Gamă mult extinsă de modele ecoFLEX echipate cu sistem Start/Stop.
Corsa: ecoFLEX cu sistem Start/Stop, acum şi pentru motoarele pe benzină.
Meriva: noua variantă 1.3 CDTI ecoFLEX cu Start/Stop şi emisii COde numai 109 g/km.
Astra: Noile motoare 1.7 CDTI, modelul ecoFLEX cu emisii de numai 99 g de CO2/km.

Rüsselsheim. Reducerea suplimentară a consumului de carburant şi funcţii noi – acestea sunt doar două dintre caracteristicele modelelor Opel care vor fi lansate în 2012. Datorită ofertei extinse de sisteme de propulsie ecoFLEX pentru gama de autoturisme, numărul de modele echipate cu tehnologia ecoFLEX care permite reducerea consumului de carburant a crescut - în funcţie de piaţă - la un total de peste 60 de modele, un număr de două ori mai mare.

Noul Astra ecoFLEX este exemplul perfect în ceea ce priveşte reducerea consumului de carburant, prin utilizarea tehnologiei ecoFLEX în combinaţie cu sistemul Start/Stop. Cu emisii de numai 99 g de CO2/km  (3,7 litri de motorină/100 km), acesta este cel mai ecologic şi mai economic model Astra de până în prezent, dezvoltând o putere impresionantă de 96 kW/130 cp. Sistemul Start/Stop este disponibil acum şi pentru variantele Corsa echipate cu motor cu benzină. Modelele de 1,2 şi 1,4 litri se caracterizează printr-o economie de carburant de 0,4 litri/100 km şi un nivel al emisiilor de dioxid de carbon de numai 119 g/km. Şi Meriva 1.3 CDTI este mai economic datorită sistemului Start/Stop şi tehnologiei ecoFLEX. În regim combinat, consumul de carburant al Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX este redus în medie cu 0,4 litri/100 km, iar nivelul de emisii este redus la numai 109 g de CO2/km, unele dintre cele mai scăzute valori din clasa sa.

Pentru clienţii care preferă o maşină cu performanţe serioase, se află la linia de start ediţia limitată a modelului Corsa OPC de 155 kW/210 cp: Corsa OPC Nürburgring Edition.

Sistemul de transport biciclete FlexFix este acum şi mai practic
Conceptul  de flexibilitate specific mărcii Opel a fost, de asemenea, îmbunătăţit: sistemul de transport biciclete FlexFix, extrem de practic, poate fi combinat opţional cu sistemul de asistenţă la parcare din dotarea modelelor Corsa, Meriva şi Astra cu cinci uşi. Sistemul inovator FlexFix poate fi achiziţionat exclusiv de la Opel. După cum a fost anunţat la lansarea pe piaţă a autovehiculului Astra Sports Tourer de la sfârşitul anului trecut, suportul pentru biciclete dezvoltat de Opel este disponibil şi pentru acest Astra. Sports Tourer este prevăzut cu un sistem FlexFix de ultimă generaţie, îmbunătăţit, cu o utilizare extrem de simplă şi un nivel ridicat de funcţionalitate.

O altă dotare opţională disponibilă în premieră pentru Corsa şi Meriva este cârligul de remorcare demontabil.

Noile sisteme infotainment cu o gamă extinsă de funcţii pentru modelele Meriva şi Astra
Noile sisteme de infotainment Navi 600 şi Navi 900 Europa oferite pe Insignia sunt disponibile acum şi pentru modelele Meriva şi Astra care vor fi lansate în 2012. Noile sisteme sunt superioare versiunilor anterioare pe bază de CD sau DVD în ceea ce priveşte funcţiile oferite. Toate datele hărţilor sunt stocate pe carduri SD, iar hărţile pot fi adaptate la cerinţele clienţilor. Pe lângă punctele de interes implicite (POl), pot fi descărcate şi memorate puncte suplimentare pe dispozitiv. O altă funcţie practică: pe lângă selectarea celor mai rapide şi mai scurte trasee, sistemul de navigaţie poate calcula şi cele mai economice rute – cele care permit o reducere cât mai mare a consumului de carburant.

Sistemul Navi 900 Europa dispune, de asemenea, şi de funcţiile de recunoaştere vocală şi jurnal, aceasta din urmă dând posibilitatea de a diferenţia călătoriile în interes personal de cele de afaceri.

Opel Corsa: tehnologia Start/Stop şi pentru motoarele pe benzină
Anul trecut, era vorba de un nou şasiu şi un nou sistem de direcţie, la începutul anului 2011 de un nou aspect, o gamă extinsă de culori şi un model ecoFLEX cu un consum de carburant extrem de redus şi emisii de doar 94 g de CO2/km - modelul Corsa aduce întotdeauna cu îmbunătăţiri atractive, iar anul 2012 nu face excepţie.

Sistemul Start/Stop este disponibil acum, pe lângă motoarele 1.3 CDTI ecoFLEX (55 kW/75 cp şi 70 kW/95 cp), şi pentru motoarele cu benzină 1.2 ecoFLEX (63 kW/85 cp) şi 1.4 ecoFLEX (74 kW/100 cp). Aceste modele sunt dotate cu o baterie de înaltă performanţă, un demaror cu rezistenţă ridicată şi pneuri 185/65 R 15 cu rezistenţă redusă la rulare.

Un avantaj semnificativ oferit de sistemul Start/Stop este acela că permite reducerea consumului de carburant în regim combinat în medie cu 0,4 litri, până la 5,1 litri/100 km în cazul unităţii de 1,2 litri şi la 5,3 l/100 km în cazul motorului de 1,4 l. În mediul urban, consumul este redus cu până la 0,8 litri/100 km. Acest lucru permite reducerea nivelului de emisii de CO a variantelor pe benzină din dotarea modelului Corsa la doar 119 g/km.

Un model Corsa HOT pentru şoferii pasionaţi: OPC Nürburgring Edition
În sfârşit aici: pentru cei care preferă un autovehicul sportiv cu performanţe ridicate, Opel a pregătit un model de top în gama Corsa: Corsa OPC Nürburgring Edition.

Faţă de modelul Corsa OPC standard, OPC Nürburgring Edition este echipat cu un motor supraalimentat de 1,6 l, care dezvoltă o putere mai mare (155 kW/210 cp faţă de 141 kW/192 cp) şi generează un cuplu mai ridicat (în modul supraalimentat: până la 280 Nm faţă de 266 Nm în cazul modelului Corsa OPC). Acesta este disponibil şi cu noul şasiu Bilstein extrem de performant, diferenţialul autoblocabil multidisc cu acţionare mecanică şi un sistem de frânare produs de Brembo, care sporesc siguranţa oferită de acest autovehicul sportiv în timpul călătoriei. Corsa OPC Nürburgring Edition accelerează până la 100 km/h în 6,8 secunde (cu 0,4 secunde mai puţin decât versiunea OPC standard) şi atinge o viteză maximă de 230 km/h (faţă de 225 km/h).

Printre elementele speciale ale acestui autovehicul se numără jantele de 18 inch, scaunele sport OPC Recaro pentru şofer şi pasagerul din faţă şi logo-ul Nürburgring pe scaune şi montanţii B.

Opel Meriva: un nivel al emisiilor de numai 109 g de CO2/km datorită sistemului Start/Stop şi tehnologiei ecoFLEX
Asemenea modelului Corsa, Opel extinde gama de motoare echipate cu sistem Start/Stop şi tehnologie ecoFLEX şi pentru Meriva. Modelul este disponibil acum cu motorul ecoFLEX 1.3 CDTI (70 kW/95 cp), cu sistem Start/Stop, baterie de înaltă performanţă, demaror cu rezistenţă ridicată şi pneuri cu rezistenţă redusă la rulare. Performanţele rezultate sunt impresionante: consumul de carburant în mediul urban al motorului 1.3 CDTI ecoFLEX este redus la 4,8 litri (faţă de 5,6 litri în versiunea anterioară), ajungând astfel la o economie de 0,8 litri/100 km. Chiar şi în regim combinat, tehnologia care reduce consumul de carburant îşi spune cuvântul: o economie medie de 0,4 litri de motorină la 100 km. Datorită nivelului scăzut al emisiilor de CO2, de numai 109 g/km, modelul Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX cu sistem Start/Stop este unul dintre cele mai ecologice autovehicule din clasa sa.

Opel Astra: Două noi modele ecoFLEX cu emisii de numai 99 g de CO2/km 
Un alt aspect important pe agenda modelului Astra este reducerea consumului de carburant şi a emisiilor de dioxid de carbon; astfel, autovehiculul compact de succes este acum disponibil cu o gamă extinsă de motoare dotate cu sistemul Start/Stop.

În 2012 se introduce în premieră noul motor 1.7 CDTI în dotarea gamei Astra. Caracteristica principală a noului motor turbo diesel cu sistem de injecţie common rail optimizat din punct de vedere al frecării este noul sistem de gestionare a motorului, proiectat în întregime de către inginerii Opel. Acesta asigură o funcţionare optimă, consum redus de carburant, precum şi un nivel scăzut de zgomot şi vibraţii. Noul motor 1.7 CDTI este disponibil acum în două variante de putere: 81 kW/110 cp, respectiv 96 kW/130 cp, cu un cuplu maxim de 280, respectiv 300 Nm.

Modelul Astra ecoFLEX cu cinci uşi este disponibil în ambele variante de putere ale sistemului de propulsie 1.7 CDTI şi oferă o combinaţie unică de conducere economică şi performanţe rafinate. Acesta se caracterizează printr-un consum de numai 3,7 litri de motorină/100 km şi emisii de CO2 de doar 99 g/km, devenind astfel cel mai economic şi mai ecologic model din gama Astra. Astra ecoFLEX este echipat cu un sistem Start/Stop, o baterie de înaltă performanţă, demaror cu rezistenţă ridicată şi pneuri cu rezistenţă redusă la rulare. În plus, acesta este prevăzut un sistem de recuperare a energiei de frânare, o cutie de viteze optimizată, funcţie optimizată de gestionare termică, o clapetă de admisie aer montată în grila radiatorului, şasiu coborât şi iluminare diurnă cu tehnologie LED.

Ambele versiuni ale motorului 1.7 CDTI sunt disponibile în combinaţie cu pachetul de tehnologii ecoFLEX. Pachetul cuprinde sistemul Start/Stop, o baterie de înaltă performanţă, un demaror cu rezistenţă ridicată şi pneuri cu rezistenţă redusă la rulare. Acesta permite reducerea consumului de carburant la doar 4,3 litri/100 km în cazul variantelor de 81 kW/110 cp şi 96 kW/130 cp şi scăderea nivelului de emisii de CO2 în cazul modelului Astra cu cinci uşi la numai 114 g/km (Astra Sports Tourer: 4,4 litri la 100 km şi 118 g de CO2/km).

Modelele 1.3 CDTI ecoFLEX (70 kW/95 cp) şi 2.0 CDTI de 121 kW/165 cp prevăzut cu pachet ecoFLEX (118 kW/160 cp în cazul versiunii anterioare) sunt deja disponibile cu sistemul Start/Stop de mai multe luni.


Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii