În luna iulie 2011, Daimler AG şi Robert Bosch GmbH au încheiat negocierile şi au semnat contractele privind înfiinţarea unui joint venture, deţinut în proporţii egale, în scopul dezvoltării, fabricării şi comercializării de motoare electrice. Noua companie se va numi EM-motive GmbH şi va avea sediul social şi unităţile de producţie în Hildesheim. Centrul de proiectare al societăţii mixte va fi amplasat în apropierea companiilor-mamă din zona Stuttgart. EM-motive GmbH va fi condusă de doi directori cu aceeaşi putere de decizie, câte unul de la fiecare companie fondatoare. Producţia de serie a motoarelor va începe în 2012, iar conform planurilor din prezent, societatea mixtă va produce peste un milion de motoare electrice până în 2020. Încă din 2012, noile motoare vor fi utilizate pentru autovehiculele electrice Mercedes-Benz şi smart. 

Daimler AG şi Robert Bosch GmbH au semnat contractele prin care înfiinţează noua companie, dar acestea mai trebuie să fie aprobate de către autorităţile antitrust. Noua companie, EM-motive GmbH, va dezvolta şi va produce motoare electrice – cunoscute şi sub denumirea de motoare de tracţiune – pentru autovehicule electrice. Compania va avea sediul social şi unităţile de producţie în Hildesheim, iar centrul de proiectare al societăţii mixte va fi amplasat în zona Stuttgart. Se estimează că aproximativ 100 de persoane vor fi angajate de societatea mixtă în cel de-al patrulea trimestru al acestui an. 



Scopul cooperării dintre Daimler şi Bosch în domeniul mobilităţii electrice este de a uni competenţele şi de a depune eforturi comune pentru accelerarea procesului de dezvoltare a motoarelor de tracţiune premium destinate autovehiculelor cu funcţionare pe acumulatori, celule de carburant şi cele cu funcţie de autonomie extinsă. Activităţile de pregătire a înfiinţării societăţii mixte au început deja, iar producţia de serie a motoarelor va începe în 2012. Tot din acelaşi an, motoarele vor fi utilizate pentru autovehiculele electrice Mercedes-Benz şi smart, începând cu noua generaţie de autovehicule smart fortwo cu propulsie electrică. Noul smart fortwo va fi lansat pe piaţă la începutul anului 2012. 

„Acest parteneriat reprezintă o investiţie în viitorul industriei auto europene, dar şi o completare ideală a portofoliului nostru de motoare electrice destinate clienţilor noştri” a afirmat Wolf-Henning Scheider, membru al Consiliului de Administraţie al Robert Bosch GmbH, responsabil pentru diviziile Sisteme de control al şasiului, Sisteme de propulsie electrică şi Demaroare şi alternatoare. 

„Alături de acumulatorii litiu-ion, motoarele electrice sunt componente esenţiale ale autovehiculelor noastre electrice. Este important să păstrăm competenţele în acest domeniu în Germania. Bosch reprezintă un partener pe termen lung şi credem că această colaborare va avea rezultate excelente" a declarat prof. dr. Herbert Kohler, vicepreşedinte al departamentului Sisteme electrice de propulsie şi Mobilitate, în cadrul diviziei de cercetare şi inginerie avansată şi Director de mediu al Daimler AG. 

Ceea ce distinge motoarele electrice produse de societatea mixtă va fi designul modular, fapt care va permite instalarea acestora pe o gamă largă de autovehicule electrice. Societatea mixtă va furniza companiilor-mamă motoare electrice pentru autovehiculele electrice. Comercializarea către terţi va fi realizată de către Bosch. Conform planurilor din prezent, societatea mixtă va produce peste un milion de motoare electrice până în 2020. 

Ambele companii vor contribui, prin cunoştinţele tehnice de care dispun, în vederea dezvoltării şi producerii motoarelor electrice. În calitate de principal furnizor de componente, tehnologii şi servicii pentru industria auto, compania Bosch deţine un nivel ridicat de expertiză şi experienţă vastă acumulată de-a lungul mai multor decenii atât în dezvoltarea, cât şi în producţia de motoare electrice. Producătorul auto Daimler contribuie cu cei peste 20 de ani de experienţă în domeniul mobilităţii electrice, în special în domeniul celulelor de carburant şi al acumulatorilor. Prin urmare, compania deţine competenţe extinse în domeniul dezvoltării şi producerii de autovehicule electrice. 

Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii