365 de km/h, respectiv 227,08 mile/h.
Record de viteză în Bonneville Salt Flat din Utah.
Aniversarea a 10 ani de la lansarea modelelor vRS.

Mladá Boleslav - O ŠKODA este începând din acest moment, cea mai rapidă maşină de serie, cu cilindree de 2 litri şi cu motor supraalimentat. Atingând 365 de km/h, respectiv 227,08 mile/h, modelul Octavia vRS Bonneville Special a reuşit noul record de viteză în deşertul american de sare Bonneville, Utah. În 19 august 2011, la ora locală 07:45, la doar câteva zile de la momentul în care a depăşit viteza de 200 mile/h, în acelaşi deşert, modelul ŠKODA cu 600 CP a relizat acest nou record. Cursa a fost ocazionată de aniversarea a 10 ani de la lansarea modelelor vRS.

Recordul de până acum, în categoria “G/PS”, se ridica la 347 km/h, respectiv 216 mile/h şi datează din anul 1998. 13 ani mai târziu, marca din Cehia a reuşit să depăşească acest record cu 18 km/h, respectiv 11 mile/h. Southern California Timing Association (SCTA) a recunoscut oficial acest nou record. La volanul modelului ŠKODA care a alergat în cadrul Bonneville Speed Week (Săptămâna Vitezei: 13. – 20. august), s-a aflat britanicul Richard Meaden. Pe parcursul celo 5 kilometri, el a reuşit, într-o manieră impresionantă, să accelereze Octavia de şase ori, la viteze de peste 200 mile/oră.

Robert Hazelwood, directorul ŠKODA UK, a fost mai mult decât mulţumit: „Este un rezultat fantastic. Nu ne-am aşteptat ca lucrurile să decurgă chiar la acest nivel. Acum am realizat un nou record şi am depăşit cu mult obiectivul. Datorăm acest rezultat celor care, în ultimele săptămâni şi luni, au lucrat neobosiţi la aceste curse de la Bonneville, pregătind maşina. Suntem cu toţii foarte mândri.“

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii