Timişoara, 8 iulie 2011 - Astăzi, Continental a pus piatra de temelie pentru un nou centru de inginerie şi laboratoare de testare, în valoare de 20 milioane de Euro, având o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi, în Timişoara, pe strada Siemens. De asemenea, tot astăzi, produsul electronic cu numărul 10 milioane a părăsit linia de producţie a fabricii de echipamente electronice din Timişoara.
„Evenimentul de astăzi este un semn al angajamentului nostru faţă de România şi demonstrează  importanţa noastră pe harta Continental. Această clădire oferă oportunitatea unei dezvoltări viitoare,  în prezent centrul de inginerie din Timişoara având 1800 de angajaţi. Împreună cu fabrica de echipamente electronice avem combinaţia perfectă pentru activităţile noastre de cercetare şi dezvoltare. Avem posibilitatea să dezvoltăm, să testăm şi să producem în aceeaşi locaţie. Acum vom avea o singură locaţie automotive în Timişoara, care ne va facilita activităţile zilnice”, a declarat Dr. Christian von Albrichsfeld, director general şi director pentru cercetare şi dezvoltare în România. „Le mulţumim angajaţilor noştri, echipei manageriale şi autorităţilor locale pentru sprijinul acordat în atingerea acestui ţel”, a adăugat von Albrichsfeld.

„Continental este o parte importantă a investiţiilor străine din Timişoara. Toate cele trei reprezentanţe din Timişoara: Continental Automotive, Continental Anvelope şi ContiTech au generat împreună peste 5.500 de locuri de muncă pentru oraş şi suntem bucuroşi să facem parte din această poveste de succes”, a declarat Adrian Orza, vice primarul Timişoarei, în timpul ceremoniei. Evenimentul i-a adus împreună pe reprezentanţii echipei manageriale Continental Romania şi pe reprezentanţii autorităţilor locale: Adrian Orza, vice primarul Timişoarei, Mircea Băcală, prefectul judeţului Timiş, Klaus Christian Olasz, Excelenţa Sa Consulul Republicii Federale Germania în Timişoara, dar şi colaboratori şi parteneri de afaceri ai companiei Continental din România.
În România – Timişoara, Sibiu şi Iaşi – Continental dezvoltă produse pentru toate cele 3 divizii  ale grupului Automotive – Chassis & Safety, Interior şi Powertrain – ca de exemplu: unităţi de control al airbagului, sisteme de frânare electronice, unităţi de comandă a şasiului, sisteme de navigaţie, unităţi multimedia şi radio, tahografe digitale, instrumente de bord, sisteme pentru managementul motorului, unităţi de control al transmisiei şi unităţi de control pentru vehiculele hibride. În fabricile de echipamente electronice din România – Timişoara şi Sibiu – producem unităţi de control al airbagului, sisteme de frânare electronice, instrumente de bord, display-uri, unităţi de comandă a şasiului şi unităţi de control al transmisiei.
Din  anul 2000, Continental Automotive Group – care dezvoltă şi produce echipamente electronice pentru maşini – a investit peste 120 de milioane Euro şi a creat peste 4.500 de locuri de muncă în sectorul automotive din România, în locaţiile din Timişoara, Sibiu şi Iaşi.
Până în prezent, Continental a investit în România 500 milioane de Euro şi a generat în cei 11 ani de existenţă peste 10.000 de locuri de muncă. Noua investiţie a grupului Automotive, este încă un semn al angajamentului pe termen lung arătat de Continental în România.
Istoria Continental în România
În 2000, Continental Automotive Timişoara (fost Siemens VDO, achiziţionat de corporaţia Continental în 2007) şi-a început activităţile la Timişoara, cu un centru de inginerie. Divizia de anvelope de autoturisme şi camioane a Continental a deschis fabrica din Timişoara, în acelaşi an,cu o investiţie tip greenfield pentru producerea de anvelope pentru autovehicule de călători. În 2002, divizia ContiTech a venit la Timişoara şi a construit o fabrică pentru Power Transmission. ContiTech a continuat să se extindă în 2003, cu o unitate de producţie a ContiTech Fluid. În 2003, diviziile Automotive Group au inaugurat la Sibiu un centru de inginerie, urmat de o unitate de producţie de componente. În 2005, Continental a achiziţionat Phoenix AG şi, prin aceasta, unitatea de producţie a acestei companii din Carei a devenit parte a diviziei ContiTech Fluid. În 2006, ContiTech Timişoara a început producerea pentru divizia de sisteme hidraulice din Timişoara. Diviziile Continental Automotive s-au mai îmbogăţit, în 2006, cu o fabrică de componente electronice la Timişoara şi un centru de inginerie la Iaşi. În 2007, Continental a achiziţionat Thermopol ltd. şi unitatea de producţie de la Nădab a fost inclusă în aceeaşi divizie a ContiTech.
Cu o cifră de afaceri 26 de miliarde de euro în 2010, concernul Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto din lume. Ca furnizor de sisteme de frânare, sisteme şi componente de propulsie şi de rulare, instrumente de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia climei. Continental este şi un partener competent în comunicarea auto interconectată. În prezent, Continental numără aproximativ 155,000 de angajaţi în 45 de ţări.
Automotive Group cu cele trei divizii Chassis & Safety (vânzări de aproximativ 5,8 miliarde euro în 2010, 30.000 angajaţi), Powertrain (vânzări de aproximativ 4,7 miliarde euro în 2010, 27.000 angajaţi) şi Interior (vânzări de aproximativ 5,5 miliarde euro în 2010, 30.000 angajaţi) a obţinut din vânzări aproximativ €16 miliarde de euro, în 2010. Automotive Group este prezent în peste 170 locaţii din întreaga lume. Ca partener al industriei de automobile şi vehicule comerciale, concepe şi fabrică produse inovatoare şi sisteme pentru un viitor modern al autovehiculului, în care acesta să ofere mobilitate individuală şi plăcerea de a conducere îmbinate cu siguranţa la volan, protecţia mediului şi eficienţa costurilor.
Divizia Chassis & Safety concepe şi produce frâne electronice şi hidraulice şi sisteme de control al rulării, senzori, sisteme de asistenţă a conducătorului auto, sisteme de control airbag, sisteme de spălare şi sisteme electronice de suspensie cu aer. Activitatea de bază este axată pe integrarea siguranţei active şi pasive a deplasării în ContiGuard®. Divizia Powertrain realizează soluţii de sistem inovatoare şi eficiente pentru propulsia vehiculelor. Paleta largă de produse include sisteme de injecţie pe benzină şi diesel, managementul motorului, controlul transmisiei, inclusiv senzori şi actuatoare, precum şi sisteme de alimentare cu combustibil şi componente şi sisteme pentru acţionare hibridă şi electrică. Managementul informaţiei este punctul central al activităţilor diviziei Interior, cu o paletă de produse care include panouri centrale şi display-uri multifuncţionale, unităţi de control, sisteme electronice de acces, sisteme de monitorizare a anvelopelor, sisteme radio, multimedia şi de navigaţie, sisteme de control a climatizării, soluţii telematice şi module şi sisteme de bord.
Până la sfârşitul anului 2010, Corporaţia Continental a investit aproape 500 de milioane de euro în activităţile din România. Automotive Group şi Rubber Group precum şi cinci dintre cele şase divizii ale corporaţiei sunt reprezentate în România. Continental deţine opt unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi. Continental cooperează în cadrul unei societăţi mixte din Slatina şi al unui centru de distribuţie a anvelopelor pentru Europa de Est, la Săcălaz. În România, Continental are în prezent aproximativ 10,000 de angajaţi.
Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii