CITROËN DS5 obtine 5 stele in cadrul testelor Euro NCAP, cu un punctaj de 97% pentru sistemele sale de asistenta. Al treilea model al liniei DS ofera o calatorie dinamica in conditii de siguranta deplina si dispune de o structura consolidata impreuna si de o gama de echipamente performante care reflecta intreaga expertiza a Marcii. Siguranta modelului CITROËN DS5 este conferita in special de sistemele de asistenta la condus, precum asistenta electronica la franare, sistemul de asistenta la franarea de urgenta, controlul inteligent al tractiunii, limitatorul/regulatorul de viteza programabil si farurile cu sistem de iluminare statica a virajelor.

Aceste rezultate au fost obtinute si datorita echipamentelor ‘Créative Technologie’ disponibile in exclusivitate pe Citroën DS5 precum :

- noua generatie a sistemului de Avertizare la Schimbarea involuntara a benzii de rulare, care « scaneaza » carosabilul cu ajutorul unei camere incorporate in partea superioara a parbrizului si alertand conducatorul auto cand vehiculul deviaza de la traiectorie
- luminile de drum automate care, folosind imagini de la aceeasi camera, activeaza si dezactiveaza automat farurile in functie de conditiile de luminozitate si trafic.
- head-up display care afiseaza informatii cheie pentru condus in campul vizual al soferului – cum ar fi viteza, informatiile despre limitatorul de viteza sau cele despre sistemul de navigatie.

CITROËN DS5 a fost recompensat si cu trofeul Euro NCAP Advanced datorita sistemului inovator CITROËN eTouch. Acest premiu recunoaste sistemele inovatoare ce imbunatatesc siguranta si sunt disponibile la scara larga pe un anumit model.

Citroën eTouch este o gama de servicii inovatoare disponibila la bord ce include apelurile de urgenta si apelurile pentru asistenta (in functie de tara). Aceste doua servicii, disponibile non stop, folosesc o cartela SIM integrata. Daca apare vreun incident sau daca soferul observa un accident, vehiculul poate fi localizat imediat pentru a beneficia de serviciile de urgenta.

Citroën eTouch include si doua servicii disponibile online de pe pagina personala a clientilor, MyCITROËN: un manual de revizii si EcoDriving. Soferii primesc sfaturi cu privire la incidente mecanice sau de siguranta, precum si cu privire la operatiunile de intretinere a vehiculului. In plus, acestia pot monitoriza consumul de carburant si emisiile de CO2. Aceste servicii sunt gratuite pe perioada de garantie contractuala a vehiculului.

Sursa: Citroen Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii