În 2010 echipa de voluntari Schaeffler s-a alăturat acţiunii „Let’s do it, Romania!” pentru a ecologiza un traseu din Piatra Craiului pe 25 septembrie 2010. În acest an, Schaeffler s-a alăturat proiectului din timp, pentru a participa pas cu pas la fiecare etapă care va avea ca rezultat o ţară mai frumoasă, mai curată, cu care să ne mândrim!

Debutul a fost în 2010 printr-o campanie de ecologizare la care peste 70 de voluntari din rândul angajaţilor Schaeffler, prietenii şi familiile lor, au spus “DA” celui mai mare proiect de implicare socială din ţară: „Let’s do it România!”. În ziua curăţeniei naţionale, 25 septembrie, voluntarii au străbătut traseul Gura Râului – Fântâna lui Botorog – Curmătura din Parcul Naţional Piatra Craiului şi au strâns gunoaiele ramase în urma turiştilor neprietenoşi cu mediul.

Anul acesta echipa Schaeffler şi-a propus să fie alături de „Let’s do it, Romania!” la fiecare etapă a proiectului. După lansarea oficială s-a început cartarea cu „Let’s bike it!” unde, în 9 iulie 2011, cu biciclete proprii sau închiriate, voluntarii au dovedit încă o dată că Braşovul are spirit eco dar şi de aventură, demonstrând că nimic (căldura, mici defecţiuni tehnice la biciclete) nu-i poate împiedica să atingă obiectivul pe termen lung: o ţară curată (pentru că frumoasă este!) cu care să ne putem mândri.

Pedalând cca. 50 de km, echipa de la Schaeffler România, ai cărei voluntari au dovedit că pot fi fruntaşi şi la mersul pe bicicletă, a identificat mormanele de gunoaie de pe traseul Braşov – Feldioara – Satul Nou – Hălchiu – Stupini – Braşov, ajutând la completarea hărţii gunoaielor din ţară.

În 6 august 2011 echipa a spus „DA” la "Let's walk it!" - un eveniment care se adresează tuturor celor ce le place să ia la pas cărările munţilor, să admire privelişti încântătoare de pe cele mai înalte culmi sau să fredoneze cântece de munte.

Cu bateriile încărcate cu multă voie bună, voluntarii Schaeffler dornici să susţină acţiunea de cartare a mormanelor de deşeuri dar şi să schimbe gânduri şi impresii cu cei dragi sau cu colegii, au parcurs traseul: Braşov – Valea Cetăţii – Valea cu apă – Hotel Poiana Ursului.

S-ar fi bucurat mai tare dacă nu ar fi avut de adăugat mormane pe hartă, însă se pare că va mai trece o vreme până ce fiecare dintre noi va învăţa să arunce de fiecare dată o privire în urma sa şi să se bucure că nu a lăsat nimic în seama celorlalţi!

Dar până la marea campanie de curăţenie, din 24 septembrie 2011, mai e ceva timp pentru a lăsa amprenta şi pe alte trasee montane.

Sursa: Schaeffler Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii