Două tipuri de caroserie: autoturism şi panel van.
Variat: panel van cu două ampatamente şi două înălţimi ale autovehiculului.
Cinci motoare eficiente.
Cel mai bun în clasa sa: volum de încărcare de până la 4.600 de litri şi sarcină utilă de până la o tonă.
Flexibilitate: configuraţie cu două, cinci sau şapte locuri.

Rüsselsheim.  Noua generaţie a modelului Opel Combo oferă soluţii inteligente în segmentul de furgoane compacte. Aceasta este disponibilă într-o gamă extinsă de variante, prevăzută cu tehnologie avansată, caracterizată printr-un consum deosebit de redus de carburant şi un nivel optim de funcţionalitate.

Versiunea panel van este disponibilă acum în două variante de ampatament, 2.755 mm sau 3.105 mm, ce conferă o lungime totală a autovehiculului de 4,39, respectiv 4,74 metri, precum şi două înălţimi ale autovehiculului, de 1,85 m sau 2.10 m. Noul Opel Combo este disponibil şi în varianta versatilă autoturism-furgon, cu cinci sau şapte locuri şi caroserie cu panouri sau vitrată.

Pentru a asigura accesul uşor la spaţiul de marfă, variantele de furgon pot fi comandate opţional cu una sau două uşi glisante. Versiunea de autoturism este dotată standard cu două uşi glisante şi hayon. Sunt disponibile, de asemenea, uşi duble, asimetrice. Pentru unele configuraţii de panel van, poate fi instalată o trapă suplimentară în partea din spate a acoperişului, pentru transportul scărilor, de exemplu.

Cele mai bune dimensiuni ale spaţiului pentru marfă din clasa sa
Caracteristicile speciale pentru transportul încărcăturii ale noului Opel Combo sunt evidente imediat: cu un volum de încărcare de până la 3.800 de litri, în varianta cu ampatament scurt (cu scaunul complet rabatat) şi 4.600 de litri, în cea cu ampatament mai lung, modelul Combo oferă cel mai mare volum de încărcare din cadrul ambelor clase. Înălţimea redusă a pragului de încărcare, de 54,4 cm, şi numărul de opţiuni pentru sarcina utilă, de până la o tonă, reprezintă cele mai bune valori din clasa sa, în timp ce lăţimea deschiderii uşii glisante este, de asemenea, o valoare unică în cadrul segmentului din care face parte. Versiunea cu ampatament scurt oferă, de asemenea, o platformă pentru încărcătură cu cele mai mari valori ale lungimii, înălţimii şi lăţimii, între pasajele roţilor.

Motoare economice şi puternice
Noul Opel Combo va fi disponibil cu cinci variante de motorizare: patru motoare diesel şi unul pe benzină. Gama de motoare diesel cuprinde unităţile 1.3 CDTI şi 1.6 CDTI, fiecare dezvoltând o putere de 66 kW/90 cp, precum şi o variantă 1.6 CDTI cu puterea de 77 kW/105 cp şi unitatea deosebit de performantă 2.0 CDTI, care dezvoltă o putere de 99 kW/135 cp. Motorul de 1,4 litri, pe benzină, dezvoltă o putere de 70 kW/95 cp.

Motoarele pe benzină şi varianta diesel 1.3 CDTI sunt dotate cu o transmisie manuală cu cinci trepte de viteză, iar unităţile CDTI mai puternice sunt prevăzute cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză.

Toate sistemele de propulsie sunt disponibile opţional cu funcţia Start/Stop, care reduce suplimentar consumul de carburant şi nivelul emisiilor poluante.

Noul Opel Combo, pe lângă faptul că este economic datorită consumului scăzut de carburant, permite reducerea costurilor de utilizare, nu în ultimul rând datorită intervalelor lungi de întreţinere.

O gamă largă de echipamente pentru a uşura ziua de lucru
Chiar şi varianta de bază a noii generaţii Combo include un număr mare de echipamente standard, cum ar fi închiderea centralizată, servodirecţia, coloana de direcţie reglabilă în înălţime şi adâncime, geamurile cu acţionare electrică şi scaunul şoferului reglabil în patru direcţii (opţional este disponibilă şi posibilitatea reglării în înălţime), precum şi un airbag pentru şofer, sistem de frânare cu ABS şi un kit pentru repararea pneurilor.

Varianta de autoturism Combo este disponibilă cu nivelul de echipare Essentia, Enjoy sau Cosmo. Printre dotările opţionale se numără telecomanda pentru închiderea centralizată, geamurile spate cu acţionare electrică şi airbaguri laterale în faţă. Dar, indiferent de tipul de caroserie sau de nivelul de echipare ales, în mod sigur noul Opel Combo va fi la acelaşi nivel ridicat în ceea ce priveşte raportul calitate/preţ precum este în domeniul eficienţei absolute.

Combo: un nume recunoscut în cadrul segmentului de autovehicule utilitare compacte
Noul Opel Combo va fi oferit spre vânzare la începutul lunii februarie 2012. Acesta se bazează pe modelul de furgon Doblò (care a fost ales „Furgonul internaţional al anului 2011”), creat prin colaborarea mărcii Opel cu partenerul său Fiat, şi va consolida prezenţa din ce în ce mai mare a modelelor Opel în cadrul segmentului de autovehicule utilitare.

Opel oferă gama de modele Combo încă din anul 1985, iar generaţia actuală este prezentă pe piaţă din 2001. Strategia de a oferi un autovehicul versatil de recreere, de familie şi utilitar a fost primită cu entuziasm, luând în consideraţie vânzările anuale din Europa, de până la 72.000 de unităţi, de la lansarea gamei.  

Chiar dacă se apropie de sfârşitul ciclului de viaţă, predecesorul noului Combo rămâne pe primele trei locuri în segmentul său pe multe pieţe. Timp de peste 25 de ani, modelul Combo a primit o listă lungă de premii, de la poziţiile excelente ocupate în clasamentul „Furgonul internaţional al anului” şi până la cel mai bun raport calitate/preţ în cadrul testului comparativ efectuat de revista germană de specialitate „Auto Bild” pentru segmentul furgoanelor compacte.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii