Cel mai bun din clasa sa: noul motor pe benzină turbo de 1,4 litri ecoFLEX este cel mai economic din segmentul autovehiculelor de dimensiuni medii.
Puternic: noul motor turbo de 2,0 litri cu o putere de 185 kW/250 CP generează un cuplu de 400 Nm.
Inteligent: sistemul Start/Stop este disponibil pentru o gamă largă de motorizări.
Valoare adăugată: sistem de navigaţie, cameră video frontală, interior rafinat din piele.

Rüsselsheim.  De la lansarea sa, modelul Opel Insignia a câştigat peste 50 de premii la nivel naţional şi internaţional, inclusiv prestigiosul titlu de „Maşina anului”. Clienţii au confirmat acest succes prin nivelul ridicat al cererii – până în prezent au fost vândute peste  400.000 de unităţi din cel mai performant model al mărcii. Datorită noilor motorizări pe benzină şi tehnologiilor de vârf, modelul Insignia este pregătit pentru a-şi continua traseul încununat cu succes şi cu noul model aferent anului 2012.

Noul motor pe benzină cu putere de 103 kW/140 CP impune noi standarde în materie de economie de combustibil
Noul motor pe benzină 1.4 turbo ecoFLEX este rezultatul unei reduceri fără compromisuri a cilindreei. Împreună cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, tehnologia Start/Stop, sistemul de servodirecţie, panourile aerodinamice de sub caroserie şi pneurile 225/50 R 17 cu rezistenţă redusă la rulare, acesta este cel mai economic motor pe benzină din întreg segmentul de autovehicule de dimensiuni medii.

Toate acestea împreună reduc consumul de combustibil al motorului 1.4 turbo – în comparaţie cu versiunea precedentă de 1,8 litri, care dezvoltă de asemenea o putere de 103 kW/140 CP – cu doi litri în cazul modelului sedan, până la 5,6 litri per 100 km. Emisiile de CO2 sunt reduse cu 45 de grame la 134 de grame pe km. În ambele cazuri, are loc o reducere cu peste 25 de procente. În acelaşi timp, cuplul generat de către cel mai economic motor pe benzină din clasă a crescut cu aproximativ 15%, până la 200 Nm.

Dispunând de un asemenea potenţial în materie de performanţă, modelul Insignia 1.4 turbo ecoFLEX poate accelera de la zero la 100 km/h în doar 10,9 secunde, atingând o viteză maximă de 205 km/h. Modelul de vârf al Opel este disponibil cu această variantă de propulsie în versiunea sedan sau ca Sports Tourer şi impune, de asemenea, noi standarde în segmentul station wagon, cu un consum de 5,9 litri per 100 km şi emisii de COde 139 g/km. 

Îmbunătăţirile aduse noului tren de rulare includ, de asemenea, optimizarea raportului de transmisie, având drept rezultat un consum redus şi o agilitate sporită. Servodirecţia electrică REPS (Rack Assist Electric Power Steering – servodirecţie asistată electric cu cremalieră), disponibilă pentru prima oară pentru modelului Insignia, asigură un grad suplimentar de confort. Caracteristicile sale pot fi acum adaptate cu o şi mai mare flexibilitate la fiecare situaţie de conducere. Un avantaj semnificativ al sistemului REPS este potenţialul pentru reducerea consumului de combustibil şi, de aici, o reducere a emisiilor CO2.

2.0 turbo 4x4: mai multă putere şi un cuplu mai mare cu un consum redus
Noul model cu o putere mai mare cu 30 CP include motorul turbo de doi litri cu injecţie directă împreună cu tracţiunea integrală 4x4 de ultimă generaţie. Acesta este disponibil cu transmisie manuală cu şase trepte de viteză sau transmisie automată. Motorul dezvoltă o putere de 185 kW/250 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm (anterior 350 Nm). Acest sistem de propulsie puternic cu transmisie manuală poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 7,5 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Unitatea turbo de 2 litri reprezintă o dovadă impresionantă a faptului că obţinerea unei puteri mai mari şi a unui consum redus de combustibil sunt posibile. Datorită unor măsuri de anvergură, precum utilizarea sistemului Start/Stop şi a pneurilor cu rezistenţă redusă la rulare, inginerii Opel au reuşit reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2 la 8,4 l/100 km, respectiv 197 g/km (anterior: 8,9 l/100 km, 209 g CO2/km). Datorită creşterii în materie de putere şi cuplu şi sporirii caracteristicilor dinamice – reducând în acelaşi timp consumul de combustibil – modelul Insignia 2.0 turbo 4x4 se impune cu o performanţă de vârf în segmentul de autovehicule premium de dimensiuni medii.

Sistemul Start/Stop de la Opel este disponibil cu multe variante de motorizare
Există şi alte unităţi în afara celor două deja menţionate care beneficiază de sistemul Start/Stop de la Opel. Unitatea turbo 2.0 de 62 kW/220 CP, cu tracţiune faţă şi transmisie manuală cu şase trepte de viteză va fi disponibilă în curând împreună cu tehnologia inteligentă de reducere a consumului de combustibil – inclusiv panouri aerodinamice sub caroserie şi pneuri cu rezistenţă optimizată la rulare.

Astfel, consumul de combustibil este redus cu 0,5 litri, la 7,6 litri per 100 km. Sistemul Start/Stop este în largul său în traficul urban, economisindu-se până la un litru la 100 de kilometri. Drept urmare, emisiile de COîn ciclul mixt au fost reduse la 179 de grame faţă de valoarea precedentă de 189 de grame per kilometru.

Noi sisteme infotainment
Noile sisteme infotainment Navi 600 şi Navi 900 Europa sunt cu mult superioare versiunilor anterioare bazate pe CD-uri sau DVD-uri în materie de gama de funcţionalităţi disponibile. Toate hărţile sunt salvate pe carduri SD şi pot fi adaptate astfel încât să respecte nevoile individuale ale fiecărui client. Pe lângă punctele de interes standard (POI), pot fi descărcate puncte de interes suplimentare şi stocate pe dispozitiv. Şoferul poate selecta anumite puncte şi memora în agenda de contacte drept puncte de interes individuale. O altă opţiune practică: pe lângă cele mai rapide şi cele mai scurte trasee, sistemul de navigaţie permite, de asemenea, selectarea traseelor cele mai economice, pe parcursul cărora consumul de combustibil este cel mai redus.

Sistemul Navi 900 Europa oferă de asemenea funcţia de recunoaştere vocală şi un jurnal de bord, acesta din urmă oferind posibilitatea de a separa călătoriile personale de cele de afaceri. O funcţie suplimentară de anuntare a punctelor de interes îl informează pe şofer cu privire la cele aflate în apropiere prin intermediul unui semnal sonor, prin afişarea unui text sau deschiderea unei ferestre pop-up. Începând cu varianta de echipare „Edition”, este disponibil, de asemenea, un sistem audio Infinity de calitate superioară.

Cameră video frontală Opel cu funcţii suplimentare
Modelul Opel Insignia 2012 oferă, de asemenea, mai multe optimizări în materie de siguranţă. Noua cameră video frontală Opel, utilizată până în prezent pentru identificarea semnelor de circulaţie şi pentru mesajele de avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, dispune acum şi de funcţia de indicare a distanţei până la autovehiculul din faţă, măsurând în mod constant această distanţă în secunde. Această funcţie este activată automat începând de la o viteză de 40 km/h şi îl ajută pe şofer să evite coliziunile din spate. Avertizarea de coliziune frontală afişează un semnal vizual pe panoul de instrumente şi emite un semnal sonor pentru a-l avertiza pe şofer cu privire la un impact iminent cu autovehiculul din faţă. Suplimentar, camera frontală disponibilă opţional împreună cu farurile AFL+  funcţioneată ca sistem de asistenţă pentru faza lungă.

Echipare premium: piele Nappa „Indian Night”
Insignia 2012 oferă, de asemenea, un nivel sporit de confort şi eleganţă. Opţional, este disponibilă tapiţeria din piele „Indian Night” cu piele premium Nappa, care se evidenţiază prin combinaţia dintre pielea neagră de înaltă calitate şi cusăturile contrastante de culoarea elegantă a coniacului. Exteriorul are un aspect rafinat datorită noului strat de lac metalizat de culoare închisă „Luxor”, care, în funcţie de lumină, are reflexii albastre-violet. Silueta sportivă şi elegantă a modelului Opel Insignia va fi completată în lunile următoare printr-o selecţie de jante din aliaj cu un design impresionant.

Alain Visser, Vice Preşedinte Vânzări, Marketing şi Servicii Post-Vânzare al Opel, spune despre potenţialul comercial al modelului Opel Insignia: „Datorită noilor sale caracteristici, în special reducerea consumului de combustibil şi ale emisiilor de CO2, modelul Insignia îşi va consolida poziţia foarte bună din segmentul său, spre beneficiul clienţilor noştri.”


Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii