Incepand cu Etiopia, Hyundai va oferi 10 clinici mobile catre 5 state africane, in scopul furnizarii de servicii medicale gratuite populatiei defavorizate.
Clinici mobile pentru medicina interna, dotate cu aparate cu raze X pentru examene medicale amanuntite si tratament.
Donatiile sunt doar o parte din initiativele Hyundai in domeniul CSR.

Hyundai Motor Company va dona anul acesta zece clinici mobile catre tarile africane in cadrul campaniei de Responsabilitate Sociala Corporatista (CSR) "Moving the World Together" („Miscand lumea impreuna”), care are ca scop dezvoltarea unei societati mai bune. Clinicile mobile vor oferi servicii medicale de baza populatiei sarace si din comunitatile izolate din Africa.

Clinicile mobile, dotate cu aparatura pentru medicina interna si raze-X, au fost special transformate pentru a face fata drumurilor si conditiilor dificile din tarile africane. Incepand cu Etiopia, un total de 10 clinici mobile vor fi donate anul acesta catre cinci tari africane (Etiopia, Republica Democrata Congo, Nigeria, Ghana si Rwanda). Fiecare stat va primi cate doua clinici mobile - una dotata pentru medicina interna si o clinica de investigatii cu aparate digitale cu raze X. 

Clinicile vor fi operate in parteneriat cu Korea Foundation for International Healthcare, guvernele locale, clinici locale si ONG-uri. Korea Foundation for International Healthcare va oferi personalului local consultanta si training in ceea ce priveste operarea clinicilor mobile.

Initiativa s-a concretizat astazi la Addis Ababa, capitala Etiopiei, prin incredintarea a doua clinici mobile complet dotate de catre Hyundai ministerului sanatatii etiopian. La ceremonia organizata au participat Ministrul pentru Afaceri Externe coreean, Dl. Kim Sung-Hwan; Ambasadorul Coreeei in Republica Federala Democrata Etiopia, Dl. Chung Soonsuk; Ministrul etiopian al sanatatii, Dl. Tedros Adhanom; Presedintele Hyundai Motor Company, Dl. Chung Jin-Haeng; si Presedintele Hyundai Marathon Motor Engineering, Dl. Haile Gebreselassie, alaturi de reprezentantii media si alti oaspeti.

Pentru a face fata drumurilor de acces din zonele izolate ale tarilor africane, clinicile mobile au fost dezvoltate pe vehicule Hyundai cu tractiune 4x4 (HD120, sasiu GVW 12,520kg). Vehiculele au suspensii cu perna de aer pentru a proteja echipamentul medical fragil, ce este operat exclusiv prin propria energie furnizata.



Clinicile mobile sunt total autonome. Clinicile mobile pentru investigatii sunt dotate cu aparatura digitala cu raze-X si sisteme de diagnostic. Clinicile de medicina interna sunt echipate cu cel mai recent instrumentar medical, precum aparatul EKG (electrocardiograma) digital cu ultrasunete portabil, pot furniza examene medicale de baza, precum diagnosticul malariei, si, in plus, vor distribui si medicamente.    

Pe langa donatia vehiculelor, 60 de studenti universitari din programul Happy Move Global Youth Volunteers vor depune munca voluntara la Addis Ababa, in Ethiopia, in perioada 5 - 16 iulie. Acestia vor presta o gama larga de activitati de la consultatii si ingrijire medicala gratuita, in colaborare cu Open Doctors Society of Korea, la instalarea toaletelor publice pentru un mediu mai igienic, in parteneriat cu Habitat for Humanity International.  

Incepand cu Etiopia, Hyundai Motor Company va trimite in total 500 de studenti din Happy Move Volunteers, in perioada iulie - august, in zone mai putin dezvoltate din Thailanda, Brazilia, India si China. Voluntarii vor fi angajati in diferite proiecte ce tin de ecologie si medicina.

REFERINTE
Programul Happy Move Global Youth Volunteers se inscrie in demersurile de corporate social responsibility ale Hyundai Motor Company. Acest program urmareste atragerea de voluntari din universitatile coreene pentru a calatori in zonele devaforizate si a derula proiecte legate de mediul inconjurator, medicina, cultura.

De la infiintarea sa in iulie 2008, Happy Move Global Youth Volunteers a selectat 500 de studenti universitari voluntari in fiecare vara si iarna ce au derulat programe in diferite tari precum India, Brazilia, China, Slovacia, Turcia, Egipt si Filipine.

In lunile iulie si august anul acesta, studentii voluntari vor petrece doua saptamani din misiunea lor in tarile selectate si vor activa in colaborare cu diferite ONG-uri, asemenea Open Doctors Society, Habitat for Humanity International, Food for the Hungry International, International Workcamp Organization si Ecopeace Asia pentru a combate saracia, a imbunatati starea de sanatate a populatiei, a proteja mediul inconjurator si a contribui la intarirea economiilor locale.

Printre proiectele de anul acesta, voluntarii vor contribui la construirea unor biblioteci pentru copii si renovarea unor gradinite in Thailanda, vor lucra la prevenirea desertificarii in Mongolia, in cadrul proiectului Hyundai Green Zone, vor construi case si vor oferi servicii medicale gratuite in India, si vor participa la schimburi culturale in Brazilia.   

Sursa: Hyundai Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii