatea Burton
3. Ana Raminhos, José Barreiro; Portugalia; Escola Secundária de Cacilhas-Tejo

Un juriu european profesionist impresionat de proiectele participante 
Dezbaterile juriului concursului european YCC au avut loc în intervalul 1 - 3 iulie 2011 în Porto, Portugalia. Juriul a fost alcătuit din personalităţi de marcă din domeniul artelor şi creaţiei şi oficiali ai Chevrolet: 

-Wayne Brannon, Preşedinte şi Director executiv Chevrolet Europe 
-Will Hudson, Fondator şi Director It's Nice That  
-Marc Kempe, Director Relaţii publice Chevrolet Europe  
-Jeff Perkins, Director de Design UK Advanced Studio, Chevrolet  
-Samuel Prat, Director Off-Courts Festival  
-Sven Schäferkord, Director executiv OCEAN artist&brand GmbH (Sony Music) 
-Tiberio Timperi, Prezentator, jurnalist de televiziune (RAI) şi actor  
-Igor Todorovic, Redactor-şef la revista Fashion TV Europa de Sud-Est  
-Kerstin Zu Pan, Fotograf profesionist 


Despre „Young Creative Chevrolet” Ce este: „Young Creative Chevrolet” este un concurs pan-european destinat studenţilor de la Şcolile de arte aplicate, organizat anual de Chevrolet Europe începând din 2007 şi inlucde mai multe discipline artistice (2011: Design vestimentar, Muzică, Fotografie, Video şi Arte vizuale).  Prin iniţierea acestui proiect, Chevrolet Europe îşi propune să încurajeze creativitatea şi să-i sprijine pe tinerii artişti. Concursul „Young Creative Chevrolet” are ca scop, de asemenea, să consolideze câteva dintre valorile esenţiale ale companiei. 
În ce constă: În fiecare ţară participantă, un juriu (specialişti în artă şi alte personalităţi) decernează câte trei premii la fiecare disciplină de concurs.  Toţi câştigătorii premiilor 1 la faza naţională se califică în mod automat în competiţia pan-europeană, în cadrul căreia un juriu internaţional selectează cele mai bune trei proiecte pentru fiecare categorie. 
Premii: Pe lângă premiile în bani (locul 1: 1.200 de euro, locul al 2-lea: 1.000 de euro şi locul al 3-lea: 600 de euro), câştigătorilor la nivel european li se oferă posibilitatea să acumuleze experienţă practică alături de profesionişti din diferite domenii de activitate (excursii de observaţie). 
Popularitate: Competiţia s-a dezvoltat continuu de la 8 ţări şi 32 de şcoli participante în anul 2007 până la 22 de ţări şi 155 de şcoli în 2011.  Pentru mai multe informaţii referitoare la concursul YCC, vă rugăm să accesaţi pagina de Internet www.youngcreativechevrolet.eu sau www.facebook.com/youngcreativechevrolet.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii