Chiar dacă nu a fost reuşită o a treia victorie consecutivă la clasa GT pe circuitul Road America (SUA), BMW Team RLL a încheiat cea de-a şasea etapă din sezonul 2011 al American Le Mans Series (ALMS) cu ambele maşini pe podium.

În ceea ce a fost o cursă extrem de palpitantă, ambele modele BMW M3 GT au fost lidere ale întrecerii de patru ore. În final, echipajul format din Dirk Werner (Germania) şi Bill Auberlen (SUA) - BMW M3 GT #55 - a încheiat pe locul al doilea, ceea ce a fost a treia clasare consecutivă pe podium pentru cei doi piloţi. Ceilalţi doi membri ai echipei - germanul Dirk Mϋller şi americanul Joey Hand (BMW M3 GT#56) - s-au clasat pe locul al treilea şi au mărit avansul pe care îl au în clasamentul piloţilor de la categoria GT. BMW Team RLL se menţine lider în ierarhia echipelor, în timp ce BMW este numărul unu în topul constructorilor.

Cursa a fost încetinită şi în cele din urmă a fost decisă de cele patru perioade de neutralizare care au adus - deopotrivă - noroc şi ghinion pentru cei patru piloţi BMW Team RLL. În timpul ultimului steag galben, cea mai mare parte a plutonului a intrat la standuri, în timp ce Werner a rămas pe circuit şi a trecut în frunte. Mϋller a efectuat pit stop în turul 81 şi a revenit pe locul al cincilea. Werner a cedat şefia cursei când mai erau 30 de minute până la final, astfel că a încheiat pe locul al doilea. Datorită celor două manevre spectaculoase de depăşire din ultimele tururi, Mϋller a recuperat două locuri şi a readus maşina BMW M3 GT #56 pe podium.

Etapa a şaptea din American Le Mans Series va avea loc la 3 septembrie, cu ocazia Grand Prix de la Baltimore.

Bobby Rahal (Team Principal): "Ne dorim să câştigăm fiecare cursă. Am încercat din răsputeri şi părea că vom reuşi şi de această dată, dar neşansa a făcut să fim prinşi în trafic de câteva ori. Am fost în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Am avut opriri excelente la standuri - cred că au fost cele mai bune din acest an. La boxe am fost mai buni decât oricine. Echipajul #55 a riscat şi a funcţionat în favoarea lor. Bill şi Dirk au făcut o treabă foarte bună. Maşina #56 a fost blocată în trafic de adversarii de la Lizards şi Corvette, dar au continuat să-i urmărească. Ne-am fi dorit să câştigăm, dar am reuşit o dublă clasare pe podium - nu strică locul al doilea şi al treilea. Ne-am clasat înaintea principalilor adversari, aşa că am mărit avansul faţă de Corvette în ierarhia echipelor, piloţilor şi constructorilor. Maşinile BMW ale echipei noastre sunt rapide şi fiabile. Etapa viitoare, de la Baltimore, ne propune o bătălie pe un circuit stradal. Să vedem ce va fi!"

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii