Încă o dată se confirmă că autoturismele Suzuki sunt printre cele mai fiabile.

Conform celui mai recent sondaj de fiabilitate al autoturismelor realizat de două importante instituţii britanice, Warranty Direct şi What Car?, Suzuki îşi consolidează încă o dată poziţia în rândul celor mai fiabili producători auto din lume.

Cu remarcabilul scor înregistrat de 38 puncte, Suzuki a ocupat locul al treilea al clasamentului la egalitate cu alţi doi producători japonezi. Cu cât punctajul sondajului este mai scăzut, cu atât brandul este mai fiabil, iar scorul final marcat de Suzuki a fost considerabil mai mic decât media înregistrată de toţi cei 35 de producători prezenţi în sondaj.

Indicele de fiabilitate ia în considerare toţi factorii de mentenanţă, inclusiv costul pieselor, frecvenţa defecţiunilor înregistrate precum şi perioada cât maşina nu a fost utilizată. Maşinile Suzuki participante la studiu au o vârstă medie de 4,5 ani, un kilometraj de 33.400 şi o cerere de doar 15% a reparaţiilor în garanţie. Costul mediu de reparaţie a fost de asemenea printre cele mai mici, de doar 255₤. În segmentul supermini, generaţia precedentă de Alto, cu o vechime de 4,2 ani a obţinut un indice de fiabilitate de numai 6.00 puncte şi un cost de întreţinere de numai 96.2₤.


Sursa: Suzuki Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii