MINI Connected oferă soluţii de comunicare de avangardă pe toate modelele MINI – de la integrare de funcţii social media, până la web radio sau Dynamic Music. Este doar primul pas dintr-un proiect cu mare potenţial de dezvoltare care va schimba modul în care relaţionăm cu automobilul.  MINI Connected oferă acum posibilitatea fără precedent de a accesa funcţii social media şi a beneficia de toate avantajele unui terminal Apple iPhone. Alături de posibilitatea de conectare şi postare la Twitter şi Facebook, utilizatorul poate citi feed-uri de ştiri RSS, accesa posturi Webradio sau asculta muzică şi viziona filme de pe iPhone. Totodată, datorită funcţiei Dynamic Music, fiecare călătorie cu MINI poate fi acompaniată de o selecţie muzicală ale cărei ritm şi volum se adaptează în funcţie de stilul de condus din fiecare moment. Pe lângă toate acestea, noua facilitate MINI Connected App oferă funcţia Mission Control, unică la nivel mondial, în două teme diferite. La toate acestea se alătură MINIMALISM ANALYZER, un sistem care oferă informaţii dacă stilul de condus este economic, punctează stilul de condus şi oferă un clasament on-line cu toţi utilizatorii care folosesc aplicaţia.

Pentru utilizarea MINI Connected App, clienţii trebuie să-şi comande automobilul MINI cu radio MINI Visual Boost (între 705,65 Euro şi 1008,06 Euro, în funcţie de echipare) sau cu sistemul de navigaţie MINI (între 1210,48 Euro şi 1512,90 Euro, în funcţie de echipare), la care să adaug opţiunea MINI Connected (între 0 Euro şi 216 Euro). Funcţiile integrate în automobil prin intermediul terminalului Apple iPhone pot fi operate pin utilizarea joystick-ului sistemului de navigaţie şi a butoanelor de pe volan. Tehnologia inovatoare concepută să ajute integrarea terminalului Apple iPhone în automobil oferă utilizatorilor accesul la o gamă largă de actualizări şi de servicii variate. Pentru funcţionarea MINI Connected este necesară descărcarea aplicaţiei iPhone cu acelaşi nume (aplicaţie gratuită).

Mereu în contact datorită utilizării vaste Facebook şi Twitter.
Printre funcţiile unice în segmentul MINI se numără şi accesul la serviciile de recepţionarea de ştiri RSS. Alături de acestea, MINI permite utilizarea în maşină a reţelelor sociale de pe internet. Clienţii MINI Connected îşi pot accesa conturile de Facebook şi Twitter chiar şi atunci când se află în maşină. Utilizatorul poate, totodată, să posteze pe aceste două reţele.

Este vorba de mesaje predefinite prin aplicaţia MINI Connected. Utilizatorul are la dispoziţie pentru editarea mesajelor şi variabile precum temperatura exterioară, melodia ascultată, ultima persoană apelată sau distanţa până la destinaţie pentru o mare libertate de exprimare în automobil. Posibilitatea de a utiliza un mesaj predefinit permite interacţiunea cu reţelele de socializare fără o distragere mare a atenţiei, foarte facil şi rapid.

Mai multă plăcere a condusului cu Dynamic Music.
Funcţia Dynamic Music cuprinde o selecţie de melodii special compuse care pot fi redate prin intermediul sistemului audio MINI. Aceste piese muzicale îşi adaptează ritmul şi dinamica în funcţie de stilul de condus. Cel aflat la volan poate alege dintr-o mare varietate de melodii şi genuri muzicale prin utilizarea monitorului de bord şi a unui joystick. Ulterior, alegerea este modulată în funcţie de diverşi factori, printre care se numără acceleraţia longitudinală şi cea laterală a automobilului. Toate acestea permit clienţilor MINI Connected să creeze selecţia specifică MINI pentru un comportament specific mărcii, asemănător kartingului, în funcţie de stare şi stilul de condus.

În plus, MINI Connected App oferă clienţilor o varietate nemaiîntâlnită în acest segment în ceea ce priveşte personalizarea selecţiei muzicale. Funcţia web radio permite utilizatorilor să-şi aleagă posturile preferate, indiferent de locul în care se află, în timp ce se deplasează cu maşina. Baza de date cu staţii, disponibilă prin aplicaţii, cuprinde mii de posturi radio ale căror programe pot fi accesate online.

MINIMALISM  ANALYZER
MINIMALSIM ANALYZER urmăreşte şi evaluează stilul de condus economic pe baza a trei parametrii – schimbul treptelor de viteză (pentru cutiile manuale), acceleraţie şi frânare. Alături de un afişaj creativ care prezintă stilul de condus, utilizatorul este punctat pentru fiecare din cele trei elemente şi punctajele fiecărei călătorii sunt stocate individual. Acestea pot fi vizualizate atât individual, cât şi sub forma unui grafic atât pe displayul MINI, cât şi pe terminalul iPhone.

Suplimentar, punctajul absolut stă la baza unui clasament on-line al tuturor utilizatorilor MINI Connected. Conducătorul poate astfel să se raporteze constant la toţi ceilalţi membrii ai familiei MINI.

Specific MINI şi unic: Mission Control cu noi funcţii.
Ca alternativă la funcţia web radio, clienţii MINI Connected pot utiliza şi un terminal Apple iPhone pentru activarea funcţiei Mission Control. Aceste servicii oferă o altă opţiune inovatoare de entertainment în automobil pentru a face plăcerea condusului şi mai variată, păstrând totodată şi caracterul inconfundabil al mărcii.

Mission Control analizează numeroasele semnale referitoare la automobil, la situaţia de condus şi la mediul înconjurător al maşinii pentru a furniza conducătorului informaţiile şi indicaţiile relevante, toate generate sub forma unui dialog cu trei personaje din „interiorul” maşinii: motorul, sistemele de siguranţă şi funcţiile de climatizare. Construcţia mesajelor pe care le primeşte utilizatorul are la bază, printre altele, informaţiile cu privire la siguranţă şi la reglajele de confort - pornind de la cerinţa ca toţi ocupanţii să-şi fixeze centurile de siguranţă şi până la instrucţiuni cu privire la utilizarea sistemului de aer condiţionat -, dar cuprinde şi informaţii actualizate despre condiţiile de trafic şi starea actuală a automobilului, cum ar fi temperatura exterioară şi nivelul de combustibil din rezervor.

Gama vastă de comentarii a sistemului asigură o interacţiune variată între automobilul MINI şi cel aflat la volan, chiar şi atunci când situaţiile întâlnite pe traseu se repetă zilnic. În premieră prin MINI Connected App sunt oferite două teme diferite pentru Mission Control, cu posibilitatea de extindere pentru viitor. Tipul de dialogul poate fi configurat, prin selectarea tipului de informaţii transmise. Printre opţiunile oferite de funcţia Mission Control se numără utilizarea MINIMALISM ANALYZER inclus în MINI Connected. Utilizabilă şi de această dată în combinaţie cu un terminal iPhone, această funcţie generează alerte optice şi sonore, datorită Mission Control, pentru a oferi conducătorilor sfaturi cu privire la optimizarea stilului de condus.

Pe durata călătoriei, sunt evaluate o varietate de date, care permit ca sfaturile să fie transmise conducătorilor în timp ce se află la volan şi să le ofere indicii pentru reducerea consumului. Sfaturile generate de Mission Control pentru promovarea unui stil de condus extrem de eficient iau o abordare distractivă pentru a ajuta conducătorii să-şi îmbunătăţească poziţia în clasamentul MINIMALISM.

iPhone şi conectarea la internet.
Alături de un automobil MINI echipat corespunzător, este necesar şi un telefon iPhone cu  abonament ce asigură acces la internet. Sunt recomandate abonamentele de internet nelimitat, precum Pantera pentru iPhone 29 sau Pantera pentru iPhone 49 de la Orange.


Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii