Ekaterina Stratieva si Vlad Cosma, doi dintre cei cinci piloti inscrisi anul acesta in Citroën Racing Trophy Romania, vor lua, in acest weekend, startul in Barum Czech Rally, etapa inclusa in Intercontinental Rally Challenge, dar si in Citroën Racing Trophy Cehia. Ekaterina Stratieva si Vlad Cosma sunt primii piloti inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania care profita de regulamentul acestui proiect si se vor bate pentru premiile in bani si la Barum Czech Rally in Cehia. „Aceasta a fost una dintre ideile principale din spatele acestui proiect si anume sa permitem pilotilor care concureaza cu modelele Citroën C2R2 Max si Citroën DS3 R3 sa participe in orice campionat national unde se organizeaza Citroën Racing Trophy. Asa cum in Romania au venit Simone Campedelli si Menyhert Kroszer, ma bucur ca Ekaterina Stratieva si Vlad Cosma vor lua startul la Barum Czech Rally. Sunt sigur ca va fi o experienta interesanta pentru toata lumea”, a spus Jean Francois Lienere, responsabilul competitii clienti Citroën Racing.

Pentru Ekaterina Stratieva, Barum Czech Rally, este unul dintre raliurile preferate, neavand cum sa rateze startul in aceasta etapa din Cehia. „Imi place foarte mult raliul pe aici si dupa etapele de macadam din Romania sunt foarte incantata ca voi pilota din nou pe asfalt. Configuratia raliului este foarte interesanta, iar faptul ca voi concura si in Citroën Racing Trophy este un motiv in plus sa-mi doresc sa obtin un rezultat bun”, a spus Ekaterina Stratieva, inaintea recunoasterilor oficiale pentru Barum Czech Rally.

Dupa rezultatul excelent din Yalta Rally, prima etapa din IRC la care a luat startul anul acesta, Vlad Cosma este pregatit pentru experienta din Cehia. „Initial am vrut sa luam startul, in septembrie, la etapa de IRC din Ungaria, dar tinand cont ca Barum Czech Rally este inscris in Citroën Racing Trophy Cehia am decis sa luam startul aici si sa ne luptam pentru premiile puse in joc. Voi incerca sa merg cat mai tare si sper sa termin aceasta etapa pentru ca am avut destul de mult ghinion in ultima perioada. Sper sa facem fata cu brio si sa reprezentam, din nou, Romania cu cinste, asa cum am facut-o si la Yalta”, a spus Vlad Cosma.

Ekaterina Stratieva si Vlad Cosma, piloti care vor concura cu modelul Citroën C2R2 Max se vor lupta, in Citroën Racing Trophy Cehia, pentru premii totale de 5.500 Euro. Victoria la clasa 6 este recompensata cu 2.500 €, locul 2 cu 1.500 €, locul 3 cu 1.000 €, iar locul 4 cu 500 €.

Editia a 41- a Barum Czech Rally, etapa a saptea din Intercontinental Rally Challenge, se va desfasura in perioada 26 – 28 august, pe probele speciale din jurul orasului Zlin. In total sunt programate 15 probe speciale cu o lungime totala de 248,48 kilometri. Lungimea totala a raliului este de 619,73 km.

DESPRE CITROËN RACING TROPHY ROMANIA
In cadrul fiecarui etape, pilotii inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania vor primii premiile in functie de clasamentul general FIA, in calcul luandu-se doar masinile care corespund omologarii FIA pentru grupele R1, R2, R3 si R3T. Pentru  victorie se vor acorda 2.500 Euro si 10 puncte. Locul secund va fi recompensat cu 1.500 Euro si 8 puncte, locul 3 cu 1.000 Euro si 6 puncte, locul 4 cu 800 Euro si 4 puncte, iar pentru locul 5 se vor acorda 500 Euro si 2 puncte. In functie de clasamentul final, intocmit pe baza punctelor castigate la fiecare raliu, primii trei clasati vor primii premii suplimentare in valoare totala de 6.000 Euro. In plus, pilotul care castiga cele mai multe probe speciale la fiecare raliu va primii un premiu de 500 Euro, oferit de Colina Motors, partenerul tehnic al Citroën Racing Trophy Romania si in 2011.

Sursa: Citroen Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii