Simone Campedelli care concureaza, in premiera in Romania, cu modelul Citroën DS3 R3 va lua startul ca invitat special in Citroën Racing Trophy Romania la Raliul Sibiului. Tot la prima etapa pe macadam din competitia interna 2011 vor lua startul si Norbert Bereczki, Vlad Cosma, Tihomir Stratiev si Ekaterina Stratieva, pilotii inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania in 2011. Cei patru, care concureaza cu modelul Citroën C2-R2 MAX, se vor lupta, din nou, pentru premii totale de 6.800 Euro.
Simone Campedelli, pilot oficial Citroën Racing, va lua startul cu modelul Citroën DS3 R3 la Raliul Sibiului, prima etapa pe macadam din acest sezon. Atat pentru italian, cat si pentru modelul DS3 R3, aceasta este prima cursa din Romania. „Deabia astept sa luam startul in Raliul Sibiului. Vrem sa demonstram potentialul noului model si cred ca aici este o ocazie excelenta. Desigur, nu vom concura pentru premiile din Citroën Racing Trophy Romania, dar sper sa obtinem un rezultat bun”, a spus Simone Campedelli, inaintea startului in Raliul Sibiului. „Am vrut sa profitam la maxim de parteneriatul dintre Citroën Romania si organizatorii Raliului Sibiului si tocmai de acea vom veni cu trei modele Citroën DS3 R3. Unul va lua startul in raliu, iar celelalte doua vor fi folosite pentru o sesiune speciala de teste cu pilotii din Citroën Racing Trophy Romania”, a spus si Jean Francois Lienere, responsabilul departamentului competitii clienti din cadrul Citroën Racing. Dupa etapele de la Brasov, Targu Mures si Cluj, pilotii din Citroën Racing Trophy sunt pregatiti pentru prima etapa pe macadam din acest sezon: Raliul Sibiului.

Obiectivul pentru aceasta etapa:inca o victorie in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti. Cu doua victorii in clasamentul masinilor cu doua roti motrice, Norbert Bereczki ramane cel mai bun pilot din Citroën Racing Trophy Romania. „Am abandonat la Cluj din cauza unor probleme electrice, dar am trecut peste acest incident. Sper sa ne acomodam cat mai repede pe macadam si sa reusim sa castigam si acest raliu”, a spus Norbert Bereczki, castigatorul etapelor de la Brasov si Targu Mures. Dupa rezultatul senzational inregistrat in fata propriilor suporteri, locul 5 in clasamentul general si locul 1 la doua roti motrice, Vlad Cosma a luat startul si in Yalta Rally, etapa din IRC unde a terminat pe locul 11 in clasamentul general si pe doi la doua roti motrice, si in Serbia Rally. „In sfarsit macadam. Sibiul este cred raliul pe care majoritatea concurentilor il asteapta inca de cand se termina editia precedenta, pentru atmosfera din parc, pentru proba de noapte, pentru superspeciala, pentru tot. Dupa o jumatate de sezon pe asfalt si cu rele, dar mai ales cu evolutii bune, trecem pe suprafata noastra favorita, unde avem asteptari si mai mari. Ne-am pregatit bine pentru Raliul Sibiului si masina este gata de start.
Din punct de vedere sportiv, etapa de la Sibiu este atipica in care cuvantul de lege este menajarea. Ne dorim sa mergem cat de bine se poate dar fara sa stricam masina, si sa ajungem cu bine la final”, a spus Vlad Cosma. Pentru Tihomir Stratiev prima etapa de macadam din acest sezon este doar a doua cursa din cariera disputata pe aceasta suprafata. „Ma simt din ce in ce mai bine in Romania, iar lupta din acest campionat este foarte stransa. Nu avem experienta pe macadam, dar sunt sigur ca ne vom acomoda repede”, a spus Tihomir Stratiev, care a confirmat deja ca va lua startul si in etapele pe macadam incluse in Citroën Racing Trophy Romania, chiar daca pana acum nu a concurat decat la un singur raliu pe aceasta suprafata. Croatia Rally, Raliul Clujului, Yalta Rally, Serbia Rally si acum Raliul Sibiului. Ekaterina Stratieva  a avut un program extrem de incarcat in competitiile din Europa si este pregatita sa continue lupta in Citroën Racing Trophy Romania. „Este o oportunitate fantastica sa pot participa la atatea curse in acest sezon. Acum urmeaza Raliul Sibiului care, la fel ca celelalte etape din Romania, este unul complet nou pentru mine. Voi incerca sa-mi intru in ritm cat mai repede si mi-ar placea sa ne luptam pentru un loc pe podium. Stiu ca vom avea de infruntat o concurenta foarte puternica, dar vom incerca sa obtinem un rezultat cat mai bun”, a spus Ekaterina Stratieva. Raliul  Sibiului se va desfasura in perioada 7 – 9 iulie. In total sunt programate 11 probe speciale cu o lungime totala de 119,6 km. Startul festiv se va da joi, 7 iulie, incepand cu ora 20:00 in Piata Mare a orasului.
DESPRE CITROËN RACING TROPHY ROMANIA
In cadrul fiecarui etape, pilotii inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania vor primii premiile in functie de clasamentul general FIA, in calcul luandu-se doar masinile care corespund omologarii FIA pentru grupele R1, R2, R3 si R3T. Pentru  victorie se vor acorda 2.500 Euro si 10 puncte. Locul secund va fi recompensat cu 1.500 Euro si 8 puncte, locul 3 cu 1.000 Euro si 6 puncte, locul 4 cu 800 Euro si 4 puncte, iar pentru locul 5 se vor acorda 500 Euro si 2 puncte. In functie de clasamentul final, intocmit pe baza punctelor castigate la fiecare raliu, primii trei clasati vor primii premii suplimentare in valoare totala de 6.000 Euro. In plus, pilotul care castiga cele mai multe probe speciale la fiecare raliu va primii un premiu de 500 Euro, oferit de Colina Motors, partenerul tehnic al Citroën Racing Trophy Romania si in 2011.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii