Bosch a creat opacimetrul BEA 080 II special pentru analiza gazelor de eşapament emise de autovehiculele moderne echipate cu motoare diesel. Dispozitivul utilizează principiul de măsurare prin dispersia luminii, o tehnologie de înaltă rezoluţie pentru măsurarea opacităţii. Datorită măririi domeniului de măsurare al aparatului BEA 080, în prezent este posibilă testarea gazelor de eşapament pentru toate autovehiculele moderne echipate cu motoare diesel. Printre avantajele acestui opacimetru se numără faptul că este independent de cablurile de date şi de conexiunile electrice, este mai mic şi mai uşor decât modelul anterior, dar şi că a fost creat pentru a îndeplini cerinţele viitoare privind testarea emisiilor autovehiculelor moderne echipate cu motoare diesel. Acest echipament a fost premiat ca fiind un produs deosebit de ecologic şi a fost inclus în ghidul vizitatorului denumit „Green Directory”, care este dedicat politicii de protecţie a mediului şi sustenabilitate pe piaţa de produse auto post-vânzare. 

Investiţie sigură pentru service-urile auto
 
Datorită tehnologiei de măsurare cu înaltă rezoluţie a dispozitivului BEA 080, pot fi testate, conform valorilor limită actuale privind emisiile de noxe, toate autovehiculele echipate cu motoare diesel care respectă cel puţin norma de emisii Euro 2. Unul din avantajele noului opacimetru creat de Bosch este faptul că acoperă toate valorile limită posibile până la nivelul de 0,1 K, deci nu va fi afectat de adoptarea în viitor a unor norme şi mai stricte. Astfel, atelierele de service vor fi deja echipate pentru cerinţele viitoare. După primirea aprobării din partea Institutului Federal de Fizică şi Tehnică din Brunswick, noul opacimetru BEA 080 II va fi disponibil şi în atelierele de service. 

Aparat wireless pentru utilizare mobilă 
Echipamentul BEA 080 este montat pe un cadru de susţinere stabil pentru a permite utilizarea sa mobilă. Acesta este controlat wireless cu ajutorul unui PC sau laptop din atelierul de service. Astfel, dispozitivul BEA 080 este independent de cablurile de date şi de conexiunile electrice. Opţional, un acumulator litiu-ion este disponibil, putând asigura un timp de operare de aproximativ două ore. În plus, BEA 080 este mai mic şi mai uşor decât modelul anterior din gama de produse Bosch şi este asigurat spaţiul pentru sonda de măsurare, pentru furtunul de măsurare şi pentru senzori. 

Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii